SAOBRAĆAJ



Tokom prošle sedmice na putevima Pčinjskog okruga dogodilo se deset saobraćajnih udesa u kojima su povređene četiri osobe. Dve su zadobile teže, a dve lakše povrede. U istom periodu, na obezbeđenju javnog reda i mira, policija je po prijavama građana intervenisala šest puta.



 

PENZIONER UBIJEN ZBOG
IMOVINSKIH ODNOSA



Penzioner Trajko Stevanović (1939) iz Vranja ubijen je prošlog četvrtka oko 10,00 časova, u Ulici Petra Lekovića u Vranju posle kraće prepirke sa svojim rodjakom.

-Postoji osnovana sumnja da je u Trajka Stevanovića vatrenim oružjem pucao njegov rodjak, Staniša Nešić zvani Majorče (1962)- izjavio je Dragan Stevanović, istražni sudija Višeg suda u Vranju posle izvršenog uvidjaja.

Nešić je, kako je objasnio sudija Stevanović, posle tog čina pozvao vranjsku policiju, ispričao šta je uradio i predao se.

Prema nepotvrdjenim informacijama, motiv ovog ubistva su nerasčišćeni imovinski odnosi. Trajkov usvojeni sin Milorad Stevanović kaže da je njegov otac ubijen zato što je svu nepokretnu imovinu prepisao njemu.

Kaže da Stevanovićev sestrić Staniša Nešić tako nešto nije mogao da prihvati, zbog čega se odlučio na ovakav čin.

 

VLADIČIN HAN: VOZ PREGAZIO ŽENU

Smiljana Trifunović (1937) iz sela Manjak, nastradala je prošlog petka na pružnom prelazu u centru Vladičinog Hana. Na nju je, dok je  prugu prelazila na mestu obeleženom zvučnim signalom, naleteo putnički voz koji je saobraćao na liniji Preševo-Niš.

Očevici kažu da je starica krenula na pijacu, jer je tog dana u Vladičinom Hanu bio pazarni dan i nije se obazirala ni na železničke zvučni signal ni na sirenu voza.

Uvidjaj na mestu nesreće izvršila je Aleksandra Tomić, istražni sudija Osnovnog suda u Vanju, a železnički saobraćaj prema Skoplju bio u prekidu do 11,35 časova.

 

INCIDENT U ZMAJ ŠKOLI

Prema pisanju “Kurira”, jedna učenica sedmog razreda te škole napala je profesora istorije oštrim predmetom i nanela mu ozbiljne povrede po grudima i stomaku.
Direktor škole Goran Bandović ne poriče da je do incidenta došlo, ali da on ni slučajno nije bio takvih razmera kakvim se prikazuje u javnosti.
Prema njegovim tvrdnjama, nikakav oštar predmet nije korišćen u incident.
– Učenica je toga dana odgovarala na času istorije i dobila nedovoljnu ocenu. Dok je predmetni nastavnik upisivao ocenu u dnevnik, ona ga je gađala pernicom i pogodila u glavu.
Došlo je do krvarenja i nastavnik je zajedno sa pomenutom učenicom sišao u hol škole gde mu je kolega koji predaje fizičko vaspitanje zaustavio krvarenje.
Odmah je dežurni nastavnik obavestio odeljenskog starešinu i mene o incidentu koji se desio – kaže Bandović.
On dodaje da je za nepunih 15 minuta došao u školu i odmah počeo sa uzimanjem usmenih izjava aktera ovog događaja.
– Učenica je pozvala svoje roditelje i u njihovom i mom prisustvu, a pred odeljenskim starešinom, nastavnikom istorije i sekretarom škole dala usmenu izjavu o događaju rekavši da nije htela da povredi nastavnika iako je svesna da je nedovoljna ocena koju je dobila na odgovaranju bila opravdana.
Pisane izjave su zatim date u kancelariji sekretara škole – ističe direktor Bandović.
Kako se saznajemo u O.Š. “Jovan Jovanović Zmaj”, narednog dana je otac učenice telefonom obavestio odeljenskog starešinu da je ćerku prebacio u jednu seosku školu.
Pisanje “Kurira” demantovala je i razrednaa učenice Gordana Ristić koja je, kako je kazala, šokirana neprofesionalizmom novinara tog lista, pošto se u tekstu pojedine rečenice prenose kao njene zvanične izjave, a da pritom ona nije ni pričala sa novinarima na tu temu.

(OK radio)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar