Ja više nemam ništa



Ubeđen sam da je do požara došlo zbog dimnjaka: Mitrović

Nenad Mitrović sada zajedno sa majstorima radi na sanaciji štete, srećan što je uspeo da od vatrene stihije na vreme spasi decu



 



Ubeđen sam da je do požara došlo zbog dimnjaka: MitrovićNenad Mitrović, bivši predsednik (DS) opštine Vladičin Han, ipak se smeškao svega desetak minuta pošto mu je prošlog petka (15. Februar) ujutru u požaru potpuno izgorela porodična kuća. Međutim, taj osmeh je bio kiseo i nekako sarkastičan, onaj koji se, valjda nesvesno, aktivira u čoveku onda kada je jedino što ti preostaje da bespomoćno stojiš i gledaš kako nešto nepovratno odlazi. Sumoran prizor u sunčanom februarskom danu, na 15 stepeni u plusu, baš na Sretenje.

DIMNjAK I KABLOVI

Među ljudima okupljenih tog prepodneva pred zgarištem u hanskom naselju Kula, našli su se i njegovi prijatelji, komšije, ali i kolege iz politike ( opozicije i vlasti ).

 – Vatrogasci su odmah došli ali nije bilo spasa-  svedoči komšija.

 – Da ne poveruješ, za petnaest minuta izgore cela kuća. Sva sreća pa su na vreme izveli decu iz kuće, vatra je tako brzo gutala sobe, stolariju i nameštaj, ma kao u filmu-

dodaje neko.

Vatra se prvo pojavila na krovu porodične kuće, zapravo dvokuće u čijem je jednom delu, na spratu, sa suprugom i troje male dece živeo Nenad Mitrović, a u drugom njegov brat od tetke. Gorelo je, pričaju komšije, neverovatnom brzinom. Ove godine su menjali crep na krovu ali je tavan bio onaj starinski, od greda, pa je začas i izgoreo. Kad smo stigli, svega desetak minuta pošto je požar stavljen pod kontrolu, prizemlje kuće je bilo puno vode a sprat i krov, zapravo ono što je od njih ostalo, još uvek u oblacima dima, samo zidovi, ugljenisana stolarija i grede koje vise sa tavana.

Prva nezvanična informacija o uzroku požara je bila da ga je izazvalo varničenje sa kablova koji vode od ulične bandere do kuće. To nam je rekao Mitrovićev brat od tetke. Vatrogasci iz Vladičinog Hana i njihove kolege iz Surdulice, koje su im pritekle u pomoć, nisu želeli da komentarišu uzrok, samo su nam rekli da je požar krenuo od krova i da su, uprkos brzoj intervenciji i svim raspoloživim merama koje se u ovakvim slučajevima preduzimaju, uspeli da spasu samo prizemlje.

Nenad Mitrović kaže da je gotovo siguran da je požar izazvao dimnjak.

– Mi nismo ložili ali brat iz drugog dela kuće jeste. Priča o kablovima ili neispravnoj instalaciji nije realna, kablovi su počeli da varniče tek pošto je krov počeo da gori. Neću da grešim dušu i da nagadjam ili krivim bilo koga, ali ovo je strašno. Ja više nemam ništa, sva sreća pa nema povređenih, deca su mi živa i zdrava ali… Šta da vam kažem, ovo je kuća mojih roditelja, tu sam odrastao, zasnovao svoju porodicu i podizao svoju decu. Sve je progutao plamen. Najteže mi je što su u nepovrat otišle sve moje uspomene, sve slike, oni sitni mali detalji koje čuvamo da bi davali toplinu porodičnom domu koji gradite – priča Mitrović

Ubrzo su se na licu mesta pojavili aktuelni predsednik opstine Goran Mladenovic (SNS) i podpredsednik Goran Aleksić (URS).

– Ovo nije prilika za strančarenje i politikanstvo, ovo je ljudska tragedija i mi smo došli da ponudimo pomoć, sve ono što možemo da učinimo i kao kolege i kao lokalna samouprava-  jasni su Mladenović i Aleksić.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar