Radnik nastavlja sa pobedama, Dinamo na dnu



Davna srećna vremena: pun stadion kad igra Dinamo, Golman Ristić oslonac Dinama

Davna srećna vremena: pun stadion kad igra DinamoFudbaleri Radnika nastavljaju sa pobedama. Za vikend su slavili u Svilajncu, nakon uzbudljive i neizvesne igre, protiv Radničkog, rezultatom 3:2.



Surduličani su, četiri kola pre kraja prvenstva, jedan od najozbiljnijih kandidata za osvjanje prvog mesta i plasmana u Prvu ligu Srbije.

Fudbalere Dinama čeka kazna, suspenzija terena, a do utorka će se znati gde će biti domaćini u odloženoj utakmici sa ekipom Žitorađe.



U taboru Dinama, u uparvi kluba vlada vandredno stnje. Svi su svesni da bi ispadnjem bila naneta velika šteta za Vranje i jug Srbuje, pa se pravi dobitna startegija kako se spasti i ne ispasti.

Golman Ristić oslonac DinamaFudbaleri Dinama izgubili su, u vandrednom 25. kolu Srpske lige “Istok”, u Nišu od lidera na tabeli ekipe Sinđelića, rezultatom 1:0. Prema ocenama izveštača, Sinđelić je teškom mukom došao do pobede. Gol odluke pao je u 65. minutu.

Vranjanci su imali samo jednu šansu i to u 85. minutu preko rezerviste Osmanovića, koji je iz povoljne situacije šutirao pored gola. 

FK RADNIČKI (S) – FK RADNIK 2:3

Svilajnac. Stadion Bojača, Gledalaca: 100, Sudija: Mladen Nikolić (Kruševac) 8, Nikodijević u 34. i 40. minutu za Radnički, a Stavrić u 12, 28. i 62. za Radnik, Žuti kartoni: Sinđelić (Radnički).

Radnički: Marinković 7, gojković 6, Cvetković 6,5, Radojević 6,5 (A. Milanović -), nIkolić 6,5, Sinđelić 7, Mitić 7, Popović 7, Nikodijević 7 (Ilić 6,5), S. Djokić 6,5, I. Djokić 6,5 (I, Milanović -).

Radnik: Mirčić 7, Sibinović 7 (Vojinović -), Stojanović 7, Tanasković 7, Ivanković 7, Marković 7,5, kOvačević 7, Ahčin 7 (Ličina -), Petrović 7, Petković 7,5, Stavrić 8.

Igrač utakmice: Stvarić  

Rezultati 26. kola: Radnički (S) – Radnik 2:3, Radnički (P) – Borac 3:0, Trstenik PPT – Sinđelić 0:1, Trgovački – Moravac Orion 3:2, Morava (Ć) – Hajduk Veljko 2:0, Kopaonik – Sloga 1:0, Dubočica 1923 – Car Konstantin 1:0, Dinamo – Žitorađa, sreda, 15. april.
Parovi 27. kola: Hajduk Veljko – Dinamo, Radnik – Kopaonik, Dubočica 1923 – Trgovački, Car Konstantin – Radnički (S), Sloga – Radnički (P), Borac (B) – Morava (Ć), Žitorađa – Trstenik PPT, Sinđelić – Moravac Orion.

DINAMO SUSPENDOVAN
Odlukom Komesara za takmičenje Srpske lige grupa „Istok“, Dragiše Ilića, utakmica 26. kola Srpske lige grupa „Istok“ između Dinama i Žitorađe odlaže se za sredu 15. maj sa početkom od 16,30 sati. Zbog suspenzije terena FK „Dinamo“ iz Vranja, mesto odigravanja utakmice biće naknadno saopšteno.
Prema našim saznanjima, teren je suspendovan zbog iniodentat za vreme i posle utakmice, posebno u službenim prostorijama, gde u zapisniku sa utakmice koji je sastavila delegat Slavica Marjanović stoji da su predsednik kluba Dragan Popović i sekretar Slađan Mišić nasrnuli na sudije i fizički ih napali.
Nakon davanja izjava, Komesar za takmičenje Dragiša Ilić, koji je ujedno bio i posmtrač na utakmici Dinamo – Žitorađa odlučiće koliko će utakmica stdion Pamučnog kombinata u Vranju biti suspendovan i gde će vranjski srpskoligaš igati kao domaćin.
Prema propozicijama, Dinamo može igrati najbliže u Surdulici, ali postoji mogućnost da bude i dalja kilomteraža u opciji, tada bi bio domaćin u Vlasotincu ili Leskovcu.

ZVONKO VREDI VIŠE OD 1.000 EVRA
Zvonko Djorđević, tim menadžer FK Dinmo, angažovan je u klubu kada je smenjen trener Siniša Stančić iz Leskovca sa svojim saradicima zbog slabih rezultata, ali još uvek je nepoznanica za koju je platu doveden.
– On je tim menadžer i ima ugovor o delu. Tu može da piše šta hoće, a prema našim saznanjima plata mu je 80.000 dinara. On ne sedi u Dinamu, rukovodi iz Beograda ili je u Vranju dva do tri dana u nedelji, kada naplaćuje putne troškove, odseda u hotelu i ima pun pansion. Prema našim računicama, on košta Grad preko 1.000 evra – kaže izvor blizak Sportskom savezu, koji iz oprvadanih razloga želi da ostane anoniman.
On svoje tvrdnje potvđuje čnjenicom koliku je platu imao njegov prethodnik Siniša Stančić.
– Siniša Stančić koji je doveden kao anoniman i neiskusan trener iz Leskovca i koji je pre toga dobiio otkaz u zonašu Vlasini iz Vlasotinca, imao je platu 67.000 dinara, plaćen boravak u hotelu na punom pansionu, kao i plaćen prevoz na relaciji Vranje – Leskovac i obratno kada je imao potrebe da ode i bude sa porodicom. Pa, kad je on koštao 1.000 evra neće Djorđević da košta manje– kaže naš sagovornik.
Ono što čudi fudbalere Dinama, većinu njih, je to da oni ne primaju plate po dogovoru za razliku od trenera.

NIJE GFK VEĆ FK DINAMO
Nakon konsulatacija sa izvorom blisim Fudbalskom savezu regiona istočne Srbije dobili smo informaciju da se vranjski srpskoligaš vodi kao FK Dinamo, a ne kao  GFK (gradski fudbalski klub) Dinamo.
– FK Dinamo je početkom 2012. godine zbog stečaja brisan iz Registra privrednih subjekta NBS. Čelni ljudi kluba, uz dogovor sa gradskim vlastima, na brzinu su oformili na tajnoj Skupštini kluba GFK Dinamo, imenovali osnivače, i uputili novi klub na preregistraciju u FSS. Problem je nastao što dokumentacija nije bila potpuna i preregistracija je odbijena. Tako je ostao da funcioniše FK Dinamo, pod starim nazivom, ne svojom voljom već sportko-političkim lobiranjem i kršenjem zakona. Novi FK Dinamo nastavio je sa radom i takmičenjem sa novim PIB-om i novim žiro računom. Sve to, eliminisalo je kontinuitet sa starim FK Dinamom kako bi se izbegla dugovanja, tako da su poverioci ostali “kratih rukava”, a oni koji su bili u fazi tuženja ili dobili u međuvremenu po tužbma neće moći da ostvare svoja prava – kaže naš sagovornik.
Tim činom sumnja se da je učinjeno krivično delo zloupotrebe službenog položaja više lica, jer je po propisima i zakonima FSS FK Dinamo odmah kao novoosvani klub (sa novim PIB-om i žirom računom) morao da bude prebačen u najnižu ligu, Pčinjsku okružnu. To se dešavalo sa mnogim klubovima širom Srbije koji su bili u istoj situaciji, kad je klub zbog finansijskih dugovanja morao da bude ugašen. Ovde, sa Dinamom  je napravljen presedan, neko je u RIS i FSS doneo usmenu odluku, Dinamo ostaje u Srpskoj ligi “Istok” jer je to u interesu fudabla na jugu Srbije, a Vranja kao pograničnog grada. Izgleda da je “visoka” politika odradila svoj posao – tvrdi naš sagovornik i navodi da za sve ovo što je izgovorio postoje validni i neoborivi dokazi.
Time je misterija “Drug PIB je spasio Dinamo”, najzad rešena.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar