Dinamo u velikim problemima



Do opstanka uz pomoć čuda, Ilić, Jovanović,

Do opstanka uz pomoć čudaFK HAJDUK VELjKO – FK DINAMO 2:0



Fudableri Dinama izgubili su u Negotonu od ekipe Hajduk Veljka i zakomplikovali sebi poziciju u borbi za opstanak u ligi.

Vranjanci su pružili borbenu igru, sa puno želje da osvoje makar, bod, ali se pokazalo da je nedostatak kvaliteta glavni problem ekipe.



Utakmica je završena, kada su golovi u pitanju, u prvih pola sata igre. Domaće je u vođstvo doveo Puljecović, koji je vešto umakao pažnji odbrane Vranjanaca i sa desetak metara savladao golmana Ristića. Isti igrač se u 28. minut našao u ulozi asistenta, a strelac drugog kola za Hajduk Veljko bio je Slađan Bogdanović.

I u nastavku viđena je otvorena igra, ali golova nije bilo. Dianmo je zaigaro angažovanije, posebno kada je ušao Dejan Osamanović.

Do kraja prvenstva ostala su još tri kola, a rasplet ko će biti prvi, a ko poslednji se još ne naslućuje.

Dinamo igra na svom terenu protiv Borca iz Bivolja i Radnika iz Surdulice, a gostuje ekipi Sloge u Despotovcu. Koliko će bodova biti dovoljno za opstanak zavisi i od rezultata Trstenika PPT i Trgovačkog iz Jagodine. 

Ono što je bitno, Dinamo ne sme imati jednak broj bodova sa ekipom Trstenika PPT jer su Trsteničani bolji u međusobnim susretima. Dinamo je bolji od Trgvačkog, ali ostaje da se vidi kako će se stvari odvijati na terenu, a možda i van terena.

Strelci: 1:0 Puljecović u 14., 2:0 Slađan Bogdanović u 28. minutu – Negotin, gledalaca: 300, sudija: Marko Veljković (Kruševac), žuti kartoni: Jović, Sladjan Bogdanović (Hajduk Veljko), Ristić (Dinamo), crveni karton: Igor Stojković (Dinamo) u 87. minutu.

HAJDUK VELjKO (NEGOTIN): Tomić, Ostrovljanović (Slobodan Bogdanović), Dinković (Djordjević), Todorović, Milosavljević (Sladjan Bogdanović), Ninić, Bogoslovski, Spanulović (Milivojević), Puljecović.

DINAMO (VRANjE): Ristić, Spasić, A. Stojković (Veličković), N. Nikolić, Miloš J. Tasić, Makić, Miloš Ž. Tasić, Nikola S. Tasić, S. Nikolić (Osmanović), Igor Stojković, Stefanović (Ivan Stojković).

Rezultati 27. kola: Hajduk Veljko – Dinamo 2:0, Radnik – Kopaonik 3:2, Dubočica 1923 – Trgovački 2:1, Car Konstantin – Radnički (S) 1:1, Sloga (Des) – Radnički (P) 1:1, Borac (B) – Morava 1918 (Ć) 1:2, Žitorađa – Trstenik PPT 2:0, OFK Sinđelić – Moravac ORION 2:0.
Parovi 28. kola: Dinamo – Borac (B), Radnički (P) – Radnik, Trgovački – OFK Sinđe3lić, Moravac ORION – Žitorađa, Trstenik PPT – Hajduk Veljko, Morava 1918 (Ć) – Sloga (Des), Radnički (P) – Radnik, Kopaonik – Car Konstantin, Radnički (S) – Dubočica 1923.

KRESPU CRVENI KARTON
Igor Stojković Krespo, jedan od najiskusnijih fudbalera Dinama, u 87. minutu iznerviran odlukom sudije pokušao je da ga gađa kopačkom. Sudija je odmah pokazao crveni karton Stojkoviću.

POPU ŠEST MESECI
Miroslav Stamenković, disciplinski sudija FS RIS kaznio je Dinamo sa dve utakmice igranja najmanje 30 km od Vranja zbog incidenta na utakmici protiv ekipe Moravac Oriona iz Mrštana (2:2), kad su napadnte sudije..
Jednu su u Surdulici već  odigrali protiv Žitorađe, a druga će biti protiv autsajdera u ligi, ekipe Borca iz Bivolja.
Zbog loše organizacije utakmice FK Dianmo će platiti i novčanu kaznu u iznosu od 30.000 dinara.
Dragan Popović, predsednik Dinama, kažnjen je zabranom vršenja svih funkcija u fudbalu, u trajanju od šest meseci, koliko je kažnjen i sekretar kluba Slađan Mišić.
Dinamo je opet ostao bez predsednika, pa će tu funkciju najverovatnije obavljati potpresednik Nebojša Zupančić.

IlićJovanovićNASTAVLjA SE BEŽANIJA
OTIŠLI ŽUĆKO I ILIĆ

Nikola Ilić, dvadesetšestogodišnji trener petlića FK Dinamo dao je neopzivu ostavku. Ilić je završio faklutet za fizičku kuturu, prošao kao fudabler sve selekcije FK Dnamo, a jedno vreme bio prvotimavc Morave iz Hana.
Rano se odlučio za poziv fudablskog trenera i krenuo je iz početka, od “cicibana” i stigao do petlića koji se takmiče u ligi RIS. Radio je u tandemu sa Draganom Kostićem Ćuvtom, a kasnije sa Jocom Ristićem.
– Ostavku sam podneo teška srca, zbog neodoslednosti i neodgovornog ponašanja tim menadžera Zvonka Djorđevića, koji je obećao da će otići iz kluba ukoliko ne budemo primali platu. Nisam primio od marta platu, koja je manja od minimalca,  a Djorđević nije podneo ostavku već nam na svakom sastanku prodaje maglu, a sve sa ciljem da ostane i dalje u klubu i prima platu koja sigurno nije mala – izjavio je Ilić.
On je bio i zagovornik da se ne uvode članarine od 1.000 dinara za dečake rođene 2.000 godine i mlađe, zbog teške finmasijske situacije većine roditelja te dece.
– Svratio sam u sredu na stadion po svoje stvari i imao šta da vidim – 22 petlića u dve smene, prepodne i popodne. To me je još više zabolelo, sa Ristićem smo imali 78 petlića. Za koga se igra fudbal, za one koji imaju da plate?! Klubu je bitnije da uzme 22 hiljade, deca nisu bitna. Tu nema sporta, ne mogu da verujem da niko iz gradske vlasti ne stopira odluku o visokim članarinama jer će se u potpunosti uništiti omladinski fudabl– ističe Ilić.
I Marko Jovanović Žućko (26), najmlađi profesionalni trener u Srbiji, odlučio je da se zahvali Zvonku Djorđeviću, tim menadžeru Dinama, i povuče sa mesta trenera pionira i pomoćnik trenera prvog tima Alaeksandra Antića.
– Ništa se ne poštuje što smo se dogovorili. Tim menadžer Djorđević možda ima dobre namere, ali zaboravio je gde je došao, kao da živi van vremena. Ovo je klub bez para, bez uslova za rad, Gradski stadion je ruglo, mentalitet ljudi je drugačiji. Ne može platu da obezbedi trenerima, a priča nam bajke. Zato sam odlučio da odem – izjavio je Jovanović.
Inače, Jovanović je šesti trener mlađih kategorija koji je otišao ovog proleća. Pre njega to su učinuli: Dragan Kostić Ćufta, Slobodan Zdravković Maki, Miško Veljković, Joca Ristić i Nikola Ilić.
U klubu trenutno rade Dragan Stojanović Firga, Zoran Stanojković Peca i Bratisalav Čukić, sportski novinar i atletičar.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar