Vranjanke se pripremaju bez trenera



Gorica Krstić je igrač i trener

Gorica Krstić je igrač i trenerRukometašice Vranja,iako nemaju ni trenera ni pomoć lokalne samouprave, pripremaju se za nastavak sezone Prvoj ligi  „Istok “. Pošto su ostale bez trenera još u novembru, a novog nema ni u najavi, prinuđene su da se same snalaze. Tako je svu odgovornost na sebe preuzela kao kapiten Gorica Krstić, koja nekako ipak uspeva da bude i igrač, i trener i neko na koga mogu da se oslone mlade igračice:



– Trudim se da budem na više strana istovremeno, da pratim na utikmicama i igračice i sebe – objašnjava.

Vranjanke su prošle godine ušle u Prvu ligu i jedina želja igračica je da ove sezone izbore opstanak. Trenutno su devete u ligi sa 12 timova i, prema procenama igračica, za ostvarenje cilja potrebne su im bar tri pobede u nastavku takmičenja.



– Treniramo svake večeri u istim terminima u sportskoj hali. Okupimo se u dogovoreno vreme, onda proćaskamo o tome kako nam je prošao dan, a zatim nasmejane izlazimo na teren – objašnjava kapiten i trener.

 Klub nema mlađe kategorije, što je jedan od glavnih preduslova za dobar rad i stvaranje ekipe za budućnost. Ali, kažu igračice, jedva opstaje i prvi tim a devojke, uprkos brojnim problemima, redovno dolaze na treninge:

– Uspele smo da sačuvamo slogu, to je najvažnije – kaže Krstićeva.

Pored nje, od starijih u ekipi je tu samo Marija Stanković. Ostale su srednjoškolke.

Devojke kažu da su često, uvek kad imaju vremena, zajedno i van hale pa treninge ne shvataju kao obavezu već priliku za druženje. Međutim, Krstićevoj je žao što niko od nadležnih ne obraća pažnju na njih.

– Devojke su talentovane,  ali plašim se da ne izgube volju jer sa njima ne mogu da rade drugarice iz ekipe – kaže kapiten.

Prvenstvo počinje 23. februara kada Vranjanke čeka prvo iskušenje – gostovanje u Kladovu

SASTAV
Sastav ekipe: Krstić, Stanković Milena, Veličković, Nikolić M. , Nikolić N. , Stamenković, Stanković Marija, Arsić, Aleksić, Ilić, Anđelković. Sa njima samo trenira rukometašica iz Niša, a da li će biti deo tima još se ne zna.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar