Kod koga je pečat



Doskorašnji predsednik odbora Demokratske stranke Srbije u Vranju Dejan Stanojević odlučio je da, sa grupom partijskih drugova, političku karijeru nastavi u redovima vranjskih naprednjaka. Aktuelno rukovodstvo DSS-a optužuje Stanojevića za zloupotrebu partijskog položaja kao i za falsifikovanje zahteva za isčlanjenje iz stranke.



Zašto ste odlučili da promenite stranku?

– Rešio sam da se priključim SNS-u nakon poziva narodnog poslanika Dragana Nikolića, jer smatram da samo u jačoj stranci mogu da realizujem svoje ideje i donesem dobro građanima Vranja, obezbeđujući svojim aktivnostima bolji život za njih. Bio sam jako počastvovan tim pozivom i toplom dobrodošlicom od strane naprednjaka.



Kako komentarišete optužbe članova iz bivše partije?

– Optužuju me da sam izjavio da je 200 omladinaca iz redova DSS-a prešlo u naprednjake, što je netačno, jer je u stranci bilo dvadesetak omladinaca. Ukupno 200 članova je pristupilo SNS-u. Mislim da su suvišni komentari kako su u najvećem broju to moji rođaci i komšije, jer je realno da nastavim da sarađujem sa ljudima sa kojima se dobro slažem. Takođe su se priključili i mesni odbori iz sela Trebešinje i Dubnica, i tvrdim da će ih biti još.

Iz DSS-a tvrde da su zahtevi za isčlanjenje iz stranke falsifikovani?

– Nekoliko zahteva za isčlanjenje je ispečatirano, a ljudi su to po potrebi fotokopirali. Zbog toga su navodno Gordanu Marinković optužili za zloupotrebu partijskog položaja, a ona nije ni imala pečat. Ekipa koja je ostala u DSS-u je jako svojeglava i poručio bih im da se upitaju šta su stvorili, koje fakultete završili i kako će ubuduće prelaziti cenzus.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar