Suzavac za gazdu i goste iz Bugarske



Pobegao je na ulicu pošto je goste poprskao biber sprejom: Igor Hristov

Saša Todorov, za koga se ovde veruje da stoji iza incidenta, pušten je iz policije posle 24 časa, zbog čega mnogi u Bosilegradu žive u strahu



 



Pobegao je na ulicu pošto je goste poprskao biber sprejom: Igor HristovNatalija Stoičkov još uvek oseća bolove u grudima i nekontrolisano kašlje dok pokušava da se pribere od šoka koji je doživela prošle subote u restoranu „Monika” u centru Bosilegrada. Ova dvadesetčetvorogodišnja devojka jedna je od 11 hospitalizovanih žrtava huliganskog napada svog sugrađanina Igrora Hristova, koji je u prepunoj kafani naprskao bocu takozvanog „biber spreja” nalik suzavcu.

PROBLEMATIČNE OSOBE

U restoranu se, pored lokalnih gostiju, nalazila i velika grupa turista iz Bugarske, koji često obilaze ovu pograničnu varošicu. Natalija se seća da je slika u kafani delovala stravično:

– Oko mene su svi kašljali, najpre sam pomislila od ljutih pljeskavica. Međutim, kada sam videla osumnjičenog Hristova kako izlazi iz toaleta i napušta lokal, znala sam da je učinio nešto loše, ali nisam mogla ni da pretpostavim šta. Pre nego sam se onesvestila, uspela sam da gostima iz Sofije pomognem da izađu iz lokala – svedoči ova devojka koja se zatekla u restoranu.

U lokalnom Domu zdravlja pružena joj je prva pomoća, a kasnije je, zajedno sa još nekoliko žrtava, prebačena u niški Klinički centar.

Policija je istog dana privela Hristova, koji je i dalje u pritvoru u Vranju, ali i još dvojicu mladića iz Bosilegrada – Ivicu Todorova i SašuTodorova, zbog, kako je izjavio Dragan Stamenković, portparol vranjske policije, narušavanja javnog reda i mira i sigurnosti građana. Dvojica prezimenjaka su se, međutim, ubrzo našli na slobodi, zbog čega su u Bosilegradu posebno uznemireni jer se veruje da ovaj potonji, Saša, zapravo stoji iza napada u „Moniki“.

– Hristov, koji je odrastao na ulici i po domovima, samo je izvršilac, a ovaj drugi Todorov, Ivica, je pre napada ulazio u restoran da izvidi situaciju – kažu u Bosilegradu i slažu se da se radi o problematičnim osobama.

U Bosilegradu se takođe veruje da prava meta napada nisu bili bugarski turisti i ostali gosti, već vlasnici kafane, bračni par Dojčin i Monika Dimitrov.

Saši Todorovu su, inače, mnogi vlasnici zabranili pristup u svoje ugostiteljske objekte, znajući ga kao čoveka sklonog izazivanju incidenata (vidi okvir). Prošle godine je, takođe u „Moniki“, sa još jednom osobom pretukao konobara Mikija Nedeljkovića (22), o čemu su pisale Vranjske (Prodavac plastike jači od države, broj 795). Todorov je i tada priveden pa pušten.

– Kao da neko vrlo moćan stoji iza njega – kažu u Bosilegradu.

Uglavnom, malo je onih u ovom mestu koji žele da javno govore o Saši Todorovu, ali se slažu da se radi o čoveku nezgodne naravi, posebno kada popije, i da se naročito okomio na „Moniku“ i njene vlasnike.

Monika Dimitrov, koja je zbog gušenja nekoliko dana provela u niškoj bolnici, kaže da strahuje za svoju i  bezbednost porodice.Subotnji incident opisuje kao teroristicki napad, koji je mogao da bude koban za sve koji su se nalazili u restoranu.

– Za 11 godina, koliko postoji restoran ovo je drugi incident koji će najverovatnije proći nekaznjeno. Podsećam da je prošle godine početkom maja ovde pretučen konobar Miki Nedeljković.

Dojčin, njen suprug kaže da je zaprepašćen činjenicom da je Todorov, za koga se sumnja da je naručilac incidenta, posle 24 časa   pušten iz pritvora.

– Dobijam preteće poruke od trećih lica, u kojima mi poručuje da će na restoran biti bačena bomba i da će mi zapaliti automobil. Zbog pretnji sam angažovao obezbeđenje iz Surdulice – zabrinut je Dimitrov.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar