Dorćol pregazio Sokolove



Uspeh i pored visokog poraza, U Vranju nije dobio obećano, Očekuje titulu svetskog prvaka

Uspeh i pored visokog porazaRAGBI KLUB 13 DORĆOL – RAGBI KLUB 13 SOKO 68:4



Ekipa Dorćola, višetsruki prvaci Srbije u ragbiju 13, lako su savladali ekipu Sokola iz Vranja u finalu Kupa Srbije, ubedljivim rezultatom 68:4.

Ekipa Dorćola je bila izraziti favorit i branilac trofeja. Beograđani su to tokom 80 minuta i pokazali, ali ekipa Sokola, uprkos ubedljivom porazu, nije ostavila bled utisak. Tokom cele utakmice nisu bežali od otvorene borbe, čak i u trenucima kada su se dugo branili i teritorijalno loše stajali. Prvi esej postignut u 14. minutu, ali u međuvremenu je bilo šansi na obe strane. Dorćol je imao nekoliko izglednih šansi, ali su Vranjanci uvek nekako uspevali da zaustave favorita u poslednjim trenucima. Posle jedne kazne na sredini terena i dobrog šuta kojim je osvojen prostor, Soko je došao do same esej linije Beograđana, ali je brzopleto porpustio priliku da poentira.



U  14. minutu, Dorćol je poveo nakon lepo izgrađene akcije koju je efektno završio Stevan Stevanović. On je varkom tela izbacio iz igre direktnog protivnika i položio za prvo vođstvo. Poene za Vranjanci su lepe reči potvrdili i epizodnu ulogu u finalu izbegli poenima koje je postigao njihov reprezentativac Strahinja Jevtić tri minuta kasnije. On je uspeo da sačuva loptu i pored tri odbrmabena igrača i da je uz dosta muke položi za smanjenje prednosti Beograđana, ali upozorenje da će morati još jače da se potrude da bi slomili otpor Sokola. Na isteku pola sata igre lepu akciju Dorćola završio je kapiten na današnjoj utakmici Stefan Nedeljković. U poslednjim trenucima prvog dela igre, Dorćol je postigao još jedan esej. Najpre je Marko Ćuk uzeo dosta metara, a potom Nikola Vergaš sa pozicije halfbeka započeo nezaustavljivi prodor po desnoj strani. Četiri gola, od kojih je poslednji u prvom poluvremenu bio izrazito efektan postigao je Nedeljković.

U nastavku, nažalost, Soko nije uspeo da parira razigranim braniocima pehara, pa je odbrana Vranjanaca kapitulirala dvostruko više puta nego u prvom delu. Pehare finalistima, utešni kapitenu Sokola Stefanu Stojilkoviću i veliki kapitenu novog-starog osvajača Kupa Dorćola, Stefanu Nedeljkoviću predao je predsednik Ragbi 13 federacije Srbije Predrag Pantić.

 

U Vranju nije dobio obećanoMLADI FUDBALER PRED IZAZOVOM

Veličković u inostranstvu

Petar Veličković, koji je proteklog proleća nastupao za Dinamo, najverovatnije napušta klub jer je na meti brojnih domaćih, ali i inostranih ekipa.

Ovaj dvadestogodišnji levokrilni napadač, istančane tehnike sa izuzeznim smislom za asistenciju ali i realizaciju, ponikao je u OFK Vranje, a afirmaciju postigao u kadetima i omladincima superligaša Jagodine. Potom je igrao za Slogu iz Despotovca, Dubočicu iz Leskovca i vranjski Dinamo. Na poslednjim utakmicama nije nastupao za Vranjance nezadovoljan statusom, pre svega dugovanjima.

– Pre dolaska u Dinamo, u zimskom prelaznom roku, bio sam na pragu prelaska u jedan prvoligaški klub u Albaniji. Ovog leta pokušaću da sklopim ugovor sa nekim klubom u Turskoj, Grčkoj ili Albaniji ili nekoj trećoj zemlji. Za mene su zainteresovani i domaći klubovi, ali ovog puta ću razmisliti, ne mislim da više džabe igram jer živim od fudbala – kaže Veličković.

 

Očekuje titulu svetskog prvakaBODI BILDING

Musa treći u Solunu

Milan Savić Musa, vranjski bodi bilder, osvojio je treće mesto na međunardnom takmičenju “MR Univerzum 2013.” u održanom u Solunu 14. juna i ostvario jedan od najvećih uspeha u karijeri.

– Takmičenje je bilo profesionalnog karaktera, jače od svetskog prvestva. Osvojio sam treće mesto u kategoriji “super bodi” do 178 cm visine. Presrećan sam i prezadovoljan s obzirom da sam se takmičio sa profesionalcima koji su po nekoliko puta bili prvaci sveta i Evrope. Bilo nas je 18 u mojoj kategoriji. Inače na takmičenju je učestvovalo 215 bodi bildera, a dominirali su Litvanci, Egipćani i Nemci – kaže Savić.

On se zahvaljuje na pomoći oko odlaska na takmičenje predsedniku Sportzskog saveza, Igoru Mladenoviću.

U petak, 21. juna putuje za Koper u Sloveniji, na Svetsko prvenstvo.

– Očekujem da se okitim titulom svetskog prvaka – tvrdi Savić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar