Ana oduševila



38 kilograma za prvo mesto, Najbolji u velikoj konkurenciji, Stojiljković i Ristić

38 kilograma za prvo mestoKlub dizača tegova Mladost iz Vranja osvojila je 4. mesto na prvenstvu Srbije u dizanju tegova u konkurenciji tačmičara starosti do 20 godina.



Na prvenstvu koje je minulog vikenda održano u Beogradu, Vranjanci su postigli veliki uspeh u konkurenciji 12 ekipa iz Beograda (Zvezde i Partizana), Subotice, Novog Sada, Bača, Sremske Mitrovice, Inđije, Sombora, Smedereva, Niša i Vranja

Ljuba Stevanović, trener Vranjanaca, ističe da je ovo još jedan veliki uspeh za klub i grad Vranje u dizanju tegova.



U pojedinačnoj konkurenciji, Nemanja Mančić je u teškoj kategoriji osvojio 4. mesto podigavši u olimpijskom bijatlonu 190 kg. Mladen Milošević, u kategoriji do 100 kg, osvojio je 3. mesto. podigavši 185 kg, a u kategoriji do 60 kg. Danijel Mitić osvojio je 4. mesto podigavši 165 kg.

Još jedan veliki uspeh ostvarila je Ana Nedeljković, u konkurenciji pionorki, osvojiši 1. mesto u svojoj konkurenciji  pritom podignuvši 38 kg.

– Naše tačmičare očekuje senirsko prvestvo Srbije koje se održava u junu u Inđiji, gde očekujemo nove medlje i uspehe – ističe trener Stevanović.

 

DIZANjE TEGOVA: DICIPLINA SNAGE

Manasić šampionski

Stefan Manasić iz Vranja, koji je sa podignutih 170 kg, 180 kg i 190 kg osvojio prvo mesto u kategoriji do 110 kg – tinejdžeri do 20 godina, proglašen je za apsolutno najjačeg mladića na Prvom otvorenom prvenstvu Vranja u bendž presu – RAW po GFC pravilima, održanom u sali Ekonomske škole, 13. aprila. Učestvovalo je 48 takmičara svih uzrasta i kategorija iz Vranja, Paraćina, Knjaževca, Leskovca, Vladičinog Hana i Djevđelije iz Makedonije.

Ovo takmičenje je Stefanu Manasiću drugo u sklopu priprema za učešće na Evropskom prvenstvu koje će se održati od 20 – 25.maja 2013. godine u Knjaževcu.

– Treba napomenuti da je ove godine na otvorenom prvenstvu Vojvodine u Bačkom Petrovcu 31.marta, Manasić sezonu započeo sa zlatnom medaljom i dva pehara za apsolutno i relativno najačeg tinejdžera do 20 godina sa podignutom težinom od 180 kg – navodi njegov trener Milan Savić..

Na takmičenju u Vranju, učestvovao je i Rade Savić iz Smedereva inače svetski prvak u bendž presu po gpc pravilima. Sa podignutim težinama od 275 kg,  280 kg i 285 kg osvojio je prvo mesto i potvrdio svoje svetske i evropske rekorde.

 

Najbolji u velikoj konkurencijiOLIMP

Tanja – total žena

Klub za bilding i discipline snage “Olimp” iz Vranja osvojio je pet  zlatnih medalja, dva pehara i diplomu za osvojeno prvo mesto u ekipnoj kategoriji, na takmičenju u Vranju u disciplini bendž pres, održanom u subotu, 13. aprila.

Tanja Zlatanović osvojila je prvo mesto i zlatnu medalju u kategoriji žena do 67,5 kg, a prvo mesto i novu zlatnu medalju osvojila je kao najjača ili total žena. Pritom je dobila i pehar.

Svetlana Pavlović, takođe je osvojila dve zlatne medalje i pehar u kategoriji do 52 kg.

Nemanja Stojilković, osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju u kategoriji tinejdžera do 67,5 kg.

– Još jednom smo pokazali prave vrednosti koje neguje naš klub u disciplini bendž pres, a za kvalitetan rad na treninzima koji donosi prave rezultate zahvalni smo našem Ranku Radanu, iskusnom treneru koji svoje veliko iskustvo sa brojnih takmičenja nesebično prenosi na sve u klubu – kaže Zlatanovićeva. 

Svi u klubu se s pravom nadaju još većim uspesima na narednim takmičenjima. Očekuju da izađu sa što više takmičara, a da će iz tog kvantiteta izaći neki kvalitet i vrhunski rezultat koji će nekog takmičara kvalifikovati za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano ove godine u Knjaževcu.

 

Danijel oborio državni rekordStojiljković i Ristić

Danijel Stojiljković, dizač tegova KDT Vranje, u juniorskoj konkurenciji, u karegoriji od 13 do 15 godina starosti, na Kupu u Vranju, održnom u subotu 13.. aprila, osvojio je prvo mesto i oborio državni rekord Srbije, podignuvši u bendž presu 67,5 kg.

Drugi takmičar KDT Vranje, Miloš Ristić, u seniorskoj konkurenciji, osvcojio je 2. mesto i srebrnu medalju, podignuvši 150 mkg.

Trener kluba, Slavoljub Stojanović Cake, prezadovoljan je učinkom svojih takmičara i najavljuje nove uspehe na takmičenjima koja dolaze.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar