Vranje izborilo opstanak



I do godine u Prvoj ligi

I do godine u Prvoj ligiVRANjE 3          KOPERNIKUS 1



Futsaleri Kluba mlaog fudbla Vranje pobedili su, u pretposlednjem 17. kolu Prve futsal lige Srbije, ekipu Kopernikusa iz Niša, rezultatom 3:1 i izborili opstanak.

Utakmica je počela nervozno zvog velikog znčaja za domaću ekipu jer ih je samo pobeda ostavljala u ligi. Gosti su iskoristili smušenost Vranjanaca, pre svega u odbrani i u nekoliko navrata ozbiljno pripretili, ali se tom prilikom istakao izvrsni golman Žikica Ristić.



Nakon početne nervoze, počele su da se ređaju šanse pred golom gostiju ali je iskusni Pavlović sa lakoćom rešavo situacije jedan na jedan.

Radost navijačima doneo je Miloš Buda Trajković u 13. minutu kad je loptu ugurao u mrežu, nakon tačno odigranog pasa Stojanovića i Djorđevića.

Ipak, neizvesnost je doneo igrač gostiju Benić, samo dva minuta kasnije, kada je nakon jedne brze kontre savladao nemoćnog Ristića.

Kad su svi pomislili da će se poluvreme završiti nerešeno, vođstvo je doneo jedan od najboljih aktera meča, Igor Stojanović Žike, u poslednjim sekundama prvog poluvremena, nakon akcije i  izvanrednog šuta iz mesta po zemlji.

Gosti su u nastavku stezali obruč oko Ristićevog gola, napadali i stvarali šanse, ali je iskusni Ristić bio nesavladiv.

Neopisivu radost doneo je Marjan Djorđević Macan koji je postigao gol za nedostižnih 3:1 nakon majstorskog proigravanja Danijela Stošića. Kraj utakmice navijači su dočekali na nogama i burnim aplauzom pozdravili svoje ljubimce, koje su mnogi prerano otpisali.

Ligu napušta ekipa Tango Limana iz Novog Sada koja je na poslednjem mestu, sa samo 13 osvojenih bodova.

Drugi kandidat za ispadanje biće rešen u poslednjem kolu u Smederevu, gde se sastaju direktni konkurenti za opstanak, ekipe Smedereva i Pirota.

Goran Jović Beli, trener KMF Vranje, nije krio veliku radost nakon utakmice:

– Ovo je bila sigurno jedna od naših najtežih sezona od kako klub postoji. Čestitam momcima jer smo izborili opstanak u sezoni kada smo drastično podmladili tim i kada nas je pri kraju prvenstva napustio kapiten Predag Nikolić odlaskom u Marbo Intermeco. Pokazali smo kvalitett, ali i veliku privrženost klubu, želju i htenje da ostanemo prvoligaši iako igramo u amaterskim uslovima. Zato naš opstank dobija na značaju – kaže Jović.

Ove sezone briljirali su oni najiskusniji: Žikica Ristić, Marjan Djorđević, Igor Stojanović, Danijel Stošić, Miloš Krstić i Miloš Trajković. Do odlaska iz kluba, i kapiten Predrag Nikolić.

Šansu su dobijali i mlađi iugrači i većina ju je iskoristili. Treba izdvojiti Dodića, Stevanovića, Stojkovića, Stamenkovića, Novkovića i druge, čije vreme tek dolazi.

Rezultati 17. kola: Vranje – Kopernikus 3:1, Pirot – Ekonomac 0:3, VIK Naisus – Smederevo 3:1, Bečej – Marbo Intermeco 2:1, Tango – Kolubara 3:5.
Parovi poslednjeg 18. kola: Kolubara – Vranje, Ekonomac – Tango, Kopernikus – Bečej, Marbo Intermeco – VIK Naisus, Smederevo – Pirot.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar