Imamo lošu upravu



Bez Druge lige, Saradnja sa Pandama, S. Marković

Bez Druge ligeOdbojkaši Vranja nisu uspeli da osvoje prvo mesto u Međuokružnoj odbojkaškoj ligi Leskovac i plasiraju se u kvalifikacije za povratak u Drugu ligu “Istok”, a kao glavni razlog trener Slavoljub Stojanović navodi loše suđenje, povrede i bolest igrača, kao i nezainteresovanost uprave.



– Imamo jednu od najtalentovanijih mlađih generacija u istoriji kluba koja će biti uništena ako uprava ne preduzme određene mere da prvo finasijaki omogući da se nesmetano takmiči, a potom ih zaštiti u ligi gde pojedinci na početku takmičenja odlučuju šta će i kako će biti – kaže za “OK radio” Stojanović.

Predhodno prvenstvo, navodi Stojanović, rešeno je već u prvom kolu.



– U ligi smo bili mi, Dubočica i Morava iz Hana. Igralo se po trokružnom sistemu. U prvoj utakmici, u Leskovcu, protiv Dubočice, kod rezultata 1:1 u setovima zbog nakaradnog suđenja napustili smo utakmicu. Sudio je Rajko Rajković, ujedno komesr lige. Odmah nam je stavljeno da znanja da će Dubočica biti prvak. Ipak, ne opravdavam što smo napustili teren, izgubili smo službenim rezultatom 3:0 . To se pokazalo kao pogrešan potez, jer su jedva čekali da tako nešto učinimo – kaže Stoajnović.

Drugi peh je što su morali da suspenduju na početku prvenstva, zbog grubog ispada na utakmici, do kraja jednog od boljih igrača Mirka Tasića.

– Treće, zadesile su nas povrede standardnih igrača, skočnog zgloba, kao i bolesti gripa. Igrali smo sa promenljivim sastavom i uspeli da savladamo Moravu u Hanu, rezultatom 3:2, ali smo u Vranju izgubili od Dubočice 3:1. Moram da napomenem da su obe ekipe bile sastavljene od iskusnih odbojkaša, od kojih je većina igrala Drugu ligu – ističe Stojanović.

 

Saradnja sa PandamaODBOJKA: ŽOK MLADOST

Djorđević i Trajković novi treneri

Dejan Djorđević i Dejan Trajković, poznati varanjski odbojkaši treneri, preuzeće vođstvo Ženskog odbojkaškog kluba Vranje. Oni u klub stižu iz OK Panda koji ima sve selekcije i koji se takmičio u Međuokružnoj ligi Leskovac. Poznati su, od ranije, kao treneri svih muških selekcija u OK Vranje.

Ono što je bitno, i po ocenama odbojkaških trenera pravi potez u ovim vremenima je što su ŽOK Vranje i OK Panda uspostavili poslovno tehničku sradnju i što će koncentracija za seniorski tim biti na jednom mestu.

-Da bismo napravili koncentraciju kvaliteta u ženskoj odbojci u gradu, seli smo i dogovorili se da napravimo ugovor o poslovno tehničkoj saradnji između dva naša kluba, što je pravi potez koji će doprineti usponu vranjske odbojke u budućim vremenima – izjavili su čelnici ŽOK Vranje i OK Panda.

U budućnosti, odbojkašice za koje se proceni da svojim kvalitetom prevazilaze mlađe kategorije, preći će u ŽOK Vranje.

Dušan Djedović, potpredsednik ŽOK Vranje, za sajt SS Grad Vranja izjavio je da će ŽOK Vranje imati u pogonu, u prvom i drugom timu, po 20 odbojkašica, a da će se u OK Pande kaliti i takmičiti najbolje juniorke, kadetkinje i pionirke. Radiće i škola odbojke pri OK Panda.

 

S. MarkovićKOŠARKA: LETNjA LIGA – LESKOVAC

Mladi “jugaši” krenuli pobedom

Drugi tim Košarkaškog kluba Jug pobedio je, u prvom kolu Letnje lige regiona Leskovac, u Surdulici drugi tim Radnika, rezultatom 65:59.

Po četvrtinama bilo je: 15:17, 13:12, 19:16, 12:20.

– Utakmica je bila veoma zanimljiva, a pobeda je zasluženo pripala našim mladim košarkašima. Tokom čitave utakmice vodila se velika borba u kojoj smo vodili, a domaći igrači uspevali da stižu rezultat. Na kraju, u penal završnici, presudilo je bolje izvođenje slobodnih bacanja naših košarkaša. Najefikasniji su bili Petrović sa 18 i Savić sa 16 koševa – istuču iz KK Jug.

U 2. kolu Letnje lige druga ekipa Juga gostuje drugoj ekipi Morave u Vladičinom Hanu.

Inače, druge ekipe Juga, Radnika i Morave takmiče se u ligi van konkurencije.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar