Sokolovi očerupali geparde



U sledećem kolu dolazi Zvezda, Uspeh u Vrbasu, Pravo u metu, Oduševili

U sledećem kolu dolazi ZvezdaJuniori Ragbi kluba 13 Soko savladali su rezultatom 36:24 vršnjake iz ekipe Morava Gepardi iz Leskovca u 1. kolu juniorskog prvenstva.



Dejan Škarić, predsednik i trener kluba, zadovoljan je nastupom svoje mlade ekipe:

-Naša ekipa je započela odbranu vicešampionskog mesta sa potpuno  podmlađenim timom tako da je od 17 ragbista u sastavu jedanestrorici bila prva utakmica. Protivnik je bila ekipa Geparda iz Leskovca koja nas je poslednji put pobedila tako da je postojao psihološki pritisak koji smo uspešno savladali – kaže Škarić.



Za ekupu juniora Soko natupla su i šestorica mladih igrača iz Trgovišta koji su dala pun doprinos pobedi.

Prvo poluvreme završeno je rezultatom 26:4, a u drugom Leskovčani su krenuli silovito i brzo ugrozili visoko vođstvo domaćina. Ipak, na kraju, velikom borbom i požrtvovanjem sokolići su ostvarili vrednu pobedu.

– Već u nedelju nas očekuje  još veće iskušenje jer nam dolazi Crvena zvezda. Iako je dosadašnji međusobni skor 3:0 za nas u pobedama, nismo favoriti jer smo podmladili tim, a Beograđani su ostali u neizmenjenom sastavu od prošle godine. Ne predajemo se, pružićemo maksimum i nadamo se uspehu – navodi Škarić.

 

Uspeh u VrbasuKIK BOKS

Musa drmusao protivnike

Miroljub Nedeljković Musa osvojio je zlatnu medalju na prvenstvu Srbije u “A”klasi, u disciplini K1 koje je održano u Vrbasu, 23. i 24. marta.

Nedeljković je prvo mesto osvojio u kategoriji do 67 kg savladavši u finalu Jovanovića, na poene 3:0.

Inače, kik bokseri KBK Vranje i KBK Junior ostavrili su značajne uspehe u “A” i “B” klasi, u konkurenciji 131 takmičara iz 32 kluba Vranjanci su osvojili šest medalja.

Slađan Dragašić, u kategoriji do 71 kg, osvojio je srebrnu medalju, jer je u finalnoj borbi poražen od Tošića iz Surčina, na poene 2:1.

Dragana Sretenović je, u B” klasi, u kategoriji do 65 kilograma, osvojila prvo mesto i zlatnu medlju, dok su Radomir Nedeljković, u kategoriji do 60 kg i Aleksandra Petrović do 63,5 kg osvojili srebrne medalje.

Marko Marković, u kategoriji do 57 kg, bio je treći i okitio se bronzanom medaljom.

 

Pravo u metuSTRELjAŠTVO

Kadeti najbolji u centralnoj Srbiji

Muška kadetska selekcija Streljačkog kluba Vranje osvojila je prvo mesto na prvenstvu centralne Srbije u gađanju vazdušnom puškom, održanom u Ćupriji, 23. marta.  

Ženska kadetka selekcija osvojila je odlično treće mesto i nastavila kontinuitet uspeha.

Na takmičenju su nastupile ekipe iz dvadesetak gradova Srbije.

Za kadete SK Vranje nastupili su: Nikola Ristić, Djorđe Filipović, Djorđe Stošić.

Za kadetkinje SK Vranje nastupile su: Milica Tasić, Aleksandra Stojilković i Jovana Djorđević.

 

OduševiliKARATE

Sedam medalja u Subotici

Karatisti KK Vranje osvojili su sedam medalja na Internacinalnom  karate kupu koji je organizovao Šotokan karate savez Srbije u Subotici 24. marta.

– Na turniru je učestvovalo 1.645 takmičara iz 90 klubova iz 12 država: Nemačke, Belorusije, Bugarske, Irske, Mađarske, Rumunije, Poljske, Slovačke, Republike Srpske, Makedonije, Crne Gore, Rusije i Srbije. KK Vranje učestvovao je za devet takmičara koji su osvojili sedam medalja, ali i zapažene rezultata u plasmau od petog do osmog mesta. U pojedinačnim kategorijama bilo je po 50 takmičara što govori o kvalitetu Kupa – navode Nebojaš Arsić, predsednik KK Vranje i Ratrko Krstić, trener.

OSVAJAČI MEDALjA
Zlato: Marjan Janković, kate, Ognjen Jovčić, kate;
Srebro: Mihaela Momčilov, kate, Ognjen Jovčić, aposlutna kategorija kate;
Bronza: Melanija Stojilković, Milan Ljubić i Milan Veselinov, apsolutna kategorija kate. 
Plasman od 5. do 8. mesta osvojili su: Nikola Savić, Anđela Petrović i Aleksndra Jović u borbama.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar