Morava nije otpisana



Košarkaši Morave, posle nekoliko uzastponih poraza, uspeli su da u derbiju kola, na svom parketu, pobede ekipu Napredak Rubina iz Kruševca, rezultatom 79:73.



Hanski košarkaši još jednom su priredili velku predstavu pred oko 1.000 navijača.

Vlada Marinković, trener hanskih košarkaša, zadovoljan je igrom svoje ekipe, pre svega, u odbrani.



-Utakmica je bila od velike važnosti za obe ekipe zbog borbe za drugo mesto. Gosti su ušli u utakmicu nervozno, dobrom odbranom smo ih zaustavili i napravili veliku razliku koja je bila dovoljna, uprkos oscilacijama, za pobedu – kaže za “Vranjske” Marinković.

Uz podršku navijača, domaćin je otvorio utakmicu na najbolji moguć način. Dobio je prvo poluvreme, rezultatom 38:31. Nastavili su sa dobrom igrom u trećoj četvrtini i poveli pred poslednju deonicu sa 16 poena razlike. Euforiju u publici pokavarili su upravo poslednjih 10 minuta, kada su Hančani stali, lišeni usluga kapitena Milana Milenkovića, koji je igrao svega četiri minuta, jer se nije oporavio od bolesti, i Antonija Stojkovića koji je igrao 11 minuta, jer je brzo napravio lične greške, a osećao je i povredu leđnih mišića zarađenu na prošloj utakmici u Zemunu.

Zahvaljući velikoj borbi i želji Hančani su sačuvali prednost i slavili sa šest poena razilke. Svojom igrom i potezima publiku su dizali na noge Perica Mitić, braća  Andrejević, Pavlović, Ilić i Stojanović.

U narednom kolu Hančani gostuju direktnom konkurentu za drugo mesto, ekipi Crnokose u Kosjeriću.

– Znamo šta nas čeka, ali se ne opterećujemo važnošću meča. Svesni smo svoje šanse i ako nam se ukaže nećemo je propustiti. Naš cilj, pre početka utakmice, bio je opstanak u ligi. Ostvarili smo mnopgo više od toga, zato u Kosjerić idemo rasterećeni, da se nadigravamo i da pokušđamo da pobedimo – navodi Marinković.

KO SA KIM DO KRAJA
U poslednja tri kola, kada će se odlučivati o drugom mestu koje vodi u Prvu ligu Srbije, Morava gostuje u dva navrata, dok su konkurenti Crnokosa i Napredak Rubin u blagoj prednsoti.
MORAVA
Gost:
Crnokosa, Železničar (Inđija); domaćin: Meridiana (Futog)
CRNOKOSA
Gost:
Napredak Maksi Co, domaćin: Morava, Mladost (Z).
NAPREDAK RUBIN
Gost:
Mladost (Z); domaćin: Napredak Maksi Co, Proleter Naftagas.
KK MORAVA – KK NAPREDAK RUBIN  79:73
Po četvrtinama:  22:16, 16:15, 25:16, 16:26.
Vladičin Han. Sala Gimnazije, Sudije:
Jevtović Jugoslav, Vasiljević Bogdan, Živković Ivan., Delegat: Janković Srđan, Gledalaca: 900.
KK MORAVA: Dragoljub Pavlović 8, Antonije Stojković 2, Gligorije Kostić, Stevan Sanisavljević, Milan Milenković, Miloš Andrejević 19,  Marko Stevanović, Nenad Stojanović 9, Aleksandar Ilić 10, Aleksandar Andrejević 8, Perica Mitić 23, Ivan Jovanović..
KK NAPREDAK RUBIN: Vladimir Radmanovac 9,  Dragan Mijajlović,  Marko Radonjić,  Jovan Djorđević  Marinković 4, Luka Milojević 4, Petar Beader 17,  Milan Radivojević 12, Nikola Bakračlić 2,  Saša Mihajlović 22, Ilija Glišić, Miloš Vukičević, Vojkan Milinčić 3.

Rezultati 23. kola: Morava – Napredak Rubin 79:73, Mladost (Z) – Spartak 114:104, Napredak (A) – Proleter Naftagas 77:81, Radnički (O) – Crnokosa 73:78, Mladost (Č) – Meridiana 77:83, Beovuk 72 – Železničar 90:83, Partizan Mts MT – Plana 101:97.
Parovi 24. kola: Crnokosa – Morava, Napredak Rubin – Napredak (A), Meridiana – Radnički (O), Spartak – Partizan Mts MT, Plana – Beovuk 72, Železničar – Mladost (Č), Proleter Naftagas – Mladost (Z).

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar