Poraz Vranja u finišu



Pobeda šampiona u poslednjem minutu: Stošić

Pobeda šampiona u poslednjem minutu: StošićVranje 2          Ekonomac 3



Igrači Kluba malog fudbala Vranje izgubili su od ekipe Ekonomca iz Kragujeca, lidera na tabeli Prve lige Srbije, rezultatom 3:2.

Iako su kragujevački “studenti” važili za apsolutne favorite, do pobede su stigli mnogo teže nego što se očekivalo. Meč je rešen u pretposlednjem  minutu susreta, kada je reprezentativac Vladan Vesić iskoristio nesmotrenost domaće odbrane i savladao nemoćnog golmana Žikicu Ristića.



IZJAVE
Goran Jović, trener KMF Vranje: Želim da čestitam našim igračima na zalaganju i želji za pobedom. Nismo imali sreće, iskusnija i spremnija ekipa je pobedila. Nemamo dovoljan broj igrača i to je krucijlan problem ove sezone. Posle odlaska kapitena Predraga Nikolića u beogradski Marbo, ostali smo sa četvoricom iskusnijih koji igraju gotovo celu utkamicu. To ne može da prođe u eliti, gde ozbiljne ekipe imaju po 10 do 12 podjednako kvalitetnih fudbalera. Nismo uspeli da oformimo igrački pogon, malo je kvalitetnih igrača sa ovih prostora, u finansijskim smo problemima, tako da niko neće da igra za džabe – kaže Jović.
Igor Stojanović Žike, KMF Vranje: U ponedeljak uveče jesmo izgubili od moćnog Ekonomca golom u poslednjem minutu, ali smo ostavili srce na terenu, dali sve što smo imali. Ponosan sam na moje momke, tako se bori za dres voljenog kluba. Hvala publici –  rezignirano kaže iskusni Stojanović.
Ivan Božović, trener KMF Ekonomac: Oseća se premorenost kod igrača koji su prošle nedelje odigrali četiri jake utakmice za reperezentaciju Srbije, mnogo putovali, pa nam je osnovni cilj oporavak i povratak u željenu formu igrača pred veliki derbi srpskog futsala Ekonomac – Marbo Intermeco koji se igra u petak 1.marta. Čestitam futsalerima Vranja na borbenosti i prikazanoj igri.

Futsaleri Vranja, iako poslednjeplasirani na tabeli, pod rukovodstvom trenera Gorana Jovića Belog, ušli su u meč izuzetno motivisano i angažovano sa ciljem da što skuplje “prodaju kožu”. Inicijativu su prepustili gostima, a svoj napad bazirali na  kontrama.

Takva taktika donela je rezultat jer je u 4. minutu Danijel Stošić pobegao svom čuvaru, postigao gol i doveo svoju ekipu u vođstvo od 1:0. Oko 200 gledalaca burno je proslavilo vođstvo svojih ljubimaca.

Gosti su napadali, dva puta pogodili stativu, ali do izjednačenja je došlo tek u 13. minutu, golom Rajčevića. Sa rezultatom 1:1 otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu svi su očekivali da će Vranjanci kondiciono pasti i da će krenuti kragujevačka goleada, ali futsaleri Vranja borili su se kao “lavovi”, ostavljali “srce na terenu” i nisu dozvoljavali gostima da ozbiljnije ugroze njihov gol.

Kragujevčani su napadali u talasima i u jeku tih napada, nakon kardinalne greške u odbrani, do lopte dolazi raspoloženi Danijel Stošić Daka i postiže gol pored nemoćnog Jovanovića. Vranje u 23. minutu vodi sa 2:1 i to vođstvo održava do 31. minuta, kada Vesić nakon brze akcije postiže prelep gol šutirajući pod prečku.

Da ekipu Vranja prate pehovi ove sezone pokazlo se pri kraju utakmice. Bodreni vatrenim navijačima, Vranjanci su izvlačili poslednje atome snage i kada su svi pomislili da će osvojiti zaluženi bod, usledila je tečna akcija gostiju u 39. minutu, a Vesić je bio neumoljiv strelac.

Kragujevčani su pobedili sa 3:2, a Vranjacima ostaje vrlo malo nade da će u preostalih šest kola uspeti da izbore opstanak.

U ekipi Vranja istakli su se svi, počev od golmana Ristića, preko igrača: Stošića, Stojanovića, Djorđevića i Krstiča, a u ekipi Ekonomca bolji od ostalih bili su Vesić, Rajčević, golman Jovanović, Grcić i Surudžić.  

 

Rezultati 11. kola:   Vranje – Ekonomac 2:3, Tango – Bečej, 27. februara, Kolubara – VIK Naisus 3:1, Kopernikus – Pirot 5:1, Marbo Intermezzo – Smedrevo 3:2.
Parovi 12. kola: Bečej – Vranje, Ekonomac – Marbo Intermeco, Smederevo – Kopernikus, Pirot – Kolubara, VIK Naisus – Tango.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar