Priča o Isidoru i Idriziju



Prvo je tražio da za materijal platim 1.050 evra: Veli Idrizi, Isidor je jedan lažov i prevarant: Veli Idrizi

Dva aktera spora, Srbin iz Vranja kao izvodjač radova i Albanac iz Bujanovca kao privatni investitor, stoje na dijametralno suprotnim pozicijama. I jedan i drugi tvrde da će istinu potražiti na sudu, pa će taj put do pravde biti utoliko zanimljiviji



 



Prvo je tražio da za materijal platim 1.050 evra: Veli Idrizi– Poslovni partner koga sam upoznao 23 maja, najpre me je reketirao, a potom na grub način, pretnjom, uz pomoć milicije, odbio da mi plati 1.050 evra za obavljeni posao. Taj siledžija je visoki funkcioner Demokratske partije (DP) iz Bujanovca Veli IDRIZI, rodom iz Velikog Trnovca, a inače je aktuelni zamenik predsednika Skupštine opštine Bujanovac i vlasnik knjigovodstvene Agencije „Kon tivi“.

PARE ZA LOGISTIKU

Ovo je novinarima na press konferenciji prošlog petka rekao Isidor Stefanović, vlasnik molerske radnje „Stefi kolor“ iz Vranja, Meše Selimovića 5. Njegove tvrdnje je poslednjih dana objavilo više medija.

-Što se mene tiče, imam uredne dokaze da sam, Isidoru i njegovim ljudima, za 12 dana koliko su radili u Biljači, za posao i materijal dao više para nego što sam pogodio. Sve ovo, a posebno njegove uvrede koje je medijima izrekao o meni, o nekakvom mitu i reketiranju, moraće da se nadju na sudu. A, krunski svedoci će mi biti njegovi radnici koji su mi potpisali izjave – kaže za „Vranjske“ Veli Idrizi u njegovoj agenciji u Bujanovcu u Ulici Petra Drapšina 2.

Uz to, i Stefanović kaže da je angažovao advokata i da mu je predao ceo slučaj. Kaže takođe da je, zbog pretnji koje mu je posredno ili telefonom uputio Idrizi, protiv njega podneo prijavu Policijskoj upravi u Vranju zbog ugrožavanja bezbednost njega i njegove porodice. Idrizi uz smešak kaže da je ta prijava policiji „glupost koja liči na Isidiora“.

Dva aktera jednog spora, Srbin iz Vranja kao izvodjač radova i Albanac iz Bujanovca kao privatni investitor, stoje na dijametralno suprotnim pozicijama. I jedan i drugi tvrde da će istinu potražiti na sudu, pa će taj put do pravde biti utoliko zanimljiviji.

Isidor je jedan lažov i prevarant: Veli IdriziO čemu se ovde radi?

-Gospodin Indrizi me je 23. juna odveo u Biljaču da obavim posao na kući njegove ćerke, koja je sa mužem u Švajcarskoj. Sutradan, u kancelariji njegove agencije u Bujanovcu, zatražio mi je da mu od pogođenog iznosa dam 500 evra na ime logistike u sledećim poslovima. Kako Idrizi u agenciji ima veliki broj klijenata i kako je visok politički funkcioner, prihvatio sam to, s obzirom da je logistika normalan i legalan način rada – započinje priču Stefanović, koji za sebe kaže da je mlad i skroman preduzetnik, svestan da samo radom moće obezbediti ekonomsku sigurnost.

Kaže da ga je Idrizi potom odveo u jedno stovarište u Bujanovcu, kome inače vodi knjige i da su tu za 600 evra uzeli materijal potreban  za rad. Na predlog Idrizija ostalo je da roba bude plaćena kada se posao okonča.

-Kada sam krenuo sa poslom u Biljači, vlasnik objekta je dao Idriziju 500 evra za „srećan početak“, a nekoliko dana kasnije, pre polaska u Švajcarsku, mene je častio sa 400 evra, jer je bio zadovoljan mojim poslom. Tada mi je rekao, u prisustvu Indrizija, da je novac za posao dao njemu, Idriziju, da me isplatiti kada završim – nastavlja Stefanović.

Kada je posao bio završen, on je sa majkom otišao u kancelariju kod Idrizija po novac. Prema njegovom kazivanju, od tog trenutka počinju problemi i skandali.

– Prvo je tražio da za materijal platim 1.050 evra (valjda je sebe ugradio sa 450), a kada sam to odbio, rakao da ne želi da mi plati posao. Tog trenutka sam bio svestan da onih 500 evra sa početka priče nisu bili namenjeni logistici, već da se Idrizi tim iznosom ugradio u posao koji plaća njegova ćerka – priča vlasnik molerske radnje.

Kaže da je potom u radnji nastala svadja, u kopjoj je Idrizi na njega i majku  potegao metalnu šipku i pretio. Podršku mu je dalo oko 30 Albanaca koji su se tu okupili na njegov poziv, a onda je pozvao i policiju, koja se stavila na stranu Idrizija.

Kaže da je tog trenutka shvatio da od duga koji iznosi ukupno 1.050 evra nema ništa i da će svoj posao morati da naplati sudskim putem. Pod pritiskom je sa majkom napustio Idrizija i na predlog prijatelja otišao da se požali albanskom portalu „Lugina lajn“. Istoga dana portal je objavio informaciju o tome sa fotokopijom rukopisa njegove ispovesti. Pre dva dana pisanim podneskom je od vranjske policije zatražio da „zaštiti njega i njegovu porodicu od pretnji i bahatog ponašanja Veli Idrizija iz Bujanovca“.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar