Vranje zvanično prvoligaš



Veliko slavlje, Ristić, Trajković i Stanković u Skoplju

Veliko slavljeRukometaši Vranja 1957 deklasirali su gradskog rivala, ekipu Mladosti, rezultatom 40:25 i kolo pre kraja prvenstva Druge lige Morava osvojili prvo mesto i postali prvoligaši.



Mladi rukometaši Vranja 1957, koje predvode iskusni treneri Dušan Stevanović Grobar i Darko Stanojković Šeki, pokazali su svoju superiornost u ligi jer su tokom prvenstva samo jedan meč izgubili i jedan igrali nerešeno, sa gol razlikom  748: 473.

Iako je ekipa Vranja mlada i perspektivna treba istaći da su rukometaši Mladosti, koje trenira Miodrag Nikolić Robi i Zoran Arizanović Šef, iz mlađih selekcija, pionira i kadeta, uglavnom učenika, sadašnjih i bivših, iz OŠ “Branko Radičević”.



Od jeseni, Vranjnci će igrati u Prvoj ligi “Istok” gde se sa uspehom takmiči ekipa BSK Hebe iz Bujanpovca.

Rukometaši Morave iz Vladičinog Hana pobedom u gostima nad ekipom Alaeksinca, rezultatom 31:30 ostvarili su primaran cilj – opstnak u ligi.

U poslednjem kolu Vranje 1957 gostuje u Hanu.

Mladost u Vranju dočekuje ekipu Progresa i imaće lepu priliku da pobedom pretekne na tabeli Hančane.

Rezultati 21. kola: Vranje 1957 – Mladost 40:25, Aleksinac – Morava 30:31, Hisar – Železničar 2 30:16, Niška Banja – Pirot 40:35, Radan – Dubočica 54 2 10:0, Progres – Bela Palanka 37:43.
Parovi poslednjeg 22. kola: Morava – Vranje 1957, Mladost – Progres, Bela Palanka – Radan, Dubočica 54 2 – Niška Banja, Pirot – Hisar, Železničar 2 – Aleksinac.

 

RAGBI

Petrović i Jevtić u reprezentaciji

Nemanja Petrović i Strahinja Jevtić, ragbisti Ragbi kluba 13 Soko iz Vranja, odigrali su prvu, debitatansku utakmicu za reprezentaciju Srbije protiv Nemačke koju je naša selekcija dobila sa 46:10.

Utakmica je odigrana 18. aprila u okviru Euro-Štita, na stadionu nastavnog centra “Makiš” u Beogradu.

– Ovo je veliki uspeh za klub i grad, a ujedno i veliki podstrek za mlade ragbiste da svojim radom na trenizima još više napreduju kako bi postali vrhunski igrači – izjavio je Dejan Škarić, predsednik, trener i igrač Sokola.

Na inicijativu Škarića, koji je inače sveštenik, osnovan je Ragbi klub 13 Soko pre nepune tri godine. Ekipa se stabilizovala, postala član Druge lige “Jug”, a omladinska selekcija osvojila je Kup Srbije. Takođe, veoma uspešna je i kadetska selekcija. Igrači su uglavnom iz Vranja i Trgovišta.

Inače, za utakmicu sa Nemačkom, selektor Srbije Marko Janković se opredelio za igrače koji su od početka pripremno-kontrolnih kampova 17. februara pokazali najviše, a među njima se našlo mesta za dvojicu vranjskih debitanta, Petrovića i Jevtića.

 

Ristić, Trajković i Stanković u SkopljuVRANjANCI NA SKOPSKOM MARATONU

Bolje nego u Beogradu

Vranjski maratonci, Milovan Trajković (33), Stanković Ivan (37) i Mile Ristić (45) učestvovali su na prestižnom Skopskom maratonu i ostvarili veoma dobre rezultate. 

Na maratonu je učestvovalu oko 120 takmičara dok je na svim trkama bilo oko 3600 takmičara.  

Milovan Trajković  je stazu istrčao za 03:58:59.

– Prezadovoljni smo vremenom koje smo ostvarili. U odnosu na Beogradski maraton ovde nas je poslužilo Svaka čast Makedoncima kako su organizovali trku.

Ivan Stanković je stazu prešao za 04:03:27 i kaže:

– Vreme koje smo uložili u treninge sada nam se vratilo. U prethodnim trkama smo dosta toga naučili od starijih maratonaca, tako da smo i po pitanju ostvarenog vremena i po pitanju organizacije dosta napredovali. Zahvaljujemo se Sportskom savezu grada Vranja na pomoći.

Mile Ristić sa vremenom od 04:09:35 ističe:

-Pre svega da se zahvalimo gradu, koji je prepoznao značaj bavljenja trčanjem. Trka je bila odlično organizovana, publika je bila sve vreme uz nas i bodrila nas tako da smo na pravi način uživali trčeći ulicama Skoplja. Nastavljamo da se spremamo za Niški polumaraton.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar