Porodila se i bebu ostavila u fijoci



Kupatilo u kome se porodila M. S., Velika nesreća: otac

Prošlo je oko 20 minutra, a ne izlazi. Zovem, ne javlja se, vidim vrata zaključana. Uplašim se, otrčim u komšiluk kod brata i pozovem snaju da dođe



 



Kupatilo u kome se porodila M. S.M.S. (19), iz Golemog Sela kod Vranja, porodila se sama u zaključanom kupatilu, u nedelju popodne 7. aprila, a mrtvu žensku bebu ostavila među krpama u plastičnoj fijoci. Njeni rođaci uspeli su da je nagovore da otključa kupatilo, a kad je to uradila pala je iscrpljena jer je mnogo iskrvarila. M.S. je hospitalizovana i u stanju je teškog psihičkog rastrojstva

Njen otac  Jovica, poznati trubač iz kraj,a vidno potrešen, još uvek ne može da shvati šta ih je snašlo.

– Desilo se po onoj narodnoj da su svi u selu znali da mi je dete trudno, samo ja ne. Nosila je širok džemper, mislim malo se ugojila. Ženu nemem, otac mi je težak asmatičar i stalno je u krevetu, a sin je sedmi razred i retko je kod kuće. Ovo je druga nesreća koja nas je zadesila. Pre nešto više od četiri godine supruga Ljiljana se otrula u stanju psihičkog rastrojstva, evo sad ovo – počinje priču za “Vranjske”.

BLEDA KAO KRPA

– Bio sam napolju ispred kuće. Kao da me nešto teralo, uđem u kuću, pozovem je, ona mi se javi iz kupatila i kaže da je boli stomak i da će biti dobro. Izađem ponovo, radim nešto oko kuće, ma, opet mi đavo ne da mira, uđem ponovo i pozovem je. Prošlo je oko 20 minutra, a ne izlazi. Zovem, ne javlja se, vidim vrata zaključana. Uplašim se, otrčim u komšiluk kod brata i pozovem snaju Granu da dođe – kaže Jovica.

POLICIJSKA UPRAVA
KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV MAJKE
Velika nesreća: otacDragan Stamenković, potparol PU Vranje, izjavio je  da je posle saslušanja  M.S. utvrđeno postojanje elementa krivičnog dela.
– Protiv nje će biti podneta krivična prijava tužilaštvu za krivično delo čedomorstvo. Zaprećene kazna za ovo krivično delo je do pet godina zatvora – izjavio je Stamenković.

Grana, snaja od brata, lupala je na vrata i preklinjala Milicu da otvori. Najzad je otvorila i, onako bleda, zateturala se. Brzo su je je preneli u krevet.

– Nisam posumnjao na porođaj, mislio da nešto nije u redu s njom. Bila je bleda kao krpa. Brzo sam zvao rođaka iz Krive Feje koji je došao kolima i odvezli smo je u vranjsku bolnicu. Nije blizu, od našeg sela do Vranja ima 25 kilometra i ide se preko planine Goč. Stigli smo tamo, odmah je prebačena iz Hitne pomoći na Odeljenje ginekologije. Onda su mi javili da moram nazad jer se tamo uputila policija. Doktori, čim su videli o čemu se radi, pozvali policiju. Njima je priznala da se porodila i kazala gde je beba – navodi Jovica i nastavlja:

– Kad smo došli kući, imali smo šta da vidimo: policajci i njihov tehničar su slikali, mrtvu žensku bebu su našli u plastičnoj fijoci  gde ostavljamo prljav veš za pranje – kaže Jovica.

OBDUKCIJA

Ne znaju šta se stvarno dogodilo, čekaju da se Milica malo oporavi i da Jovica razgovara sa njom.

– Moram da znam sve kako bih mogao da joj pomognem, i njoj i svima nama.

Da li je Milica bebu ubila gušenjem i izvršila čedomorstvo ili je beba stradala prilikom nestručnog porađanja, utvrdiće niški Institut za sudsku medicinu gde je telo poslato na obdukciju.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar