Zeg zeg Dadumle doneo slavuNa snimanju spota: Gagi u sredini, Veselje sa Markom Markovićem

Na snimanju spota: Gagi u srediniAleksandar Novković (27), pevač „Gagi benda“, jedne od trenutno najpopularnijih beogradskih grupa koje nastupaju na splavovima, klubovima po inostranstvu i svadbama, retko kad ima vremena da svrati u rodno Golemo Selo kod Vranja, da poseti roditelje, oca Žiku i majku Todorku.PRVA ZARADA

Zaseok Grnčarica u Golemom Selu iznedrio je brojne muzičare, uglavnom trubače. Aleksnadra truba nije zanimala, on je od malena maštao o klavijaturama, slušajući brata od strica Marijana, koji već pet godina sa uspehom živi i muzicira u Bafalu, u Americi.

– Otac Žika, poznati saksafonista, nije voleo da se bavim muzikom, smatrao je da je bolje da završim školu i imam siguran posao. U osnovnoj školi bio sam „vukovac“, a potom sam upisao Ekonomsku u Bujanovcu, smer za carinskog tehničara. Sve je bilo po očevoj želji dok nije krenula, 2002. godine, da se gradi centralna pijaca u susednom selu Vlase, a ja se prijavio kao radnik. Radio sam dva meseca i zaradio 640 nemačkih maraka – priča Aleksandar.

Zarada je bila taman da kupi klavijature, počne da uči svirku od brata Marijana i batali školu.

– Roditelji su se bunili, ali ljubav prema muzici bila je jača, pa su pristali. Brzo sam učio, videlo sam da sam rođen za svirku. Počeo sam da pevam i odmah skrenuo pažnju svojim specifičnim glasom – navodi Aleksandar.

Njegova svirka pročula se do Vranja pa je pristupio „Kvatro“ bendu sa kojim je svirao po kafanama i svadbama. Počeo je da zarađuje i bio je zadovoljan.

– U leto 2008. godine svirao sam na vašaru u selu, na Svetog Prokopija. Tu je bio jedan naš iz sela koji živi u Beogradu, čuo me i pitao da li bi hteo da obučavam njegovog sina. Trebalo je da odem deset dana u Beograd, da vežbamo, ponudio mi je stan i hranu i honorar po času. Pristao sam jer je bilo povoljno – kaže Aleksandar.

U Beogradu se odmah saznalo za njegovo sviranje i usledila je ponuda od nekog anonimnog benda da im se priključi i da za vikende sviraju svadbe i ostala slavlja. Prihvatio je jer je to uvećavalo njegovu zaradu.

Veselje sa Markom Markovićem– Jedne večeri, nakon završene svirke u Smederevu, drugovi iz benda su mi predložili da odemo do jedne kafane, da vidim kako neki momci sviraju. Otišli smo oko tri posle ponoći, video sam da imaju odličnog klavijaturstu, jer me to interesovalo. Gagi, kako su zvali glavnog u bendu, čuo je da pevam i kada su završili sa svirkom zamolio me da otpevamo nešto za našu dušu. Otpevali smo nekoliko pesama. Na polasku, ispred kafane me zaustavio i predložio da dođem sutradan, da probamo dva do tri dana, pa ako štima da pređem kod njih – priča Aleksandar.

Dvoumio se, nisu mu se ostavljale klavijature, one su bile  njegov dečaki san, a pevanje je držao po strani, samo ako se mora. Ipak, radoznalost i poznati bend učinili su da ode i proba. Dva dana su imali probe i Gagi mu je saopštio da su takav glas čekali odavno. Upao je u bend i krenuo kao pevač sa Nenadom Demirom. Zadržao se pune četiri godine.

– Dve godine smo pevali na splavu „Laguna“ na Ušću, a onda je došlo snimanje pesme „Zeg, zeg, dadumle“ koja će promeniti naše karijere. Snimili smo pesmu i postavili je na Jutub, da vidimo da li će biti prihvaćena i slušana. Za nedelju dana imali smo između sedam miliona poseta, a do sada preko 16 miliona. Usledila su gostovanja na televizijama, imamo menadžera, gostovanja po inostranstvu – kaže Aleksandar.

ZABAVLjAČKA ATRAKCIJA

„Gagi“ bend postaje jedna od najtraženijih grupa zabavljačke folk muzike.

– Danas, sviramo samo utorkom na splavu „Fensi“ na Ušću, a ostalim danima smo na gostovanjima po inostanstvu ili na svadbama. Najviše smo u Nemačkoj, mada krstarimo po većim gradovima Zapadne Evrope i sviramo u elitnim diskotekama. Za mene je to jedno veliko iskustvo, jer u inostranstvu pevam sa našim poznatim pevačima, najviše sa Džejom sa kojim sam nerazdvojan prijatelj jer stanujemo u blizini, na Dorćolu – priča Aleksandar.

U Salcburgu je pevao sa Džejom, u Minhenu sa Sinanom Sakićem, u Antvrpenu i Roterdamu sa Indirom Radić. Druži se sa legendom romske muzike Muharemom Serbezovskim od koga sluša dragocena savete, ne samo o pevanju veći i o životu. Dobar je prijatelj sa Mitrom Mirićem, Zlatom Petković, Dadom Polumentom, Djanijem, Ljubom Aličićem,   Katrainom Živković, Petrom Pepijem Mitićem, Darkom Lazićem sa trubačem Markom Markovićem i mnogim drugim muzičkim zvezdama.

Posao muzičara pevača nije lak, zna to Aleksandar i zato sluša svaki dobronameran savet svojih starijih kolega. Ono što ga krasi, ne samo njega već i ceo bend, je da ne pije i ne puši, da čuva svoj glas koji mu donosi zaradu.

– Došlo je vreme da uživam dok pevam, dobro zarađujem i ako Bog da da kupim stan u Beogradu i oženim se jednom malom, slatkom Leskovčankom – navodi Aleksandar.  • Ostavi komentar