Dinamo ispao u zonu



Radnik u baražu za Prvu ligu: gol iz penala, Miloš Z. Tasić: od jeseni u BETON ligi, Ravnodušna publika

Dinamo je, nažalost svojih malobrojnih navijača, ispao još pre utakmice sa Radnikom, pa je meč u Vranju bio odlučujući za Surduličane koji su pobedom osigurali baraž sa ekipom niškog Sinđelića za popunu mesta u Prvoj ligi Srbije



 



Radnik u baražu za Prvu ligu: gol iz penalaFudbaleri Dinama izgubili su, u poslednjem 30. kolu Srpske lige “Istok”, na svom terenu od surduličkog Radnika, rezultatom 2:0 i ispali u Nišku zonu, što je jedan od najvećih neuspeha kluba u njegovoj 66 godina dugoj istoriji.

Sama utakmica je bila po kvalitetu na izuzetno niskom nivou. Igralo se sporo, nepovezano, kao da se radi o utakmici bez značaja.

Gosti su do prvog gola došli u 19. minutu iz jedanesterca. Igrač gostiju je pokušao da centrira, a lopta je “pogodila” jednog od igrača Dinama u ruku , u šesnaestercu, ali daleko od gola. Sudija Mladen Nikolić iz Kruševca sa malo zakašnjenja pokazao je na belu tačku, što je izazvalo burno negodovanje grupe domaćih navijača, ali ne i fudbalera. Siguran realizator bio je kapiten Milan Petrović.

S tim rezultatom se otišlo na odmor.  

U drugom poluvremenu, fudbaleri Dinama su počeli opasnije da napadaju, preko Nikole Filipovića po levoj strain. Svaki eventualni napad koji je mogao da dovede do neke neugodne situacije pred golom Mirdžića osujetio je pomoćni sudija Dušan Stojanović iz Kruševca koji je dizao zastavicu reklamirajući ofsajd, pa je grupica navijača Dinama sa donje strane, iza žice, revoltirana i počela da ga gađa kamenjem i ostalim sitnim premetima.

Miloš Z. Tasić: od jeseni u BETON ligiDa bi utakmicu uveo u miran tok, sudija Nikolić je svirao još jedan penal za Radnik. Ovog puta opravdano jer je jedan od surduličkih fudbalera srušen u kaznenom prostoru.

Milan Petrović, kapiten Radnika, pogodio je stativu, iako je prevario golmana Dinama, Gorana Ristića. Dinamo je nakon toga imao kolosalnu šansu, ali je šut Filipovića završio pored stative.

Gostujući fudbaleri i njihovi navijači odahnuli su u 82. minutu. Viđena je lepa akcija, prava fudblaska, nakon koje je špic Nenad Djurđević postigao efektan pogodak.

Sudije su bezbedno napustile stadion “Jumka” zahvaljući brojnom obezbeđenju i policiji.

Meč je pratilo oko 2000 gledalaca, a pravog navijanja nije bilo ni sa jedne strane. Dinamovi malobrojni navijači su uglavnom trčali za pomoćnim sudijom, gađajući ga svim i svačim i najskaradnije psovali.

Navijača Radnika kao da nije bilo, a kad su postigli drugi, odlučujući gol čuo se mlak aplauz. Na glavnoj tribini najmanje je bilo navijača i ljubitelja fudbala iz Vranja, a više iz Surdulice, Bujanovca, Vladičinog Hana i drugih mesta iz Pčinjskog okruga, ali i iz Jablaničkog, pa i grupe ljubitelja fudbala iz Niša.

Ravnodušna publikaBilo je lepo videti celokupnu upravu Dinama u loži, kao u upravu Radnika na čelu sa predsednikom opštine Novicom Tončevim. Posebno je bila interesantna uprava Dinama, počev od predsednika Dragana Popovića, šest meseci kažnjenog da obavlja sve funkcije u fudbalu zbog napada na sudije, do potpresednika Nebojše Zupančića, gradskog većnika za sport Darka Filipovića, tim menadžera Zvonka Djođevića angažovanog iz Beograda, trojice sekretara, članova UO, sakupljenih po političkoj pripadnosti (SPS-JS-PUPS) bez ikakve značajnije veze sa fudbalom i sportom. Pojedinci su odgovarali, verovatno svojim “šefovima”, da je sve pod kontrolom, da nema organizovanog psovanja protiv vlasti, već sporadičnog i nebitnog i “da ćemo se dogodine odmah vratiti u Srpsku ligu”.

Čudi i ponašanje fudbalera i stručnog štaba, nije bilo žustrine u igri, već pomirljivosti sa porazom. Pomirljivosti da se ispalo iz lige, po principu: svi su krivi samo ne mi. Ipak, najmanje su krivi fudbaleri, njih je selektirala nova uprava, u septembru prošle godine, sa tadašnjim trenerom Sinišom Stančićem, anonimusom iz Leskovca. Najvećžu štetu trpe, ipak, najmlađi u pogonu Dinama jer nisu imali od koga bilo šta da nauče i napreduju. Gotovo svi su stagnirali, a pojedinci su pred završetkom karijere u okolnim seoskim i zonskim klubovima.

Zašto je Dinamo ispao iz lige i doživeo najveće poniženje u svojoj istoiriji? Odgovor gradski oci i uprava treba da  daju ne radi navijača, jer je njih trenutno najmanje, već radi one talentovane dece u petlićima, pionirima, kadetima i omladincimna. Radi generacija koje igraju, stasavaju i propadaju.

FK DINAMO – FK RADNIK 0:2

Strelci: 0:1 Milan Petrović u 19. iz jedanaesterca, 0:2 Nenad Djurđević u 82. minutu – Vranje, stadion PKV Jumko, gledalaca: 1.500, sudija: Mladen Nikolić (Kruševac), žuti kartoni: Savić, Filipović, Stefanović, Milan J. Tasić (Dinamo), Ahčin, Ilić (Radnik).

DINAMO: G. Ristić 6,5, Spasić 5,5 (S. Ristić -), Miloš J. Tasić 6,5, Filipović 7, Trajković 7, Makić 5,5, Stefanović 5,5, Nikola S. Tasić 5,5, Nikolić 5,5. (Osmanović -), Miloš Ž. Tasić 6, Savić 5,5 (Milan J. Tasić 6).

RADNIK: Mirdžić -, Andjelković 6, Stojanović 7, Tanasković 7, Ilić 6, Marković 5,5 (N. Petrović 6), Kovačević 5,5 (Stanković -), Ahčin 5,5, Djurđević 7 (Ivanković -), M. Petrović 6,5, Stavrić 6.

Rezultati 30. kola: Dinamo – Radnik 0:2, Sinđelić – Hajduk Veljko 1:0, Trstenik PPT – Sloga 3:1, Moravac  Orion – Borac 8:0, Morava (Ć) – Car KOnstantin 3:2, Radnički (P) – Dubočica 1923 4:1, Kopaonik – Radnički (S) 3:2.
Prema našim saznanjima prvoplasirani Radnik i Sinđelić, pošto imaju isti broj bodova i isti međusobni skor (1:0 i 0:1), igraće dve baraž utakmice.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar