Mesto za 200 mališana



Predškolska ustanova Naše dete u Vranju objavila je konkurs za prijem dece u celodnevni boravak i u pripremni program. Manjak slobodnih mesta u vrtićima je svake godine problem u čitavoj zemlji, a o uslovima konkursa i slobodnim mestima razgovarali smo sa direktorkom ove ustanove:



Koliko ima kandidata za prijem u vrtiće, a koliko slobodnih mesta?

– Predškolska ustanova će po Konkursu za upis za radnu 2013/2014. u celodnevni boravak primiti 199 dece, u pripremni program upisati svu decu rođenu od 1. marta.2007 – 1. Marta 2008. godine, a moći će da se upišu i deca rođena do 31.8.2008.godine. Precizne podatke o broju prijavljenih imaćemo 20. Juna, do kada traje konkurs.



Prema kojim kriterijumima će se određivati ko će biti primljen?

– Ustanova vrši prijem sve dece koja su dorasla za pripremni predškolski program. Prijem dece u celodnevni boravak u željene vrtiće vrši se po prioritetu putem bodovanja i rangiranja. Prioritet za upis imaju ovim redom:  deca iz društveno osetljivih grupa, deca samohranih roditelja, deca zaposlenih roditelja i redovnih studenata, deca koja imaju status trećeg i svakog narednog deteta u primarnoj porodici, deca čija su braća ili sestre upisani u isti u vrtić.

Koje troškove mogu očekivati roditelji, odnosno, koliko će koštati boravak jednog deteta u nekom od vrtića?

– Po Rešenju o utvrđivanju cena usluga smeštaja dece u vrtićima Predškolske ustanove „Naše dete“, koje je donelo Gradsko veće a koje važi od marta 2013, predviđeni su, u zavisnosti od socijalnog i materijalnog statusa, odnosno kategorije kojoj pripadaju roditelji, različiti novčani iznosi za boravak u vrtiću. Primera radi – mesečni iznos za smeštaj u celodnovnom boravku za jedno dete  roditelja koji su zaposleni iznosi 3.900 dinara. O cenama usluga smeštaja, konkursu za upis koji je u toku i o svemu drugom građani se mogu informisati na internet sajtu Ustanove www.nasedetevr.rs.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar