Novo, a staro



I dalje na zajedničkom zadatku: Andonov i Stamenković

Vidno uzbuđen posle pobede, Stamenković je najavio ubrzanje svih procesa u stranci, a kao prvi je naveo reorganizaciju praktično svih njenih struktura



 



I dalje na zajedničkom zadatku: Andonov i StamenkovićVranjske demokrate su u nedelju 21. aprila izabrale novi Gradski odbor za Vranje. Novi predsednik odbora je Slobodan Stamenković, neuropsihijatar, koji se do sada nalazio na funkciji potpredsednika odbora. Dosadašnji predsednik Goran Stefanović, koji je napredovao do funkcije predsednika Okružnog odbora, ostao je i član vranjskog odbora, tako da se može zaključiti da skoro nikakvih, osim kozmetičkih promena, u ovoj stranci zapravo i nema.

IZGLADjENI NESPORAZUMI

Vidno uzbuđen posle pobede, Stamenković je najavio ubrzanje svih procesa u stranci, a kao prvi je naveo reorganizaciju praktično svih njenih struktura.
– U narednih desetak dana slede izbori za omladinu stranke, pa za Forum žena, a na kraju sledi i najveći posao, rekonstrukcija mesnih odbora. Nastavljamo politiku DS-a koja je u ranijem periodu napravila značajan rezultat na lokalu, uz nameru da se još više približimo biračima – rekao je Stamenković okupljenim demokratama.
Prema njegovoj oceni, odbornička grupa DS-a u lokalnoj Skupštini (na čijem čelu ostaje Miroslav Nešić) daje značajan doprinos, „kritikujući sve ono za šta misli da nije dobro, a podržavajući sve odluke koje vladajuća većina sprovodi u interesa građana“.
Tako će, kaže Stamenković, biti i ubuduće, jer je DS stranka „kvalitetnih i školovanih ljudima bez mrlja u karijeri“, od kakvih je, smatra, napravljen i aktuelni vranjski odbor.
Na stranačkim izborima, neposrednim i tajnim, glasala su 602 člana, od 940 njih koji su platili članarinu za ovu godinu i tako dobili pravo glasa. Svi izašli su glasali za listu Slobodana Stamenkovića, samo je jedan listić bio nevažeć. Da li treba razumeti da je čak trećina članstva protiv izbora ovakvog odbora DS-a, budući da su svoje neslaganje sa najnovijim kadrovskim raspletom izrazili neizlaskom na izbore? Pre bi se reklo da aktuelno rukovodstvo treba da zabrine inertnost ovog dela članstva, nego nekakva organizovana struja koja ima konkretne planove. Ne treba zaboraviti da su u novi odbor praktično ušli svi viđeniji članovi stranke, osim Aleksandra Trajkovića, pa se ne vidi neka snaga, ili ličnost koja bi oko sebe mogla da okupi kritičnu masu.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar