U klupi sa Kežmanom i Krstajićem



Od Mladena ima šta da se nauči, Nedeljković i Dragišić spremni za prvenstvo

Vranjanac Marko Jovanović Žuća sa 25 godina postao je najmlađi fudbalski trener profesionalac u Srbiji sa “A” licencom.



On je zahvaljujući želji i samofinasiranju stigao i do zahtevne “A” licence i kao najmlađi trener u istoriji srpskog fudbala može da vodi ekipe iz “Jelen” Super lige.

Od Mladena ima šta da se nauči– Za “A” licencu položio sam prošle godine u klasi sa mnogim poznatim bivšim reprezentativcima i internacionalcima. Zajedno u klupi bio sam sa Matejom Kežmanom i Mladenom Krstajićem. Od njih se ima šta naučiti, posebno u pokaznom delu.



– Sve što sam postigao uradio sam svojim parama. Morao sam da radim, zarađujem i polažem za licence. Radio sam za klubove u Rusiji, vodio statistike o igračima u našoj ligi, za koje su oni kasnije iskazivali interesovanje. Celog sebe podredio sam fudbalu i uspeo sam – kaže Jovanović.

Sa poznatim reprezentativcima u stalnom je kontaktu. Popularni Žuća postao je poznat kao neko ko ima kompjuter u glavi sa svim podacima o našim fudbalerima, onim perspektivnim u prvom redu.

– Radim po najsavremenijim metodama, primenjujem znanje iz sportske statistike, dosta putujem, pratim i beležim u sardnji sa njihovim trenerima. Igrače pratim, takoreći, u stopu i znam o svakom sve, imam karakteristike koje ga mogu preporučiti klubu gde bi se afirmisao i zaradio – navodi Jovanović.

Sebe je posvetio fudbalu, učio i usvrašavao se, a Vranje je dobilo školovanog trenera koga čekaju rad i dokazivanje.

– Od malena sam bio opsednut fudbalom, sa 10 godina došao sam da treniram i igram u OFK Soko. Bili su to nezaboravni dani igranja u jednoj od najboljih tadašnjih generacija u Vranju – kaže Jovanović.

Odmah je skrenuo pažnju na sebe svojom posvećenošću fudbalu.

– Po završenoj srednjoj školi odmah sam znao šta hoću. Rekao sam sebi -bićeš fudbaski trener. Upisao sam trenersku školu, a onda krenuo na usavršavanje, učeći i polažući za nepohodne liucence koje omogućuju rad u fudbalu. Kada sam imao slobodno vreme, stečeno znanje najviše sam voleo da prenesem najmlađima. Jedno vreme bio sam u OFK Vranje, a potom sa prijateljima vodili smo školu fudbala pod imenom  Milan – navodi Jovanović.

Ne beži od saveta starijih, nije sujetan i samozadovoljan, svestan je, kako mu je rekao fudbalski i trenerski bard Miroljub Ostojić, da treba da počne da radi sa mlađim selekcijama. Ove zime imao je više primamljivih  poziva, za rad u ruskim timovima, kao trener pomoćnik i sardanik. Odlučio se za srpskoligaša iz Vranja, GFK Dinamo, gde će trenirati selekciju pionira.

– Želim da idem postepeno u svom fudbalskom razvoju. Za ruske timove i dalje ću voditi statiostiku o našim fudablerima iz “Jelen” Super lige. ,Drago mi je što me pozvala uprava vranjskog Dinama. Ono što sam za sada želeo to sam dobio, selekciju gde ću moći da iskažem svoju kreativnost i pomognem mladim igračima da formiraju sebe, kao fudablere i kao ljude – ističe Jovanović.

Mladi trener vredno radi, a u tenucima odmora voli da gleda kasete sa mečeva klubova u kojima je radio njegov trenerski uzor, Holanđanin Luj Van Gal.

 

Nedeljković i Dragišić spremni za prvenstvoKIK BOKS

Pohod na evropske medalje

Vranjski kik bokseri Miloš Cvetković do 63,5 kg, Miroljub Nedeljković do 67 kg i Slađan Dragišić do 71 kg, boriće se u sastavu reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu koje će se održati u Beogradu, od 22. do 24. februara.

Oni će se takmičiti u dsiciplini K-1, a samim tim otvoriće ovogodišnju sezonu za vranjske boksere.

– U Beograd odlazimo po medalje, očekujemo da naši najbolji takmičari potvrde svoj kvalitet što bi bio iuzetan uspeh za njih i naše klubove – kaže Igor Mladenović, trener vranjskih boksera.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar