Voja zaslužan za pobedu nad SremomKonačno starter, Bolji od Radnika, Po programu FSS

Konačno starterVojislav Stanković (25), fudbaler beogradskog Partizana igrao je, posle  dužeg vremena, u prvoj postavi srpskog šamiona i to na stratu prolećnog dela prvenstva protiv ekipe Donjeg Srema iz Pećinaca.Ljubitelji fudbala u Vranju, koji prate Stankovića od dečačkih dana i  njegovog fudbalskog stasavanja u FK Dinamo, s oduševljem su dočakali da njihov ljubimac bude u prvoj postavi Partizana, ali i da bude zaslužan za pobedu.

Naime, kod rezultata 1:0, nakon dodavanja Darka Brašanca, Stanković je u karakterističnom prodoru po levoj strain prošao svog protivnika, a onda kao na “tacni” poslužio Stefana Šćepovića kome nije bilo teško da iz neposredne blizine, sa pet metara, savlada protivniočkog golmana.

Partizan je pobedio Donji Srem, rezultatom 2:0, a Stanković je opravdao poverenje trenera Vladinira Vermezovića,  

Stanković je poznat po svojoj upornosti, strpljenju i profesionalnosti, iako je jedno vreme prolazio kroz težak period i nije bio ni blizu startne postave. Radom i   diciplinom se nametnuo i to mu se polako vraća mestom u startnoj postavi, trenutno na poziciji levog beka.

Pored Stankovića, za Pratizan je debitovao još jedan bivši fudbaler vranjskog Dinama, Tomislav Pajović (27), na poziciji štopera.

Pajović se vratio u Partizan, gde je proveo ceo svoj fudbalski staž u mlađim selekcijma.

Igra na poziciji štopera i odlikuje se tehnikom u postavljanju pred svojim golom, iznošenjem lopte i skok igrom.

U Dinamo je stigao u jesen 2006. godine i odigrao polusezonu na maestralan način pod vođstvom trenera Slobodana Halilovića. Postao je ljubimac publike i sa svojim saigračima iz omladinskog pogona Patizana- golmanom Lukićem, veznim igračima Stjepanovićem i Anđelkovićem nosioci su igre Vranjanaca koji polusezonu završavaju na 6. mestu sa 29 bodova, na tabeli Prve “Telekom” lige Srbije.

Spreman je da se nametne treneru Vladimiru Vermezoviću i izbori mewsto u startnoj postavi. U tandemu sa Ivanovim činiće bedem pred golom aktuelnog prvaka Srbije.

 

Bolji od RadnikaKOŠARKA: MLADjI PIONIRI – CENTARLESKOVAC

Mali šampioni

Mlađi pioniri KK plej 017 iz Bujanovca savladali su u derbiju kola ekipu Radnika iz Surdulice, rezultatom 62:41 i najverovatnije osvojili prvo mesto u svojoj grupi.

Za Plej 017 su nastupili: Stefan Milić 6, Beni Morina 30, Marko Nikolić 2, Branislav Prokopijević 2, Melvin Rašitović 15, Luka Stojanović, Danilo Dabetić 2, Stahinja Zdravković, Lazar Stojiljković 2, Neven Mišić 2, David Trajković 1, Pavle Dimitriević. 

 

Po programu FSSFUDBAL: MLADjE KATEGORIJE

Pioniri Dinama krenuli sa pripremama

Pioniri gradskog fudbalskog kluba Dinamo krenuli su sa pripremama za nastupajuće prvenstvo u Ligi istočne Srbije za mlađe selekcije.

Trener Marko Jovanović zasukao je rukave i vredno radi na Gradskokm stadionu.

– Radimo po programu FSS, ali prilagođavmo se i situaciji u klubu, uslovima rada koji ne zavise od nas. Ima puno talentovanih pionira koji su budućnost kluba i sa njima je uživanje raditi – kaže Jovanović.

Rezultati u ligi za ovog mladog stručnjaka nisu prioritet već stvaranje kroz rad i edukaciju novih mladih obučenih fudbalera koji će sebe samo nadograđivati u selekcijama kadeta i omladinaca.

U ekipi se svojim radom i odnosom prema klubu ističu: Stajić, Savić, Arsenović, Stajić, Kitanović, Spasić, Jovanović, Ristić, Milenković i drugi.

Prvenstvo u ligi pionira regiona istočne Srbije počinje sredinom marta.  • Ostavi komentar