Razgovaram sa demokratama

Eko Taxi Vranje

Mislim da baš u različitim stavovima treba tražiti najbolju varijantu: Mladenović

Moj radni dan počinje razgovorima sa svima, i sa koalicionim partnerima i sa opozicijom. Mislim da baš u različitostim stavovima treba tražiti najbolju varijantu 

Mislim da baš u različitim stavovima treba tražiti najbolju varijantu: MladenovićGodinu dana posle lokalnih izbora i bezmalo toliko vlasti nove koalicije u Vladičinom Hanu SNS, SPS, DSS, URS i NOPO), obeležilo je spajanje naizgled nespojivih političkih opcija, javno neeksponirano a opet caršijskom parlamentu dobro poznato unutarkoaliciono prepucavanje, vraćanje dugova i krpljenje rupa u budžetu, tajni i manje tajni pregovori sa opozicijom, reinkarnacija ideje „Slobodna zona“, prvi strani investitor iz Nemačke i druge priče.

RADNA MESTA

Predsednik opštine Goran Mladenović (SNS), jedan od najmladjih predsednika i gradonačelnika u Srbiji (1979.), kaže da je ponosan na rezultate:

– I u Hanu sve porodilje dobijaju po 30.000 dinara za svako novorodjeno dete. Ne mislim da su to velike pare, ali u okolnostima krize, ovde kod nas, posebno, nekima od toga i život zavisi. Istom odlukom, srednjoškolci i studenti su ostvarili pravo na stipendije i to ne po uspehu (koji svakako nije zanemarljiv) već po socijalnom statusu porodice iz koje dolaze. Za ovu godinu, dodelili smo 46 učeničkih i 52 studentske stipendije – kaže Mladenović.

Kada govori o većim poduhvatima, on je  ponosan što je za vreme njegovog mandata opština otkupila i ponudila investitorima 10 hektara zemljišta u industrijskom parku.

– Mi do ove godine nismo imali ni jedan jedini metar u vlasništvu a pričalo se o dovodjenju nekoga ko će ovde ulagati. Aktivirali smo ideju Slobodne Zone i od toga puno očekujemo.  Prvi u okrugu sam otvorio i nametnuo bolnu temu stečajnih postupaka koji su zarobili naša preduzeća. Nadležni organi su bili neažurni a stečajni upravnici nisu hteli da se mešaju u svoj posao. To mora da se promeni. Danas imamo odrobljenu imovinu firme Hanplast koja je već ponudjena na prodaju, ali ne bilo kome, pa budite sigurni da nećemo dozvoliti da se proda ni jedna firma dok se za nju ne nadje ozbiljan kupac. Naredne nedelje otvaramo najmodernije opremljen Trening centar u Srbiji koji će služiti za konferencijske susrete privrednika, partnera iz regiona i internacionalnih delegacija. Centar ima opremu za prevod, elektronski je potpuno pokriven a sva oprema je prilagodjena i licima sa invaliditetom. Uspeli smo da Han ponovo dobije Sudsku jedinicu i Osnovno tužilaštvo. Asvaltiranjem 4,2 km puta ka selu Manjak, za koji smo projektom o sufinansiranju konkurisali kod Ministarstva regionalnog razvoja, dobićemo sve uslove za prezentaciju ogledne mesne zajednice za organizovano bavljenje poljoprivredom.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)  • Ostavi komentar