Radnik na vratima Prve lige



Zavise od drugih,

Zavise od drugihFudbaleri Radnika teškom mukom savladali su ekipu Kopaonika na svom terenu, minimalnim rezultatom 3:2.



Krenuli su silovito i golovima Stavrića u 3. i Anđelkovića u 20. minutu poveli sa 2:0.

U drugom poluvremenu gosti iz Brusa potvrdili su da su jedno od najprijatnijih iznenađenja prolećne polusezone, a malo je nedostajalo da iznenade još jednog favorita i stignu do boda u Surdulici.



Da se čudo ipak ne dogodi pobrinuo se Sibinović, koji se oslobodio pratnje i preciznim udarcem doneo trijumf svom timu u 88. minutu.

FK RADNIK – FK KOPAONIK 3:2

Strelci: 1:0 Stavrić u 3., 2:0 Anđelković u 19., 2:1 Vukojević u 75., 2:2 Zdravković u 76., 3:2 Sibinović u 88. minutu – Surdulica, gledalaca: 500, sudija: Aleksandar Minić (Knjaževac), žuti karton: Lisinac (Kopaonik).

RADNIK (SURDULICA): Mirdžić, Ilić, Stojanović, Tanasković, Ivanković, Marković (Stanković), Kovačević (Sibinović), Ahčin, Anđelković, M. Petrović, Stavrić.

KOPAONIK (BRUS): Milunović, Vukadinović (Dj. Milosavljević), Ratković (Pavlović), Petrović, Lisinac, Zdravković, Knežević, Stupar, Živanović (D. Milosavljević), Djokić, Vukojević.

RASPLET
Približava se kraj fudbalskog prvenstva u Srpskoj ligi “Istok”, a poslednja tri kola rešiće ko će biti novi prvoiligaš: Sinđelić iz Niša, Radnik iz Surdulice ili Radnički iz Pirota.
U taboru Radnika, tima koji predvodi proslavljeni Zvezdin fudabler Cvijetin Blagojević, nadaju se da će oni prvi proći kroz cilj, a da derbi utakmica koju igraju u Pirotu neće odlučiti prvaka.
Prvoplasirana ekipa Sinđelića, koja ima dva boda prednosti nad  Radnikom i šest nad ekipom Radničkog iz Pirota, uzda se u igrački pogon, koji je najiskusniji. Ovog proleća ne igraju u odgovarajućoj formi, ali pobeđuju.
Sinđelić ima težak raspored, gostuju Trgovačkom u Jagodini koji se bori za opstanak, i Žitorađi koja bi mogla da im se dostojno suprostavi. Jedino su apsolutni favoriti u poslednjem kolu protiv ekipe Hajduk Veljka u Nišu.
Ekipa Radnika ima derbi utakmicu u Pirotu, inače u ostale dve je apsolutni favorit, kod kuće nad ekipom Morave iz Ćuprije i na strani u Vranju protiv Dinama. Da bi bili sigurno prvi trebalo bi da negde kiksne Sinđelić i izgubi utakmicu.
Radnički iz Pirota je u najtežem položaju jer titula prvaka ne zavisi od njih već od rezultata njihovih protivnika. Realno gledajući, mada je fudbal interesantan zato što nema unapred pobednika i pobeđenih, ekipa Sinđelića bi mogla jedino da kiksne u Žitorađi. Radnik ide na sve tri pobede
Prognoze su jedno, a stvarnost u srpskom fudbau drugo.

 

BODI BILDING

Savić apsolutno prvi na Balkanu

Milan Savić postao je apsolutni prvak Balkana na Otvorenom prvenstvu Bosne održanom u Bihaću 18. Maja.

– Nakon što sam postao prvak Srbije i izabran da predstavljam zemlju na Balkanskom prvenstvu  u bugarskom Plovdvivu, opravdao sam očekivanja selektora i postao i apsolutni prvak Balkana u Bihaću. Na istom takmičenju sam nastupao u parovima i osvojio drugo mesto od 14 parova, koliko ih je bilo u konkurenciji. Iako je publika smatrala da smo Reanata Gajić iz Apatina i ja zaslužili prvo mesto, ja sam zadovoljan. Taj dan je jednostavno bio moj – dva zlata i srebro za Vranje i Srbiju i, naravno, moj klub Spartu.

U Bihaću je bilo u konkurenciji 12 takmičara iz  Holandije, Turske, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

– U Jagodini me 1. Juna očekuje državno i ujedno kvalifikaciono prvenstvo za odlazak na Svetsko prvenstvo 23. juna u Kopru u Sloveniji. Pre toga, 15. Juna čeka me takmičenje Mister Univerum u Solunu – kaže Savić i naglašava da mu je cilj da postane svetski prvak:

– Ove godine ostvariću i taj cilj – poručuje Savić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar