Robi i Šef magneti za decu



Čekamo prijem u Sportski savez

Čekamo prijem u Sportski savezGradski rukometni klub Mladost, koji vode treneri Miodrag Nikolić Robi i Zoran Arizanović Šef, proslavljeni vranjski rukometaši, pravi je sportski hit u gradu.



Miodrag Nikolić Robi ima pune ruke posla, a tako je već 20 i više godina u školi “Branko Radičević” gde radi i gde se rađaju istinski rukometni šampioni.

– U klubu trenutno trenira više od 100 dečaka i devojčica sa tendencijom povećanja jer upis uvek traje, a intresovanje je veliko. Zašto je to tako? Nema tu nikakve čarobne formule, u pitanju je dugogodišnji, sistemski kavlitetan rad koji su deca i roditelji prepoznali – kaže Nikolić. 



Rukometna ekipa Osnovne škole “Branko Radičević” je trostruki prvak Srbije u rukometu, na dve prethodne školske olimpijade okitili su se  zlatom. Mladi rukometaši iz škole čine okosnicu prvog tima GRK Mladost koji se takmiči u Drugoj ligi grupa “Morava” zajedno sa RK Vranje 1957 i RK Morava iz Vladičinog Hana.

– Zadovoljni smo igrama, zalaganjem i reuzltatima ostvarenim u ligi s obzirom da smo debitanti i jedna od najmlađih ekipa. Svaka utakmica za nas je sticanje novog iskustva. Imamo izuzetan tim po potencijalu i sigurni smo da će vrlo brzo stastati pravi rukometni znalci po uzoru na one koji su odavde potekli i sada igraju u najjačim ligama u zemlji i inostranstvu – navodi Nikolić.

O najmlađim rukometašima u klubu brine još jedan izuzetan rukometni trener, Zoran Arizanović Šef.

– Treniramo i igramo utakmice. Dečaci rođeni 2000. godine i mlađi, u okviru takmičenja u Ligi mlađih kategorija, savladali su ekipu “Zaječara”, rezultatom 18:14 i niški “Železničar 1949”,  rezultatom 18:12. Naš drugi tim u ligi “Južna pruga” u Bujanovcu je pobedio domaćina “Mladost”, rezultatom 21:17, a u Vladičinom Hanu su izgubili od ekipe “Morave”, rezultatom 17:16 – ističe Arizanović.

Prolećni deo prvenstva u Drugoj ligi grupa “Morava” trebalo bi da počne krajem marta. Rukometaši Mladosti željno iščekuju nove izazove, a stručni štab na čelu sa Nikolićem očekuje da klub postane član gradskog Sportskog saveza.

– Podneli smo zahtev, ispunjavamo sve uslove i nadamo se da ćemo biti još jedan član vranjske sportske porodice. Neizdrživo je sa ovoliko dece da treniramo u skučenim uslovima školske hale. Potrebna nam je Sportska hala, i nama i gradu. Naša ekipa je jedna od najboljih reprezenata Vranja, posebno na školskim takmičenjima i to bi trebalo da se uzme u obzir – kaže Nikolić.

 

RUKOMET: PRVA LIGA “ISTOK”

Poraz u poslednjem minutu

Rukometašice Vranja izgubile su u Prokuplju od ekipe Topličanina, rezulatatom 24:22, iako su tokom cele utakmice bile ravnopravan protivnik.

Voja Tasić, trener Vranjanki, zadovoljan je igrom svojih rukometašica, ali razočaran suđenjem.

– Mlada smo ekipa, izuzetno talentovana, pokazali smo to i u Prokuplju. Trebalo je da se meč završi barem nerešenim rezulatatom, ali neiskustvo i loše suđenje učinili su svoje – kaže Tasić.

U ekipi Vranja istakle su Sanja Jovanović sa osam postignutih golova, Marija Stanković sa pet i golman Drgana Pešić, koja je od pet dosuđenih sedmerca za domaćina odbranila tri.

 

RUKOMET: DRUGA LIGA “MORAVA”

Vranje nastavlja sa pobedama

Rukometaši Vranja 1957 nastavljaju sa pobedama i pokazuju svoju moć i superiornost u ligi. Ovog puta savladali su ekipu Pirota u gostima, rezultatom 30:25. Dugi vranjski predstavnik, ekipa GRK Mladost, poražena je u Lebanu od ekipe Radana, rezultatom 34:24. Mladi rukometaši Mladosti nisu mogli ozbiljnije da se suprostave iskusnijem protivniku, ali njihov cilj je opstanak u ligi i za sada to ostvaraju. Hanska Morava je u derbiju začelja uspela da iščupa bod u Nišu od druge ekipe Železničara.

Rezultati 13. kola: Pirot – Vranje 1957 25:30, Radan – Mladost 34:24, Progres – Niška Banja 30:34, Bela Palanka – Hisar 32:25, Dubočica 54 II – Aleksinac 26:25, Železničar II – Morava 32:32.
Parovi 14. kola: Vranje 1957 – Dubočica 54 II, Mladost – Železničar II, Morava – Pirot, Aleksinac – Bela Palanka, Hisar – Progres, Niška Banja – Radan.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar