Skupljanje srče od ruskog konjaka



Antić je bio legitimna meta

Antić je bio legitimna metaSlužbeni glasnik SNS, opšte poznat kao „Qrir“, je samo „overio“ Antića. Egzekucija je izvršena mnogo ranije uz prećutno aminovanje Ivice Dačića, predsednika SPS i Premijera u Vladi Prvog Potpredsednika



ARMANIAK ILI TBILISI: Možda Zoran Antić ne zna, ali pravi ruski konjak, zapravo, i ne postoji. Pojavio se skoro nekakav „armaniak“ ali to je, što bi rekli ovi mlađi, „feik“, sa jasnom navlakušom kroz asocijajciju na „armagnac“, svetski poznat francuski konjak, delo čuvenog barona Sigonjaka, vekovima spravljanog u pokrajini Gaskonj. Ova skupa i ukusna tekućina destiluje se od tačno određenih vrsta vina i, potom, čuva u hrastovim buradima. Oni, manje izbirljivi, svojevremeno, na apsolventskim ekskurzijama, pili su „tbilisi“, gruzijski konjak, proizveden u provincijama Šilda, Kvareli i Gurjani, na zapadu ove nekadašnje sovjetske republike, brendirane po ovom piću i Josifu Visarionoviču Džugašviliju.

Kako god, „armaniak“ ili „tbilisi“,  „afera konjak“, između ostalog, pokazala je mnogo važnijih stvar od utvrđivanjem istine o tome šta se zaista zbilo u Sankt Peterburgu.



Počeću s kraja. I to ne zbog toga što se konjak pije posle obeda, već radi činjenice da Službeni glasnik Prvog Potpredsednika, u novijoj tabloidnoj istoriji, nikada nikoga nije slučajno okrpio. Takvi propusti Aci Rodiću se nisu dešavali ni u vreme Borisa Tadića, a danas još manje.

Antić je, dakle, bio, legitimna meta. To, pod jedan.

Pod dva, „Qrir“, je samo „overio“ Antića. Egzekucija je izvršena mnogo ranije uz prećutno aminovanje Ivice Dačića, predsednika SPS i Premijera u Vladi Prvog Potpredsednika.

Sve i da je potpuno tačno što je „Qrir“ napisao, svaki iole uticajniji stranački lider u vladajućoj koaliciji, tu podrazumevam i Krkobabića, našao bi načina da se spreči dalje strvinarenje nad, ako ne uglednim članom svoje stranke, ono barem važnim jer je eto, taj isti Antić nekakav gradonačelnik nekakvog grada. A, dobro je poznato u beogradskoj čaršiji, šta se radi kada imaš problema sa „Qrir“. Postoje dva načina da ih rešiš: prvi, požališ se Prvom Potpredsedniku, drugi, ponovo se požališ Prvom Potpredsedniku.

Koliko vidim, do trenutka kada nastaje ovaj tekst, Službeni glasnik nastavlja svoj serijal, šireći temu  i na  političke aplikacije ove afere.

Očigledno je, dakle, da niko iz centrale SPS, pa ni Premijer u Vladi Prvog Potpredsednika i ministar unutrašnjih poslova, nisu baš pokazali nadljudske napore da zaštite čelnog čoveka svoje partije u gradu koji su nekada nazivali prestonicom socijalista.

To je iznenađenje samo za neupućene jer vrh SPS nije ovdašnje socijaliste podržao u mnogo važnijim i ozbiljnijim situacijama, pa nije nikakvo čudo što i sada uglavnom ćute dok se pola Srbije sprda i sa Antićem, i sa SPS-om, a bogami i sa Vranjancima.

“Afera konjak” je pokazala da vranjski socijalisti, naime, imaju mnogo veći problem sa svojim predsednikom i stranačkom centralom nego li sa „Qrir“ koji je samo obznanio ono što je odavno jasno i socijalistima, a još više naprednjacima koji, koristeći ovakvu situaciju, ne propuštaju nijednu priliku da SPS-u lupe po koju zaušku.

A, “afera konjak” je bila idelna prilika.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar