Vranje slavi u subotu



Budući prvoligaši: RK Vranje 1957, Gepardi pali u Vranju: ragbisti Sokola, Kostić i Stojanović

Budući prvoligaši: RK Vranje 1957Rukometaši Vranja 1957 dekllasirali su ekipu Aleksinca, u 20. kolu Druge lige “Morva”, pobedivši je rezultatom 34:15. Bila je to iga “mačke i miša” u kojoj se Vranjnaci još jednom pokazli da su najbolji u ligi.



U subotu u gradskom derbiju protiv ekipe GRK Mladost imaće priliku za još jednu ubedljivu pobedu i kolo pre kraja prvestva da zvanično proslave ulazak u Prvu ligu “Istok”.

Ruketaši Mladosti, jedni od najmlađih u ligi, pretrpeli su visok, ali očekivan poraz, na svom terenu od mnogo iskusnije ekipe Hisara iz Leskovca, rezultatom 30:23. Momci trenera Miodraga Robija Nikolića i Zorana Šefa Arizanovića ostvarili su zacrtan cilj – opastank u ligi što je značajan uspeh za novoformirani klub.



Rukometaši Morave iz Hana još uvek nisu izborili opstanak u ligi, a u poslednja dva kola pokazaće se da li će sve biti regularno i da li će Hančani ili druga ekipa Žečlezničara ostati u Drugoj ligi.

Morava gostuje ekipi Aleksinca, a dočekuje Vranje 1957 i realno nema nikavih izgleda na osvajnje novih bodova.

Druga ekiša Železničara gostuje Hisaru u Leskovcu i dočekuje ekipu Aleksinca. U najboljem slučaju mogli bi da pobede Aleksinčane i tada bi imali isti broj bodova sa Hančanima, ali bi Morava ostala u ligi. Druga ekipa Železničara ostaje u ligi samo ako osvoji tri boda iz dva susreta što je apsolutno neralno.

U međusobnim duelima Morava je bolja od druge ekipe Železničara. U Hanu su pobedili sa 37:33, a u Nišu igrali nerešeno 32:32.

Rezultati 20. kola: Vranje 1957 – Aleksinac 34:15, Mladost – Bela Palanka 29:41, Morava – Hisar 23:30, Dubočica 54 2 – Progres 31:35, Pirot – Radan 33:33, Železničar 2 – Niška Banja 32:31.
Parovi 21. kola: Vranje 1957 – Mladost, Aleksinac – Morava, Hisar – Železničar 2, Niška Banja – Pirot, Radan – Dubočica 54 2, Progres – Bela Palanka.

 

Gepardi pali u Vranju: ragbisti SokolaRAGBI 13

Pregažena Morava

Ragbi 13 klub Soko Vranje pobedio je u 2. kolu Druge lige grupa Jug Moravu gepard iz Leskovac, visokim rezulataom 62:12, poluvreme 26:4.

Dejan Škarić, trener i igrač Vranjnaca, ne krije oduševljenje igrom svojih izabranika.

-Odlikovala nas je sigurna, taktički zrela igra tokom cele utakmice. Od početka do kraja kontrolisali smo utakmicu i bili bolji u svim segmentim igre. U našem sastavu bilo je najtalentovanijih juniora, koji su najbolji u Srbiji, a sa ciljem da steknu potrebno iskustvo i da  održavaju takmičarsku formu do nastavka njihovog prvenstva – kaže Škarić.

Ovaj rezultat vranjskim sokolovima daje obavezu da sigurnim korakom idu napred i ostvare jedan od ciljeva, a to je jedno od prva dva mesta u  grupi koje vodi u plej-of za popunu Prve lige, sezoni 2013/2014.

 

Kostić i StojanovićDIZANjE TEGOVA

Cake i Miloš evropski šampioni

Slavoljub Stoajnović Cake postao je evropski šamion u kategoriji takmičara do 125 kg, na prvestvu Evrope u disciplini sange, bendž presu, odražnom u Bačkoj Palanci, 11. i 12, maja.

Evropski prvak u konkurenciji juniora postao je i Miloš Kostić u kategoriji takmičara do 82,5 kg, osvojivši prvo mesto i zlatnu medalju.

Obojica su čalnovi TAK Simpo i nastavljaju nisku uspeha kluba sa velikom tradicijom.

– Ovo je veliki uspeh našeg kluba i grada Vranja uopšte na evropskoj sceni koji je došao kao plod napornog rada na treninzima, velike motivacije takmičara i profesionalnog rada trenera u klubu – ističe Bane Stanojković, generalni sekretar TAJ Simpo.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar