ZAPALjEN AUTOMOBIL PREDSEDNIKA OMLADINE SPS



Stojanovića je probudila eksplozija: ostaci automobila, Maketa spomenika

Stojanovića je probudila eksplozija: ostaci automobilaNepoznati počinioci zapalili su 10. aprila, oko četiri sati ujutru, automobil „reno klio“,  vlasništvo Nikole Stojanovića, predsednika omladine SPS u Vranju.



– Automobil je zapaljen ispred Stojanovićeve porodične kuće, u ulici Narodnog Fronta- potvrdio je Dragan Stamenković, portparol vranjske Ppolicijske uprave.

On je dodao da su motivi ovog čina za sada nepoznati.



Stojanović kaže da ga je probudila ekslozija:

– Ne znam ko bi mogao da mi zapali automobil. Nikome se nisam zamerio – kaže Stojanović.

Stojanović važi za bliskog prijatelja i saradnika Branimira Stojančića, sekretara vranjskog odbora SPS.

Od januara 2011. ovo je 17-a paljevina po redu.

 

SAOBRAĆAJKE

Prema podacima Policijske uprave u Vranju, evidentno je da brojem saobraćajnih udesa i javnim redom i mirom protekle nedelje ne možemo biti zadovoljni. U proteklih sedam dana bilo je 12 saobraćajki – duplo više nego prethodne nedelje. U tim udesima osam lica je zadobilo teže, a sedam lakše telesne povrede. Policija je registrovala pet učesnika u saobraćaju koji su vozili pod dejstvom alkkohola.

U istom periodu broj lica koja su prekršila pravila javnog reda i mira povećan je sa osam u prvoj, na 15 u drugoj sedmici.

 

Uhapšeni zbog heroina

Policija u Vranju podnela je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu protiv G. I. (37) i I. S. (35), sa područja Vranja, zbog sumnje su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Portparol Policijske uprave Dragan Stamenković kaže da se sumnja da je G. I. 1. aprila ove godine u Vranju prodao I.S. materiju u težini od 1,08 grama, za koju se sumnja da je opojna droga heroin, a koju je policija pronašla kod I. S.
Tužilaštvo je podnelo zahtev za sprovođenje istrage, a osumnjičeni su privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Vranju koji je G.I. odredio pritvor do mesec dana, a I.S. pustio da se brani sa slobode.

 

Albanci grade memorijalni kompleks

Maketa spomenikaMeštani sela Oraovica kod Preševa, grade Memorijalni spomen kompleks sa grobnicama osmorice pripadnika Oslobodilačke vojske Preševa, Medvedje i Bujanovca (OVPMB), koji su ubijeni u sukobu sa srpskim snaga bezbednosti od 12. do 15. maja 2001. godine. Kompleks se prostire na oko 3.000 metara kvadratnih, a koštaće preko 100.000 evra. Osam stubova od granita, predstavljaće “osam mučenika”, a biće visoki po 16 metara.

Kamen teneljac je postavljen na zaravni Gurište (Kamenište) iznad sela, na privatnom posedu, gde se svakog 15. maja od 2002. godine, obeležava godišnjica najveće bitke koja je vodjena tokom sukoba na jugu Srbije od novembra 2000. do kraja maja 2001. godine.

-Bez obzira na ukupnu situaciju, Albanci Preševske doline žele da na ovaj način sačuvaju sećanje na svoje heroje – keže prvi čovek Preševa Ragmi Mustafa koji je, novembra prošle godine, zajedno sa predsednikom Skupštine Ramizom Ljatifijem, postavio kamen temeljac.

-Nemamo dovoljno vremena da gradjevinska operativa uradi sve kako je projektom predvidjeno, ali će već za sledeću godišnjicu ceo kompleks biti gotov, – kaže Fadilj Azizi, predsednik Mesne zajednice i podseća da su novac obezbedili gradjani, privatni biznismeni i Albanci iz dijaspore.

Bitka za Oraovicu – „selo otpora“, najveći je poraz OVPMB. Od 12. do 15 maja, u selu i potezu do Oraovičkog jezera, Združene snage bezbednosti (vojska i policija) vodile su borbu protiv delove 111. zatim 112. i 113. brigade na čijem je čelu bio meštanin Mustafa Šaćiri – Špejtim (1967), inače zamenik glavnokomandujućeg Šefćeta Muslijua. On je uspeo da su izvuče, ali je 80 pripadnika OVPM, (prema službenim izvorima) zarobljeno pri pokušaju da presvučeni u civilna odela, napuste selo.

 

Jovanovićima izgorela kuća u Zlatokopu

Porodična  kuća Slavoljuba Jovanovića iz sela Zlatokop, uništena je prošle nedelje u požaru koji je prouzrokovan neispravnim instalacijama. Povređenih nije bilo, a Slavoljub kaže da su u trenutku požara u kući bili njegova majka, supruga i troje dece.

 „Dobro je da su svi živi i zdravi, a naše skromno domaćinstvo stradalo je gotovo u potpunosti“, kaže Slavoljub za JuGmediu.

Sve se desilo za desetak minuta, stradao je krov, a vatrogasci su brzo došli i spasili jednu sobu od vatre, tako da ćemo imati gde da prenoćimo“, priča Slavoljub.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar