Korak do opstanka



Opstanak na vidiku,

Opstanak na vidikuFudbaleri Kluba malog fudbala Vranje savladali su u gostima ekipu Pirota, rezultatom 4:3 u vanrednom kolu, a potom u redovnom 15. kolu, na svom parketu ekipu Smedreva, rezultatom 6:2 i znatno uvećali šanse za opstanak u Prvoj ligi Srbije. Vranjanci su, kao poslednji na tabeli, već bili viđeni kao drugoligaši, ali pobede protiv favorizovanih ekipa Naisusa u Vranju i Pirota u gostima, a potom u derbiju začelja protiv Smedereva vratili su nadu da će Vranje i dogodine imati prvoligaša. Više nisu “fenjeraši”, već su na 7. mestu.



Za pobedu u Pirotu najzaslužniji je Igor Stojanović Žike, koji je postigao dva gola i sa saigračima ostavio srce na terenu. Za pobedu protiv Smedereva svi su pružili maksimum, a Stojanović i posebno veteran Marjan Djoređvić Macan oduševili su preko vernih 400 vernih navijača i dobili najviše aplauza.

Goran Jović Beli, trener KMF Vranje, ne krije zadovoljstvo pobedama i zalaganjem svojih igrača.



– Odigrali smo taktički zrelo i odgovorno i protiv Pirota i protiv Smedereva. Nismo srljali, igrali smo strpljivo i čekali šanse koje smo pretvarli u golove. Najzad je, u Pirotu, i nas sreća poslužila kada je Danijal Stošić postigao četvrti pobedonosni gol 25 sekundi pre kraja. Nemamo vremena za slavlje, do kraja šampionata imamo još tri utakmice. Gostrujemo ekipama Marbo intermeco u Beogradu i Kolubari u Lazarevcu, a dočekujemo niški Kopernikus. I naši direktni konkurenti imaju teške utakmice, tako da se nadamo da ćemo na kraju slaviti opstanak u eliti. Bio bi to veliki uspeh, s obzirom na smenu generacije u ekipi i na pruženoj šansi brojnim mlađim fudbalerima – kaže Jović.

Pored Stojanovića koji je protiv Pirota postigao dva gola, strelci su bili i Danijel Stošić i mladi Nikola Dodić.

Strelci protiv Smedereva bili su: Igor Stojanović (29, Djorđević (2), Stefan Stevanović i Donegos (autogol).

Rezultati 14. kola: Smederevo – Tango Liman 4:3, Ekonomac – Kopernikus 7:1, Pirot – Vranje 3:4, VIK Naissus – Bečej 6:1, Marbo Intermeco – Kolubara 3:3.
Rezultati 15. kola. Vranje – Smederevo 6:2, VIK Naisus – Ekonomac 1:6, Bečej – Pirot   11:3,   Tango  – Marbo Intermeco 2:4, Kolubara – Kopernikus 3:3.
Parovi 16. kola:  Marbo Intermeco – Vranje, Ekonomac – Kolubara, Kopernikus – Tango, Smederevo – Bečej, Pirot – VIK Naisus.

ŽIKE ZAPROSIO DEVOJKU TOKOM UTAKMICE
Igor Stojanović Žike, popularni fudbaler Vranja, legenda kluba, održao je obećanje koje je dao svojoj devojci da će je zaprositi onog trenutka kada postigne gol u Vranju.
Žike je na opšte oduševljenje svih u publici postigao gol u 11. minutu, preskočio ogradu i u gledalištu zaprosio i prstenovao svoju devojku. Taj čin propraćen je oduševljenjne u hali.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar