Nismo glineni golubovi



Isti scenario, isti izvođač radova: zapaljeni automobil

Lideri SPS se, posle paljevine automobila predsednika njihove omladine, plaše za ličnu bezbednost, pa su pomoć zatražili od Dačića i Vučića



 



Isti scenario, isti izvođač radova: zapaljeni automobil„Fiat stilo“, vlasništvo Vranjanca Nikole Stojanovića izgoreo je 10. aprila ispred kuće u ulici Narodnog fronta u kojoj ovaj mladić živi. Bila je to 17.  paljevina automobila u Vranju u poslednje dve godine, ali i 14. slučaj paljevine imovine nekog od funkcionera SPS u Vranju, ili ljudi koji su na neki način povezani sa tom strankom

TEŠKO SA DOKAZIMA

Prema opštoj oceni poznavalaca, „fiat stilo“ i Nikola Stojanović samo su kolateralna šteta u obračunu pre svega sa samim vrhom Socijalističke partije Srbije (SPS), što znači sa gradonačelnikom Zoranom Antićem i gensekom  Branimirom Stojančićem. No, ni Stojanović nije bez uticaja – on je ovde predsednik omladine SPS, zamenik sekretara stranke, ali i član Glavnog odbora. Dovoljno moći da nekome to, očigledno, počinje da smeta.

– Ni sa kim se nisam zamerio, ni sa kim nisam u sukobu. Nisam ni u kakvom poslu da bih sa nekim došao u sukob, nemam dodirne tačke sa bilo kojim kriminalnim radnjama – tvrdi Stojanović.

No, i pored toga, njegov „stilo“ iz 2006. je izgoreo, šteta je potpuna, i iznosi oko 3.000 evra.

– I policiji sam isto rekao – ne znam na koga bih sumnjao, jer ni sa kim nemam odnos koji bi mogao da dovede do ovakve situacije – kaže Stojanović.

Pa, kome ovde smeta SPS, i šta je to što ovu partiju i njene lidere čini stalnom metom kriminala, jer se „izvršioci piromanskih radova“ drugačije svakako ne mogu nazvati? Začudo, sagovornici „Vranjskih“ kažu da se sve zna, ali da sa dokazima stvar teže ide. Konstatacija šefa SPS-a i gradonačelnika Zorana Antića, posle najnovije paljevine automobila njegovog oca Dragana pre tri nedelje, da „zmija očigledno ima dve glave“, sada se može korigovati primedbom da je ovde pre reč, čini se, o višeglavoj hidri, kojoj za svaku odsečenu rastu dve nove glave.

Inače, Nikola Stojanović je suvlasnik kafića „Sirijus“, sa Branimirom Stojančićem, svojim šefom u SPS-u. Prema nekim tvrdnjama, on je zaista kolateralna šteta, jer su palioci, priča se, te noći tražili automobil Zorana Antića, koji je bio negde na putu, pa Stojančića, koji uopšte i nema auto pošto mu je novembra prošle godine zapaljen „pežo 206“, pa je tako Stojanović izabran kao prvo sledeće rešenje.

No, pitanje svih pitanja nije ko pali po Vranju, jer se to polako otkriva, nego zašto to radi pre svega socijalistima, ko to naređuje a ko finansira? Čime su se oni to i kome zamerili?

Gradonačelnik Zoran Antić najmanje četiri puta bio je na meti piromana. Izgorela su dva njegova, i dva automobila njegovog oca. Šteta je ogromna, javna bruka velika, ali Antić tvrdi da ga to ni na koji način neće poremetiti u radu.

– SPS u Vranju napadaju, ne samo na taj način, zato što smo nesalomivi i nepotkupljivi. Uspeh se nigde, pa ni ovde, ne prašta. Kriminalci znaju odakle im preti opasnost, i ovo je njihova reakcija na tu situaciju – smatra Antić.

No, on je ipak odlučio da se obrati i jačim instancama, pa je napisao pismo premijeru Ivici Dačiću i vicepremijeru Aleksandru Vučiću, tražeći od njih prijem i pomoć, da se situacija što pre rasčisti.

– Razgovarali smo, a razgovaraćemo opet, u četiri oka. Znamo pouzdano ko stoji iza čitave priče, i ta saznanja preneli smo policiji. Verujem u sistem, jer đavo ide sa koca na kolac, pa se jednom i nadene – kaže Antić.

On smatra da pre svega socijallisti „ne mogu da budu više glineni golubovi“, pa će se, ubuduće, i samozaštiti.

Antić tvrdi da su socijallisti kompaktni, i da se zna zašto je ta stranka meta napada.

– Držimo se javnog interesa, nemamo probleme sa prošlošću i budućnošću, i trajaćemo dugo. A vrlo brzo će se jasno čuti kraj čitave ove priče – uveren je Antić.

Da je povećan stepen bezbednosti svih funkcionera SPS-a potvrdio je i gensek stranke Branimir Stojančić. Prema njegovim rečima, u pitanju su fizičke i tehničke mere koje se preduzimaju.

– Imali smo pretnje i upozorenja da su nam i životi ugroženi, kada paljevine već ne daju „očekivane rezultate“. Pitanje ko napada baš socijaliste i nas muči, a pismima prema vladi dižemo čitavu stvar na viši nivo. Podsećam, mi smo bili meta i kao deo prethodne, i kao deo nove vlasti – kaže Stojančić.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar