Šansa za mlade i kreativne



Veliko interesovanje

Mladim umetnicima sa juga Srbije pružena je prilika da u okviru projekta „Ulice – mapiranje i povezivanje mladih kreativnih scena u Evropi“ učestvuju na umetničkim radionicama i nastupima u svom gradu, Nemačkoj, Holandiji i Hrvatskoj



 



Veliko interesovanjeProšlog petka je u prostorijama Biblioteke „Bora Stanković“ održana javna prezentacija poziva za mlade umetnike iz Vranja i šireg regiona za učešće u međunarodnom projektu „Streets/Ulice“ koji sprovodi NVO Generator iz Vranja, a za cilj ima da podrži pojedince i organizacije u promovisanju umetnosti i kulture u multietničkom društvu na Balkanu. Prezentaciji je prisustvovalo četrnaest mladih kreativnih stvaralaca, uglavnom muzičara, ali i vizuelnih umetnika. Svi će konkurisati za učešće u projektu, a poziv je za sve zainteresovane (od 18 do 30 godina) otvoren do 5. aprila.

– Plesači, glumci, performeri, crtači stripova, grafiteri, animatori, slikari, svirači, pevači, tekstopisci, didžejevi i ostali kreativci koji su spremni za nove izazove i učešće na umetničkim radionicama u Holandiji, Nemačkoj i Hrvatskoj, mogu da konkurišu slanjem svoje ili grupne biografije benda koja prikazuje realizovane radove i nastupe i motivaciono pismo na [email protected] – kaže Saša Tasić iz Generatora.

Projekat finansiraju Evropska unija preko programa EU Kultura 2007-2013 i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar