Ni brat, ni pobratim



Radio je 16 sati dnevno: Dragan Nikolić, Umorio sam se: Nebojša Nikolić

Mlađi Nikolić kaže da je ostavku podneo iz zdravstvenih razloga, što potvrđuje i njegov brat Dragan, lider naprednjaka. Međutim, poznavaoci tvrde da je situacija u stranci sve samo ne idilična



 



Radio je 16 sati dnevno: Dragan NikolićNebojša Bote Nikolić (SNS) podneo je ostavku na mesto direktora Direkcije za izgradnju grada, posle samo nešto više od sedam meseci provedenih na toj funkciji. To je prvi direktor iz Srpske napredne stranke koji je napustio funkciju od preuzimanja vlasti te stranke u julu prošle godine. Ostavku je Nikolić zvanično podneo iz zdravstvenih razloga, ali spekulacije o sukobima u SNS-u ne prestaju, pojačane činjenicom da je Nebojša rođeni brat neprikosnovenog ovdašnjeg lidera naprednjaka Dragana Nikolića.

– Ostavku sam podneo predsedniku Skupštine Dejanu Tričkoviću. Razlozi su isključivo zdravstvene prirode, nikakvih sukoba nema. Sa Draganom nisam u svađi u prethodne 53 godine, poznato je da gde je on, tu sam i ja. Tako je bilo i tako će biti – jasan je Nikolić.

RADIO JE 16 SATI

Kao glavni, i za sada jedini kandidat za njegovog naslednika nameće se, bar u krugovima poslovično dobro obaveštene čaršije, gradski većnik za privredu i urbanizam Goran Djorđević. Međutim, on nije želeo da komentariše spekulacije na tu temu.

– Razgovaraćemo kada i ako do toga dođe. Pre toga, nemam komentara – kaže Djorđević.

Do danas, sve bi bilo jasno da nije malog problema – sednica Skupštine na kojoj bi se ozvaničilo Djorđevićevo imenovanje najavljena je za 11. februar, a onda bez ikakvog vidljivog razloga ili objašnjenja jednostavno nije zakazana.

Umorio sam se: Nebojša NikolićU međuvremenu, gradom se pronela priča o sukobima unutar odbora SNS. Pa šta se to, zapravo, događa i zašto je ova vladajuća stranka, sasvim neočekivano i bez vidljivih razloga, ušla u centar pažnje lokalne javnosti?

Priča se da je bura oko kafanskog računa Nebojše Nikolića (vidi Vranjske 830; Hladna koka-kola na ljutu papričicu) bila tolika da čak ni njegov brat Dragan nije mogao da ga poštedi abdikacije. Uostalom, sam Dragan Nikolić tvrdio je da nijedan direktor iz njegove stranke nikada nije potpisao ni jedan račun u kafani. Ali, eto, igrom sudbine, sve se slomilo na mlađem Nikoliću – 200.000 dinara za koka-kole i papričice bili su prejak argument za protivnike Nikolića.

No, Dragan Nikolić deluje mnogo čvršće nego u nekim ranijim problematičnim situacijama u stranci.

– Ne mora da se veruje, ali je Nikolić dao ostavku iz  zdravstvenih razloga. Radio je po 15-16 sati dnevno, i stranka mu odaje puno priznanje. On će najverovatnije ostati da radi kao savetnik novog direktora Direkcije – najavljuje Nikolić.

Da, samo ko će biti novi direktor? Nikolić o tome ne želi da spekuliše javno, ali kaže da se razmatra nekoliko imena, među njima i neka koja bi mogla da budu iznenađenje za javnost.

– Ti ljudi moraju biti prepoznati kao kadrovi SNS-a. Nećemo dozvoliti mrtvo more, tražimo bolje rezultate od svih. Nema mesta za ljude bez rezultata, koji nemaju volje i vremena, i koji su sebi važniji od stranke – direktan je Nikolić, uz napomenu da „nikada u SNS neće biti mesta za one koji ne vuku napred, a pogotovo ne za umišljene veličine“.

Prema njegovim rečima, i Nikolićeva ostavka je na tom tragu, kao poruka svima da u „SNS nema ni brat ni pobratim“, nego samo „red i rad“.

I sad šta? Pa ništa, Bote ostaje u Direkciji, a njegov naslednik biće em izložen pritisku javnosti, em pritisku stranke, em pritisku samog Boteta. Zato i koalicioni partneri SNS-a, socijalisti, smatraju da nije dobro što je Nikolić otišao.

– To se dogodilo bez konsultacija sa nama, a ja lično smatram da to nije dobro, jer smo imali sjajnu saradnju sa Nebojšom Nikolićem – kaže gensek vranjskog SPS-a Branimir Stojančić.

Dakle, ovde se borba vodi na dva koloseka. Prvi je unutarstranački, gde se spekuliše o nekakvoj pobuni protiv Dragana Nikolića, pre svega mlađih člaanova, ali i onih koji nisu dobili projektovani deo kolača posle izbora.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar