Naši poslanici da spreče pljačku



Gradski odbor Demokratske stranke u Vranju poslednjih dana na uličnim akcijama i konferencijama za novinare pozivaju aktuelnu vlast da što pre reaguju po pitanju novih poreskih zakona najavljenih iz Vlade Srbije, koji će, po njihovim rečima, oštetiti gradski budžet za skoro 200 miliona dinara na godišnjem nivou.



O kakvim zakonima se radi?

– Radi se o setu novih poreskih zakona kao i izmenama i dopunama postojećih, koji se odnose na poreze, dohotke, doprinose. Ono što nas najviše interesuje je to što se pod izgovorom da se pomaže privredi, u stvari otima iz budžeta lokalnih samouprava. Kada se sve sakupi, grad Vranje će, ukoliko se usvoje ti zakoni, godišnje gubiti više od 197 miliona dinara. Svi predlozi su štetni, a najviše će se odraziti na standard i troškove građana. Pitanje je kolika je to zapravo cifra, verovatno je i veća.



Kako aktuelna lokalna vlast komentariše to?

Vlast ćuti, i to je najgore. Još uvek nema nikakvog odgovora i komentara.

A kako vi na to reagujete?

– Mi smo pozvali narodne poslanike, Dragana Nikolića i Miroljuba Stojčića, da se u Skupštini Srbije usprotive tom zakonu, i da se lokalni parlament što pre uključi u rešavanje ove alarmantne situacije.

I, da li ste dobili nekakav odgovor?

– Ne, nismo.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar