Život je život



Život u digitali: Stojanović, ,

Život je život, gde god da se odvija. Naš je takav da zbog ritma često ne primećujemo stvari koje se oko nas događaju – kaže Slađan Stojanović Frenki, autor izložbe Life is Life



 



Život u digitali: StojanovićU “Američkom kutku“ otvorena je izložba fotografija Slađana Stojanovića Frenkija pod nazivom „Life is life“. Međutim, nije reč o klasičnoj izložbi, s obzirom na to da je 120 fotografija prikazano u vidu slajdova na projektoru. Po rečima autora, odlučio se za ovaj način predstavljanja fotografija jer je u skladu sa digitalnim i virtuelnim svetom u kome živimo.

Na fotografijama koje su nastale u proteklih nekoliko godina se ne može primetiti gde su snimljene, ali je Stojanović, poznat i kao autor dokumentarnih filmova, izložbu upotpunio istovremenom projekcijom filma, te su se na susednom zidu na video projektoru našli snimci  gradova istočne i zapadne Evrope, ali i Balkana, u kojima su nastale fotografije.

Sa njih se jasno vidi potreba autora da zabeleži razne situacije, događaje, ulice gradova i atmosferu. Otuda i sam naziv izložbe:

– Život je život, gde god da se odvija. Naš je takav da zbog ritma često ne primećujemo stvari koje se oko nas događaju.

Iako ljudi nisu navikli na ovaj način predstavljanja fotografija, posećenost je bila veća od očekivane.

Ovo je četvrta samostalna izložba Stojanovićevih fotografija, i trajaće do kraja marta, a priliku da je vidi imala je i publika u Nišu i Beogradu.

Stojanović je ovih dana završio dokumentarni film „Koža“ o Ivici Djorđeviću koji je donirao svoju kožu da bi spasio tuđi život. Film će ove godine biti prikazan na Festivalu dokumentarnog filma Dokument u Vranju.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar