Predsednik Popović tukao sudije



Slavni dani Dinama: ulazak u Prvu ligu - sezona 2005/06., Bivši sudija tukao kolegu: Mišić, Rigorozne mere: Stepanović, Bilo je verbalnog duela, a fizičkog ne

Dragan Popović, predsednik GFK Dinamo, nasrnuo je na sudije, udario glavnog i pomoćnika, u predelu leđa, vrata i slabina, a sekretar kluba, Slađan Mišić udario je pomoćnika laktom u grudi. Takođe N.N. lice (pozato redakciji) nasrnulo je na sudije u restriktivnom prostoru, ali je zaustavljen. Veći incident, sprečen zahvaljujućio hrabrosti i odvažnosti delegata utakmice Slavice Marjanović, nekada poznate fudbalerke niškog Mašainca. “Sve to  stoji u Zapisniku i predato je disciplinskim organima lige”, potvrdio za “Vranjske”, Bogoljub Stepanović, predsednik sudijske organizacije FSS



 



Slavni dani Dinama: ulazak u Prvu ligu - sezona 2005/06.Fudbaleri Gradskog fudbalskog kluba Dinamo igrali su nerešeno na svom terenu sa ekipom Moravca Oriona iz leskovačkog sela Mrtštane, 2.2, međutim rezultat je ostao u senci «trećeg poluvremena».

Pojedinci, koji su sebi dali za pravo da vode i predstavljaju klub, nakon utakmice su došli u otvoren sukob sa sudijama i predsednikom i vlasnikom kluba iz Mrštana, pa su scene bile i više nego ružne.

Šta se desilo u svlačionicama i službenim prostorijama saznali smo nakon razgovora sa Slavicom Marjanović, delegatom na utakmici.

– Drago mi je što nije došlo do težeg incidenta jer su napadnute sudije. Žao mi je što sam morala da skačem i lično zaštitim sudije, jer su mladi, i to su nečija deca. Sramota je za fudbal, Dinamo, grad Vranje to što se dogodilo. Dragan Popović, predsednik kluba nasrnuo je na sudije, udario glavnog i pomoćnika u predelu leđa, vrata i slabina, a sekretar kluba, Slađan Mišić, udario je pomoćnika laktom u grudi. Takođe N.N. lice (poznato redakciji) nasrnulo je na sudije u restriktivnom prostoru, pretilo sve vreme, ali smo uspeli da sprečimo fizički kontakt. Sve što se dešavalo na utakmici, a posebno za vreme prekida i nakon utakmice, kada je grupa navijača kamenjem zasula službena lica, stoji u Zapisniku, na dve gusto kucane strane – kaže Marjanovićeva, nekada poznata fudbalerka niškog Mašinca.

Bivši sudija tukao kolegu: MišićRigorozne mere: StepanovićZapisnik je, saznajemo, napisao i dostavio disciplinskim organima lige i specijalni posmatrač na utakmici Dragiša Ilić. On je, kako nam je saopšteno, napadnut u loži, tako što je gađan metalnom stolicom.

Incident, koji je doveo do skandala i bruke za vranjski fudbal, nastao je kod rezultata 2:2. U 89. minutu iskusni Dejan Osmanović Kaleja (40) posle prekida i ubačene lopte postigao je gol za Dinamo koji je poništen zbog ofsajd pozicije. Glavni sudija Savić iz Aleksinca je pokazao na centar, ali je gol poništio nakog signalizacije svog pomoćnika. To je izazvalo negodovanje fudbalera, postaknuto ponašnjem pojedinaca iz uprave kluba koji su uleteli u teren, pa je prekid trajao desetak minuta. Epilog je isključenje Miloša Ž. Tasića zbog prigovora. Ništa se bolje nije ponašala ni klupa Dinama sa stručnim štabom. Umesto da smire strasti, svi oni su svojim postupcima “dodavali ulje na vatru”, pa se to prenelo i na deo najvatrenijih navijača, koji su posle utakmice čekali da izađu sudije iz svlačionice i obračunaju sa njima. Zahvaljujući obezbeđenju i policiji nije došlo do težeg incidenata.

Sa incidentom u Vranju upoznat je i Bogoljub Stepanović, predsednik sudijske organizacije FSS:

– Upoznat sam sa svime što se desilo u Vranju, imao sam uvod u Zapisnik i razgovor sa posmatračem, delegatom i sudijama. Ponosan sam na delagata Slavicu Marjanović, koja je odbranila sudije, koji su izuzetno mladi i daroviti. Mišić, naš bivši sudija, je obrukao organizaciju koja mu je nekada bila drugi dom. O Popoviću ne želim da govorim, piše sve u Zapisniku, pa će nadležni organi da donesu validne odluke. Tražićemo rigorozne kazne, jer samo tako možemo stati na put devijacijama u našem fudablu. Drago nam je što su lokani mediji stali u zaštitu fudbala i na stranu parvde, što je retkost. Zamolio bih vas da i širu javnost obavestite o svemu što se dešavalo na utakmici i posle njenog završetka – izjavio je Stepanović u telefonskom razgovoru za naše novine.

Zona sve izvesnija
Dinamo je zbog crvenih kartona igrao bez dvojica najiskusnijih fudablera, Nenada Trajkovića Vučka i Igora Stojkovića Krespa. Utakmica je bila dramatična, napeta, puna preokreta, slabog suđenja, slabe igre Dinama i na kraju incidenta koji poručuje da se “šuto i rogato” uvuklo u klub i da mu tu nije mesto, da prlja ime koje su generacije sticale.
Fudbalerima Dinama je pripalo prvo poluvreme, a gostima drugo. Bilo je pregršt uzbuđenja na obe starne, jer je prikazan otvoren fudbal sa početničkim greškama odbrana.
Gubitak boda na svom terenu za Vranjance znači kao gubitak sva tri, pa će svoju šansu da poprave stanje na tabeli morati da potraže na strani. Prva prilika je u sredu, kada gostuju niškom Sinđeliću, lideru na tabeli, koji ovog proćeća igra u promenljivoj formi, a tradicija susreta u Nišu nije nepovoljna za Dinamo.

Hronologija

12. minut – 1:0 za Dinamo: Stefanović je iskoristio smušenost odbrane gostiju i iskosa sa leve strane sa desetak metara poslalo loptu u suprotan ugao Mitrovića.

42. minut – penal za Moravac Orion: U šesnaestercu je srušen Milan Stanković. Problematična odluka koja je inicirala netrpeljivost prema sudijama. Marko Kostić, kapiten Moravca traljavo je izveo penal, a iskusni golman Ristić odbranio.

45. minut – 2:0  za Dinamo: Marko Spasić iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara poslao je loptu u same rašlje nemoćnog Mitrovića.

75. minut – 2:1 : Ninoslav Nikolić iskoristio je grubu grešku štopera Dinama Nikole Nikolića, ušao ušesnaesterac i preciznim udarcem savlado Ristića.

86. minut -.2:2:  Marko Kostić  šutirao je sa oko 30 metara od gola Dinama i preciznim šutem matirao Ristića.

FK DINAMO – FK MORAVAC ORION 2:2

Vranje. Stadion Pamučnog kombinata, Gledalaca: 500, Strelci: 1:0 Stefanović u 12, 2:0 Spasić u 45, 2:1 Nikolić u 75, 2:2 Marko Kostić u 86. minutu, Sudija: Marjan Savić (Aleksinac) 5. Žuti kartoni: S. Nikolić, Ristić, Osmanović, I. Stojković (Dinamo), Z. Stanković, Mitić (Moravac Orion), Crveni karton: Miloš Ž. Tasić u 90. minutu.

DINAMO: Ristić 8, Spasić 7, A. Stojković 7 (Filipović -), N. Nikolić 5, Miloš J. Tasić 6,5, Makić 7, Stefanović 6,5, S. Nikolić 6 (I. Stojković 6), Savić 5,5, Miloš Ž. Tasić 6, Veličković 6,5 (Osmanović -).

MORAVAC ORION: M. Mitrović 8, Milan Stanković 6, Z. Stanković 7, N. Ilić 6, Milan Kostić 7, S. Ilić 6, (Trajković 7), N. Mitrović 7 (Mitić -), Stefanović 6,5, Nikolić 7, Marko Kostić 7,5 Djokić 6 (Miloš Stanković 6).

Igrač utakmice: Goran Ristić (Dinamo)

Rezultati 24. kola: Dinamo – Moravca Orion 2:2, Car KOnstantin – Radnik 2:2, Trgovački – Trstenik PPT 3:0, Morava (Ć) – Sinđelić 1:1, Radnički (P) – Žitorađa 1:0, Kopaonik – Hajduk Veljko 1:1, Radnički (S) – Borac (B) 7:0, Dubočica 1923 – Sloga 4:0.
Parovi 25. kola: Sinđelić – Dinamo, Radnik – Dubočica 1923, Car Konstantin – Trgovački, Sloga – Radnički (S), Borac (B) – Kopaonik, Hajduk Veljko – Radnički (P), Žitorađa – Morava (Ć), Moravac Orion – Trstenik PPT.

 

Bilo je verbalnog duela, a fizičkog neDRAGAN POPOVIĆ, PREDSEDNIK GFK DINAMO
Orkestrirana laž

Dragan Popović predsednik GFK Dinamo, zatečen je našim saznanjem da je  učestvovao u incidentu u službenim prostorijma i da je udario pesnicama sudije, glavnog Savića i jednog od pomoćnika.
– To je orkestrirana laž, uperena, pre svega, na klub, a potom na mene. Već neko vreme osećamo veliki pritisak sa raznih strana, a vidljiv preko suđenja, da se klub sroza i uništi, da se fudbal više ne igra od Grdelice naniže.
Da li je bilo tuče sudija?
– Bilo je verbalnog duela, a fizičkog ne. Imamo relevantne svedoke za to, poznate vranjske fudbalske sudije, ljude od autoriteta, koji su poput nas uspeli da pomognu sudijama, delegatu i posmatraču da bezbedno napuste stadion.
Delegat Marjanovićka u Zapisniku Vas teško optužuje?
– Pre početka utakmice videlo se da dotičan delegat, Slavica Marjanović, nije došla sa dobrim namerama, kao ni posmtrač da obezbedi da se odigra normalna utakmica i pobedi ko je bolji. U startu se ponašala tako da smo odmah imali probleme i videli da nisu čista posla. To što su sudije uradile klubu, Dinamu, a ne meni videli su brojni gledaoci. Nisu nam dozvolili da pobedimo. Nije to samo slučaj sada u Vranju, još gore je bilo u Jagodini protiv Trgovačkog. Lično sam bio tamo, ono nije bilo suđenje nego “kriminal“. Na nekoliko utakmica smo ciljno oštećeni.
Da li neko naplaćuje “dugove» Dinamu preko Vas?
– Nikom se nisam lično zamerio u ligi ni u FSS, da bi se klubu vraćalo zbog mene. Došao sam da pomognem Dinamu, kada je najpotrebnije i najteže. Mnogi su mi govorili  šta će ti to, jer su znali da sam čistog srca, kao osvedočeni “dinamovac”, ušao u klub. Zašto i zbog čega su oni koji odlučuju u srpskom fudbalu rešili da na ovoj način postupaju Dinamu, u kome trenira preko 300 dece, nemam   odgovora. Smtaram da je to smišljeno uništavanje fudbala u Vranju.
Postoji mogućnost da Vas doživotno udalje iz fudbala?
– Ponavljam, nije bilo nikakvog udaranja, za to nemaju nikavog dokaza i neka pišu po zapisnicima šta hoće. Ako je cilj da me udalje iz fudbala i sporta, učiniće mi uslugu. Čovek se jednom u životu prevari, dva puta nikad.
Dinamu preti ispadnje?
– Žao mi je što je stigla, izgleda, direktiva da se Dinamo preko suđenja izbaci iz lige. Savest mi je čista,. Ako me suspenduju ima ko da vodi klub. Imamo potpresednike, UO, sve organe. Napravili smo sistem ozdravljenja kluba i povratka gde mu je mesto, ali to se nekome ne dopada, pre svega u Vranju.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar