SAOBRAĆAJ



,

U nedelji za nama imali smo sedam saobraćajki – po jednu prosečno dnevno – u kojima je jedna osoba zadobila teške a šest lake povrede. Policia je identifikovala ukupno 12 lica koja su remetila javni ared i mir.



 

Žiletom i motkom pokušala da ubije ljubavnika



SURDULICA – Svetlana Dimčić (41) iz Surdulice pokušala je na svirep način da oduzme život Miroslavu Stoilkoviću (46) iz sela Donje Romanovce kod Surdulice sa kojim je bila u emotivnoj vezi. Miroslav je sa teškim telesnim povredama na glavi, rukama i prelomom desne potkolenice, medicinski zbrinut i sada je van životene opasnosti.

-Svetlana je, u prisustvu svog advokata, priznala zločin, a kako joj se na teret stavlja krivičnog dela ubistvo u pokušaju, istražni sudija Draganu Stefanoviću joj je odredio pritvor u trajanju do 30 dana, – kazala je, Miroslava Ristić, portparolka Višeg suda u Vranju.

-Hteo sam u jednom trenutku da izadjem i da ih upozorim, ali sam ipak odlučio da im se ne mešam u posao, – kaže komšija koji je zamolio da ostane anoniman.

Svetlana se, prenosi Ristićeva, u trenutku rastrojstva dokopala neke motke kojom ga je udarala po telu, a potom je iz kupatila uzela žilet kojim je isekla vene i njemu i sebi. Videvši krv na sve strane, pokušala je najpre da zaustavi krvarenje, a potom je pozvala i hitnu pomoć i policiju.

Porodica povredjenog kaže medjutim da je Svetlana najpre Miroslava poslužila jagodama u koje je dodala sredstvo za uspavljivanje “revotril”, a potom ga je ”izmasakrirala” žiletom i isprebijala motkom.

Miroslav je posle ukazane prve pomoći, najpre prebačen u niški Klinički centar, odakle je, posle nekoliko sati, ponovo vraćen u Surdulicu, gde se sada oporavlja.

Njihovi zajenički prijatelji kažu da je ova veza poslednjih meseci bila u krizi, da je Miroslav nameravao da je prekine, a da Svetlanin odgovor na to bio dan će ga „uništiti“.

 

U centru Vranja povređen motociklista

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u petak oko 18.30 časova u Vranju, povređen je maloletni N.K. (17) iz Vranja.

Nesreća se dogodila u ulici Jovana Jankovića Lunge, ispod zgrade Velefarma, kada je N.K. skuterom udario u vozilo „Hepi“ taksija. Uviđaj na licu mesta izvršila je vranjska policija po nalogu istražnog sudije Osnovnog suda u Vranju.  

Beba Kanački, PR ZC Vranje za OK Radio kaže da je vozaču motora prva pomoć ukazana na urgentnom odeljenju vranjske bolnice.  

– Nakon prijema pacijenta i prvih mera pomoći upućen je na dalju dijagnostiku kako bi se utvrdilo kompletno zdravstveno stanje povređenog. Ono što je za sada veoma bitno, to je da mu život nije ugrožen – kaže Kanački.  

Inače, na licu mesta nalazi se i kaciga motocikliste koja mu je spala sa glave u trenutku udara. 

Ulica J.J.Lunge bila je zatvorena za saobraćaj oko dva sata.  

 

Grom ubio starca

U selu Lukovo, nedaleko od Vranja od udara groma nastradao je Čedomir Stošić (1938) iz Vranja, Šantićeva 36.

Nastradali Stošiće je u petak, boraveći u rodnom selu Lukovo, u popodnevnim satima isterao krave na obližnju livadu. Kada je Vranje i okolinu zadesilo veliko nevreme, Stošić se sa kravama sklonio pod jedno drvo, a grom je usmrtio i njega i krave. (Blic

 

Ubio prijatelja u svojoj štali

VLADIČIN HAN – U nedelju veče, oko 21,00 čas u selu Letovište kod Vladičinog Hana, u seoskoj štali, ubijen je meštanin Miodrag Ignjatijević (82).

-Ignjatijević je nastradao u štali svog prijatelja Miodraga Milosavljevićža (74). Prema još nepotvrdjenim podacima, Milosavljević je Ignjatijevića ubio posle kraće svadje i fizičog obračuna, – rekao je Dragan Stamenković, portparol policijske uprave u Vranju.

U tom sukobu Milosavljević ja zadobio povrede od kojih se oporavlja u vranjskom Medicinskom centru, a nakon oporavka policija će protiv njega preduzeti zakonske mere.

 

Izgubio kontrolu nad motociklom

VRANjE – U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 19. maja ove godine, oko 20,00 časova na ulazu u selo Neradovac kod Vranja, teške telesne povrede zadobio je D.D (1988), a lakše povrede B.T. (1993), oboje iz Vanja.

Do saobraćajne nezgode je došlo kada je D.D. upravljajući motociklom marke “piaggo”, vranjskih registarsjih oznaka, krećući se iz pravca sela Neradovac prema Davidovcu, sa suvozačem B.T. izgubio kontrolu nad motociklom, nakon čega su pali na kolovoz. Lekarska pomoć im je ukazana u Medicinskom centru Vranje, posle čeka je D.D prebačen u niški Klinički centar.

Protiv D.D biće podneta krivična prijava za krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar