Žbevac prepoznatljiv i po fudbalu



Dogodine u Niškoj zoni: FK Kondiva, Prva liga sigurno: Mirdžić

Dogodine u Niškoj zoni: FK KondivaMarjan Djorđević Macan (37), nekadašnji kapiten FK Dinamo, ali i niškog Car Konstantina, iz vremena kada je bio u Drugoj saveznoj ligi, danas futsaler Kluba malog fudbla Vranje, već izvesno vreme bavi se i trenerskim pozivom.



On je od jesenas bio trener u FK Kondiva iz Žbevca, člana Pčinjske okružne lige. Uspostavio je odličnu saradnju sa tamošnjim ljudima koji vode fudbal i sport.

– Radimo studiozno, na duže staze, da animiramo mlade momke iz sela i okruženja, da dođu da treniraju, osete draž takmičenja i postanu mlada, ali prepoznatljiva ekipa, prepoznatljiva ne samo po kvalitetu već i po ponašanju, na terenu i van njega. Smatram da u tome uspevamo, imamo ekipu koja može da se adekvatno suprostavi svakoj drugoj, cilj je da budemo u vrhu tabele što ostvarujemo – navodi Djorđević.



Po njemu, na proleće će se voditi velika borba za prvo mesto i odlazak u kvalifikacije za ulazak u Nišku zonu.

– Najveće šanse da osvoje prvo mesto imaju tri prvoplasirane ekipe: Pčinja iz Trgovišta, Nebseki Anđeli iz Vranja i Morava iz Vladičinog Hana. Anđeli imaju najbolji raspored, Pčinja najteži, ali ima bodovnu prednost. Smatram da će njihovi međusobni susreti biti bitni za plasman, ali titulu prvaka mogu da odluče i njihove utakmice sa ekipama poput Ternoci, Bese; Alakinca, Mladosti iz Bosiulegrada i naše Kondive – istiće Djorđević. 

Macan u Žbevcu živi svoj san da bude fudbalski trener i navodi kako u Vranju nije dobio šansu:

– Po završetku karijere moja želja je bila da nastavim kao fudbalski trener, ali se to nije ostvarilo jer nisam imao podršku čelnih ljudi vranjskog sporta. Krenuo sam kao pomoćni trener u FK Želazničar u Vranjskoj Banji, potom bio i pomoćni trener u Dinamu. Kada bi došlo vreme da preuzmem prvi tim niko mi iz tadašnjih uprava to nije nudio, već su postavljali druge po njihovoj želji i nahođernju. Žao mi je što niko nije hteo da ulaže u nekolicinu nas, u naše trenersko školovanje, mada i sada nije kasno, pa da Vranje ima svoje proverene trenere – kaže Djorđević.

 

Prva liga sigurno: MirdžićFUDBAL: RADNIK NAPADA PRVU LIGU

Pojačanja stižu iz cele Srbije

Fudbaleri Radnika, predvođeni igračkom i trenerskom legendom Crvene Zvezde Cvijetinom Blagojevićem, treniraju punom parom pripremajući se za nastavak prolećnog dela prvenstva u Srpskoj ligi “Istok”, gde se nalaze na teećem mestu sa šest bodova zaostataka iza prvoplasirane ekie Sinđelića.

Cilj kluba je osvajanje prvog mesta i plasman u viši rang, Prvu ligu Srbije. Da bi se to postiglo trener Blagojević namerava da znatno pojača tim i spremi ekipu koja će odgovarati njegovim zahtevima igre.

Rukovodstvo Radnika nije sedelo skrštenih ruku i stigla su prva značajnija pojčanja u klubu.

Slađan Milenković Car, direktor Radnika, navodi da je zadovoljan kvalitetom dovedenih igrača.

– To su: Milan Stavrić, napadač i Ilija Tanasković, univerzalni odbranbeni igrač (obojica iz Radnički, Pirot), golman Stefan Mirdžić (Dubočica 1923), golman Miodrag Filipović (Radnički Niš), štoper Milan Marković (Resnik Švedska), štoper Nenad Djurđević (BSK Borča), vezni Edin Ličina (Jošanica. Novi Pazar) i omladinski reprezentativac, vezni igrač Crvene Zvezde, Nemanja Ahcin – zadovoljno trlja ruke Milenković.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar