SAOBRAĆAJ: KAZNE ZA 344 VOZAČA



,

Proteklih sedam dana na drumovima Pčinjskog okruga bilo je devet saobraćajnih udesa u kojima je jedno lice nastradalo, jedno zadobilo teže, a tri lakše povrede.



U sedam slučajeva je naušen javni red i mir, a zbog dva je policija podnela krivične prijave.

Od 15. do 21. aprila ove godine, policija je sprovela akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerenu na brzinu kretanja vozila. U akciji je kontrolisano 874 vozača, a sankcionisana su 344 prekršaja. 



Ukupno je registrovan 241 prekršaj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, 24 prekršaja zbog nevezivanja sigurnosnih pojaseva, četiri prekršaja nepropisnog porevoza dece u vozilu, tri zbog upotrebe mobilnih telefona, dva prekršaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, četiri prekršaja upravljanje vozilom bez vozačke dozvole, četiri upravljanje bez odgovarajuće kategorije, tri upravljanje u vreme trajanja zaštine mere, dva prekršaja nepropisnog preticanja i ostali prekršaji.

Policijska uprava u Vranju apeluje na vozače da poštuju saobraćajne propise imajući u vidu nastupajuću turističku sezonu.

 

PRIJAVA ZBOG NASILjA U PORODICI

VRANjE: Policija je podnela krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu protiv S.D. (1983) iz Vranja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela  nasilje u porodici.

Sumnja se da  je  S.D. 16. aprila ove godine, vršio nasilje nad suprugom i maloletnim detetom.

Tužilaštvo je podnelo zahtev za sprovođenje istrage, a osumnjičeni je priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju koji mu je odredio pritvor do mesec dana

 

ŽENA NAPADNUTA U SRED BELA DANA

VRANjE: Vranjanka Mirjana Milinović (65) teško je povređena u četvrtak kada je fizički napadnuta na sred ulice, u sred dana, u ulici Moše Pijade u Vranju.

Na nju je nasrnuo U.Ž. (19)  kod velikog marketa „Idea“ sa namerom da je opljačka.
Tom prilikom polomio joj je ruku i zadao teške ogrebotine po glavi i telu, nakon čega joj je medicinska pomoć ukazana u vranjskom Zdravstvenom centru.
Portparol Policijske uprave Vranje Dragan Stamenković kaže da su se u trenutku napada na licu mesta našla dva policajca u civilu koji su uhvatili razbojnika i priveli ga u Policijsku upravu.
 – Razbojnik je oštećenu napao u četvrtak oko 19 sati. U tom trenutku sasvim slučajno na licu mesta našla su se naša dva policajca, koji tada nisu bili na dužnosti. Uspeli su da savladaju razbojnika i dovedu ga u Policijsku upravu – kaže Stamenković.
Prilikom napada, razbojnik je Milinovićevoj sa vrata skinuo zlatan lanac sa medaljonom.
Kako se saznaje, U.Ž. je Beograđanin sa stalnim prebivalištem u Vranju.
Nakon policijskog zadržavanja, on je priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju koji mu je odredio pritvor do mesec dana zbog sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo. (OK radio)

 

POGINULA DOK JE PRETRČAVALA MOST

VLADIČIN HAN: U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila 19. aprila ove godine, na državnom putu prvog A reda, na mostu kod sela Mazarać, opština Vladičin Han, život je izgubila D.S. (1963) sa podučja te opštine.

Do saobrćajne nezgode je došlo kada je E.A. (1975) sa podučja opštine Bujanovac, upravljajući teretnim motornim vozilom niških registraskih oznaka, udario u D.S. koja je pretrčavala kolovoz. Od zadobijenih povreda D.S. je preminula na licu mesta.

Uviđaj su izvršili istražni sudija Osnovnog suda u Vranju, zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju i policijski službenici Policijske uprave u Vranju.

Protiv E.A. Prekršajnom sudu u Vranju biće podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog tehničke neispravnosti vozila.

KOMBIJEM UDARIO PEŠAKE PA POBEGAO

VRANjE: Brzom intervencijom  policija je rasvetla saobraćajnu nezgodu koja se dogodila 18. aprila ove godine, u Kosovskoj ulici u Vranju, u kojoj su dva pešaka zadobila lake telesne povrede. Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju biće podneta krivična prijava protiv S.J. (1971) iz Vranja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Do saobraćne nezgode je došlo kada je S.J. upravljajući kombi vozilom marke „folksfagen“, vranjskih registarskih oznaka, krećući se Kosovskom ulicom  iz pravca naselja Bunuševac ka centru grada, udario vozilom dva pešaka i napustio lice mesta.

Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske uprave u Vranju po ovlašćenju istražnog sudije Osnovnog suda u Vranju.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar