Još ih nešto čini izuzetnim



Što se ukusa i izbora vranjskih političara tiče, stanje je šaroliko. Neki tvrde da zbog obaveza i preokupacije stručnom literaturom nemaju vremena za čitanje, a ima i onih koji su ovisnici od pisane reči. U gradskoj biblioteci, pak, nisu tako česti gosti. Istorijske i epske filmove mahom svi vole, a često je u odgovorima i kultni Kum



 



Gradski većnik za saobraćaj i infrastrukturu Srđan Milošević (SNS) , roker u srcu, uvek se rado vraća Tolstoju, a nedavno je slobodno vreme koristio čitajući Arčibalda Kronina i Lajoša Zilahija. Često čita Bećkovića i obožava pesme Miroslava Cere Mihailovića, našeg sugrađanina.

– Na plejlisti su mi isključivo pesme hard rok bendova !!!!!!!!!!!AC/DC, Whitesnake, Deep Purple, ali i Bijelo Dugme i Riblja Čorba, posebno Lutka sa naslovne strane.

Preferira domaću kinematografiju a Lepa sela lepo gore mu je jedan od omiljenih filmova.

Zamenik direktora JP Direkcija Dejan Stanojević (SNS) skoro je završio čitanje knjige Robina Šarme – Kaluđer koji je prodao svoj ferari. On u svojim kolima i kod kuće rado sluša zabavnjake, tehno i Hulia Iglesiasa.

– Volim avanturističke i epske filmove, oduševljen sam trilogijom Gospodar prstenova i kultnom Trojom. – kaže Stanojević.

 U kafani ne lomi čaše od kristala, ali često naručuje pesme Miroslava Ilića,  „Još te nešto čini izuzetnom“ obavezno.

Direktor uprave Banje Nebojša Stojanović (SNS) se zanima stručnom literaturom, tačnije proučava novi Zakon o javnim preduzećima. Trenutno nema vremena za čitanje knjiga.

–  Ne stižem ni da čitam štampu a poslednja knjiga koju sam pročitao je Heseov Stepski vuk – dodaje.

Obožava trilere i drame, rado gleda Sjaj u travi i Buntovnik bez razloga.Sting i Brus Springstin su mu omiljeni izvođači, a rado sluša Eks-Ju i uvek mu se vraća. Kada svrati u kafanu, često naruči pesme legendarnog Tome Zdravkovića.

Predsednik odbora Jedinstvene Srbije u Vranju, Dejan Manić je trenutno preokupiran stručnom literaturom koja mu je potrebna za sticanje mastera.

 – Bestselere i knjige koje opuštaju rado čitam, volim literaturu koja nije zahtevna.

 Akcioni filmovi i trileri su mu omiljeni, a obožava Leonarda di Kapria. Sluša pretežno zabavnu muziku, a u kafani uvek naručuje „Još te nešto čini izuzetnom“, možda misleći na svoju omiljenu glumicu Moniku Beluči.

Gradski većnik za poljoprivredu Nenad Veličković iz redova naprednjaka preferira domaće autore, najviše Dučića i Kapora. Nedavno je, „po ko zna koji put“ pročitao Blago cara Radovana. U stilu „samo domaće“, obožava Bajagu, Riblju čorbu, Pilote i starogradske pesme. Kultne filmove kao što su Maratonci trče počasni krug i Balkanski špijun gleda i po više puta.

 – Rado gledam Kuma, prvi deo je najbolji. Ne volim naučnu fantastiku, a s uživanjem gledam istorijske filmove. Volim da gledam filmove u kojima igraju Bora Todorović, Bata Stojković, Al Paćino, Marlon Brando, Seka Sablić i Džulija Roberts.

Kada se nađe u kafani, najčešće naručuje Jesen u mom sokaku.

Predsednica odbora Demokratske stranke u Vranjskoj Banji, Slavica Sotirović uglavnom čita klasike. Skoro je čitala Nušićeve komedije, a voli dela koja su začinjena filozofijom. Krimi filmovi sa dobrim zapletom su joj omiljeni.

– Volim kvalitetnu muziku, najradije slušam Džo Kokera i Beri Vajta.

Dobrica Ćosić, Danko Popović, Gordana Kulić, Svetlana Velmar su pisci  koje voli zamenica gradonačelnika Bojana Veličkov (SNS). Svakodnevno prati i štampu.

– Privukle su mi pažnju kritike nove knjige Veliki rat od Gatalice, te planiram da je što pre pročitam.

Što se filmova tiče, broj jedan je Kum i filmovi u kojima igra Robert de Niro. Naučnu fantastiku baš i ne voli. Pored zabavnjaka kao što je Aleksandra Radović, sluša starogradsku muziku, Zvonka Bogdana posebno. U kafani naručuje Miljacku i Džejevu „Ne znaš ti“.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar