Koj si ima čavku…



Nije ni originalno, posle Šeron Stoun u Niskim strastima

Pa dobro de, šta je to tako strašno „medijatorka“ učinila, osim što je došla neobrijana  na posao, pa nije to vojska; a sagovornik čovek u najboljim godinama, na najvišoj funkciji, sve to izaziva lučenje testosterona



 



Nije ni originalno, posle Šeron Stoun u Niskim strastimaZamislite situaciju – na funkciji premijera Srbije je dama, koja dolazi u izvesni TV studio da da intervju. Moderator razgovora je umereno nabildovani mladi dasa, nehajno podbrijan u fazonu „latinskog ljubavnika“, firmirano odeven, ali mu iz „slučajno“ otkopčanog šlica viri piton, koji ga povremeno udara u pupak. Gde će premijerka gledati, da li će pocrveneti, da li će gutati knedle, da li će se ovlažiti kao oktobar, da li će u tako delikatnoj situaciji moći da suvislo odgovara na pitanja seksi-moderatora, koja se tiču sudbine države i naroda, dok se kamermani, kablomani, tonci i ostala ekipa iza objektiva upišava od smeha? I onda se to publikuje, i narodu, koji se već slobodno može nazvati „gledalište“, ubrizgava se dodatna doza montipajtijevskog diskursa.

ŠAL ZA USPOMENU

E pa, upravo se to desilo premijeru Srbije Ivici Dačiću, kada ga je u studiju dočekala „zečica“ nepodbrijanog međunožja – kaže, da bi vizuelni efekat bio potpun (a možda će, kada se depilira, premijeru isplesti šal, za uspomenu), i oko toga se digla grdna frka; uostalom, nije ni originalno, posle Šeron Stun u „Niskim strastima“. Ko je pogrešio? Premijer, koji se poput saučešća primio na ovu burlesku, pa je nije na vreme prekinuo (a pošteno, i ko bi), medij koji je ovo osmislio, organizovao i publikovao, ili građani Srbije, koji su tog premijera izabrali, koji pomno prate taj medij, i koji u nedostatku svog sopstvenog života, leče komplekse na tuđima. Nekima je to simpatično, nekima pornografija, a nekim savetnicima, bogami, i svojevrsno izjednačavanje Dačića i Srbije. A šta na sve to kažu Vranjanci?

-Premijer je – kaže Zoran Antić, gradonačelnik Vranja (SPS) – shodno poslu koji obavlja, ekstremno eksponirana ličnost u javnosti. Kao takav, on se odaziva na pozive medija, a dobro poznavajući premijera, znam da on učestvuje u emisijama različitih žanrova. I u ovom slučaju, njegova je namera  bila krajnje korektna.

-E sada – nastavlja Antić – odgovornost tih koji su organizovali emisiju je u tome što na taj način vređaju institut predsednika srpske vlade, a samim tim i samu državu.

-Do sada sam mislio – kaže Dragan Nikolić, narodni poslanik i predsednik Okružnog odbora SNS Vranje – da je dostignuto dno , ali izgleda da sam se prevario; ovo je ispod svakog nivoa dobrog ukusa od strane ekipe koja je to radila. Još gore po njih, nije postignut cilj (ako je to bio cilj) da to bude zabavno, već je ispalo degutantno. Uopšte, nebitno je da li se tu radilo o premijeru, ili bilo kojoj drugoj javnoj ličnosti, bilo je neukusno. Kakve političke posledice može to doneti po ugled Srbije i premijera? Nikakve. Jednostavno, na to treba zaboraviti, i težiti ka tome da se takvi ekscesi ne ponavljaju.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar