Pobede za zebnju



,

Fudbaleri Gradskog fudbalskog kluba Dinamo, na čelu sa novim trenerom Sinišom Stančićem, u najveće igraju kontrolne utakmice i pobeđuju.



U sredu su igrali na Gradskom stadionu protiv zonaša, Sloge iz Leskovca i podeili sa 2:0. Strelci su bili Miloš Ž. Tasić i Spasić.

Juče su ponovo ugostili zonaša, ekipu BSK iz Bujanovca i pobedili sa 4:0. Golovima se malobrojnoj publici predstavio iskusni golgetar Saša Stojanović Kerča. Igrao je u drugom poluvremenu i postigao dva pogodtka.



Prvi utisci su da će, uprkos pobedama nad zonašima, Dinamo imati problema u svim fazama igre. Pobede su ostvarene u drugom poluvremenu, kada su startne postave na obe strane promenjene.

Iako su se Vranjanci pojačali sa četiri-pet fudbalera sa starne, uglavnom iz Leskovca, povratnicima Osmanovićem, Stojanovićem i Makićem, te da su zadržali gotovo sve igrače od jesenas, utisak je da znajačnijeg kvalitativnijeg pomaka u igri neće biti.

Dovedena pojačanja nisu bolja od domaćih igrača, a povratnici, posebno Osmanović, služiće za zasmejavanje publike.

Da bi se opstalo, biće potrebno da se se pobede svi protivnici kod kuće i  donese šest bodova sa strane. To praktično znači da će biti pune ruke posla za novu upravu, predvođenu predsednikom Draganom Popovićem i potpresednikom Nebojšom Zupančićem.

 

MLADjE KATEFORIJE

Miško otišao, Žuća došao

Srđan Laza Paunović najzad je, uz pomoć potpresednika GFK Dinamo Nebojše Zupančića Zupeta i Srđana Miloševića Bulajake,  oformio stručni štab za mlađe kategorije koje uveliko kasne sa pripremama za nastupajuću sezonu.

Iako je najavljivao korenite promene i dovođenje mlađih, perspektivnih trenera, pre svega, umesto Slobodana Zdravkovića Makija (62) i Miodraga Veljkovića Miška, sve se desilo po onoj narodnoj: “Tresla se gora rodio se miš”.

Naime, jedino je otišao Miodrag Veljković Miško, kako smo saznali zbog obaveza na poslu, jer ne može da bude prisutan na stadionu u prepodnevnim časovima,  a došao je mladi i perspektivni trener Marko Jovanović Žuća koji će voditi selekciju pionira.

Slobodan Zdravković Maki nastaviće da vodi selekciju omladinaca, Zoran Stojanović Peca kadete, a petliće svih uzrasta Joca Ristić i Nikola Ilić Trska.

Još jedan trener otišao je iz pogona mlađih kategorija, iz selekcije petlića početnika, a to legenda vranjskog fudbla Dragan Kostić Ćufta.

Trener Kostić je napustio klub još pre tri meseca razočaran celokupnim stanjem, a posebno promenom imena i gašenjem FK Dinamo u kome je proveo čitav život. Prema rečima Kostića, za višegodišnji rad u mlađim selekcijama Dinama, klub mu je ostao dužan na ime plata između oko 5.000 evra.

 

Nastić disciplinuje ligu

Goran Nastić, fudbaski radnik iz Vranja, dobio je veliko priznanje za svoj rad jer je imenovan za člana Disciplinske komisje fudbalskog regiona istočne Srbije.  Za člana disciplinske komisije Nastić je izabran u Nišu 15. februara, na radnoj sednici Skupštine FS RIS
Za predsednika Disciplinske komisije FS RIS izabran je Jovan Božović, a za članove: Dragan Živković i Goran Nastić.
Interesantno je da je Goran Nastić postavljen na značajnu funkciju u savezu kada je dobio otkaz u GFK Dinamo, a ne njegovo mestu je doveden Slađan Mišić Miško, radnik “Vodovoda”.
Iako se Nastić visoko kotira u RIS, a posebno kod predsednika sudijske organizacije FSS Bogoljuba Stepanovića, u Dinamu je bio na udaru novog rukovodstva, predsednika Dragana Popovića i potpresednika Nebojše Zupančića.
Goran Nastić bio je fudbalski sudija, a funciju generalnog sekretara obavljao je u FK Železničar iz Vranjske Banje i FK Dinamo. Delegat je i posmatrač na utakmicama Srpske lige “Istok”.
Nastić je jedan od osnivača novog GFK Dinamo.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar