Topli zec za gradonačelnika



U teatru satire Antiću nije bilo do smeha:pozorište u Rusiji i naslovnica Kurira, Poznata kuhinja: Zoran Antić

Beogradski tabloid Kurir tvrdi da je Antić, negde pri kraju prijema, pazi sad, pod sako smotao bocu ruskog konjaka, koja mu je ispala i razbila se kada se spremao da izađe iz zgrade, da je tekućina poprskala po odelima ljude u blizini, pa je pukla ne samo flaša nego i bruka. Gradonačelnik je ubeđen da mu aferu pakuju naprednjaci



 



U teatru satire Antiću nije bilo do smeha:pozorište u Rusiji i naslovnica KuriraZoran Antić verovatno proklinje dan kada je prihvatio poziv Dragana Markovića Palme da bude deo političko-privredne delegacije u Rusiji. „Topli zec“ kroz koji poslednjih nekoliko dana prolazi gradonačelnik Vranja, dok još bio u Sankt Peterburgu, svakako predstavlja njegovo najveće političko iskušenje. Napis jednog tabloida, koji je na početku delovao sasvim banalno, prerastao je, naime, u pravu pravcatu hajku na Antića u koju su se sa neskrivenim žarom uključili pre svih koalicioni partneri njegove Socijalističke partije Srbije (SPS) u Vranju, naprednjaci, što predstavlja najveće iskušenje za ovaj savez koji postoji od jula prošle godine.

TEATAR SATIRE

Šta se to, zapravo, dogodilo u bivšem Lenjingradu, na obali Neve, tačnije u tamošnjem Pozorištu satire u kome je prošle nedelje bio upriličen prijem u čast delegacije iz Srbije?

Beogradski tabloid Kurir tvrdi da je Antić, negde pri kraju prijema, pazi sad, pod sako smotao bocu ruskog konjaka, koja mu je ispala i razbila se kada se spremao da izađe iz zgrade, da je tekućina poprskala po odelima ljude u blizini, pa je pukla ne samo flaša nego i bruka, kako Kurir dramatično izveštava. Antić, naravno, sve to demantuje i saopštava da se radi o klasičnoj i sramnoj podmetačini iz njemu poznate naprednjačke kuhinje. Antić je najavio i da će tužiti Kurir sa čijih strana ne silazi poslednjih dana, tabloid koji mu savetuje da podnese ostavku i tako spreči blamažu grada koji vodi.

Od svih novinara, dakle, a bilo ih je dvadesetak koji su se zatekli na licu mesta u Pozorištu satire, samo su ovi iz Kurira videli skandal koji su plasirali najpre na svojoj internet strani prošlog četvrtka uveče, a sutradan, u petak, i na naslovnoj strani štampanog izdanja. Vaš novinar razgovarao je istog dana sa jednim od urednika u Blicu, čiji je izveštač takođe bio u Rusiji. Blic nije preneo ovu priču jer, prema rečima pomenutog urednika, za nju nije bilo zvanične potvrde. Uglavnom, osim Kurira nijedan medij u Srbiji nije se usudio da bez dokaza Antića postavi na stub srama. Ali, zato su vranjskog gradonačelnika na volej dočekali naprednjaci, o čemu kasnije.

Poznata kuhinja: Zoran AntićDalje, Kurir je objavio i navodnu izjavu Dragana Markovića Palme, gde ovaj sav rezigniran, pljuje po Antiću, što je narodni poslanik iz Jagodine žestoko kasnije demantovao. Vranjske su pokušale da stupe u kontakt sa njim, ali bezuspešno. Da nisu videli ono što Kurir tvrdi izjavili su raznim medijima i Aleksandar Antić, predsednik Skupštine Grada Beograda i još neki Antićevi saputnici u Rusiji. Na drugoj strani, Dragan Nikolić, prvi čovek vranjskih naprednjaka i narodni poslanik, kaže za Vranjske da raspolaže informacijama kako se skandal ipak dogodio, pozivajući se na člana delegacije Petra Petrovića iz PUPS-a, koji mu je navodno sve to potvrdio. Međutim, Nikolić nije mogao da nam da neki kontakt ovog kolege poslanika, tako da do danas, nekoliko dana posle Rusije, niko još zvanično nije potvrdio da se skandal zaista i dogodio.

Vicu sklona vranjska čaršija reagovala je brzo, skoro kao naprednjaci, pa je „konjak“ postao „zonjak“ a gradonačelnik „konjakokradica“, uz neizbežnu asocijaciju na staru stvar Riblje čorbe „Dobro jutro“ („…cele noći ti si forsirala konjak“…).

Prevejani politički vuk Antić odmah je u subotu, po povratku iz Rusije, organizovao konferenciju za štampu, a njegov partijski drug, direktor RTV Vranje Zoran Veličković dao mu je neuobičajno veliki prostor – čitavih dvadesetak minuta, da elabolira slučaj.

– Znam odakle dolazi ova stvar, znam odakle vetar duva, i ne pada mi na pamet da se pravdam za nešto što nisam uradio. Priča je vešto smišljena i još veštije plasirana – rekao je Antić, koji je potom rekonstruisao događaj:

– Mi smo te večeri bili gosti na predstavi u Pozorištu satire. Posle predstave, u foajeu je bio postavljen koktel, a mi smo, pošto smo sedeli u prvim redovima, među poslednjima izašli iz sale. Nije bio mesta, pa sam seo pored stepeništa, a do mene Ljubisav Panić, direktor Prve petoletke. Nisam nosio sako, već košučju i jaknu, torbicu i fotoaparat. Bilo je tesno, a  ja sam nespretno ustao, nespretno zakačio flašu koja je pala sa stola i razbila se. To je jedina istina, a novinarka koja je kasnije objavila priču u Kuriru uopšte se nije tu nalazila – rekao je Antić i zahvalio se kolegama iz DS i URS iz Vranja na korektnom i fer držanju.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar