Uspeli smo jer nam gledaoci veruju



, Nismo bili po volji ni jedne lokalne vlasti

U petak, 7. marta 2003. godine, uključen je predajnik RTV “Spektri” iz Bujanovca – pve privatne TV na albanskom govornom području u Srbiji. Danas je 7. mart 2013. – naš deseti rođendan.



Kada smo počeli, oružani sukob samo što je bio prestao. Na ulucama su još bili borbena vozila, vojska i policija. U dušama judi i Srba i Albanaca, bolovi i rane. U vazduhu nespokojstvo i strah. Privredna i opšta situacija u sredini bile su protiv svega i protiv svakoga.

Nismo bili po volji ni jedne lokalne vlastiJa i moja porodica smo tada, u nijedno vreme, odlučili da svoja sredstva, znanje i obraz, uložimo u nešto što Bujanovac nije imao – Televiziju na albanskom jeziku, koja i danas traje.



Zapravo, moja porodica i ja podarili smo gledaocima ovu Televiziju, čime smo odgovorili na zahtev jednog vremena u kome građanin mora biti pravovremeno i istinito informisan.

Medjutim, u ovoj višenacionalnoj srediuni došli smo pod udar mešetara raznih boja, pod udar državnih organa, čiji je jedini cilj bio ukinuti ili zabraniti istinu. Hteli su da nas ucene, da nas podmite, nazivali su nas izdajnicima, pretili novinarima, nasrtali na nas i – sekirama, uništavali nam opremu. Istrpeli smo pritiske i s leva i s desna. Svi skupa nisu uspeli da nas zaustave.

Nismo bili po volji ni jedne lokalne vlasti. Za njih smo uvek bili ovakvi i onakvi, lažovi i prevaranti, izdajnici i plaćenici, televizija bez ugleda. Svaka vlast je imala zadatak da nam zapuši usta, da nas ukine! A kada su izbori i vlast i opozicija su hteli u naše programe, ne pitajući za cene, jer su znali da je TV “Spekti” midijski činilac u Preševskoj dolini broj 1.

Deset godina smo radili pošteno i objektivnosvesni da nikada nećemo svima ugoditi. Istina je bila naše merilo za sve. Ona je nekome pripadala, a drugoga je bolela. Ali, kada smo svih ovih godina ispod računa podvlačili liniju, sva meritorna istraživanja su pokazala da smo, u konkurenciji četiri televizije, bili najgledanija TV na albanskom govornom području.

Moja porodica i ja smo stopostotni vlasnici RTV “Spektri”. Ali, naš najveći i najjači kapital su naši stalni gledaoci, oni “obični ljudi” za koje smo mi ikona. Poverenje koje smo kod njih stekli za ovih deset godina, za nas je merilo svega, nagrada koja nema alternativu. Zbog tog poverenja Televizija “Spektri će još trajati, jer ovo su naših prvih deset godina.

Želim na kraju da kažem: Ja sam svoju sudbinu vezao za TV “Spektri”. Kada bi, kojim slučajem ona propala, ja bih napustio Bujanovac. Nastao bi informativni mrak u kome najbolje rade oni koji se hrane lažima i prevarama. Svi kojima sam se istinom zamerio, došli bi da naplate dug. Zato želim sve njih da razuverim: takvo vreme nikada neće doći. Ovo je moja borba za istinu, moja borba za Televiziju “Spektri”.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar