Stižu zvezdina deca



Idemo u Prvu ligu: Blagojević, , Čeka odluku trenera Mitića

U Radnik dolaze i iskusni golman Zogović, štoper Jovanović i napadač Stavrić



 



Idemo u Prvu ligu: BlagojevićRukovodstvo FK Radnik iz Surdulice, član Srpske lige „Istok“, nakon dovođenja trenera Cvijetina Blagojevića, nekadašnje igračke legende Crvene Zvezde, odlučilo je da osetno pojača svoje redove, kako bi ekipa spremno dočekala prolećnu sezonu i borbu za prvo mesto i plasman u Prvu ligu Srbije.

Iskusni trener, na konferciji za štampu održanoj u Vranju, izjavio je da se njegovi ciljevi poklapaju sa ciljvima čelnih ljudi kluba i da je sedenje na klupi Radnika za njega još jedan u nizu sportskih izazova.

POJAČANjA
Bojan Zogović (24) iz Mojkovca u Crnoj Gori, novi je čuvar mreže surduličkog srpskoligaša.  Zogović je u Radnik došao iz NK Rijeka, poznatog hrvatskog prvoligaša.
Robusni golman karijeru je počeo u mojkovačkom Brskovu, sa šest godina. Stajao je, zatim, na golu kadeta Crvene Zvezde, a 2006.godine došao u Berane.
Dve godine kasnije je,  sjajnim odbranama, uveo Radnički iz Sombora u Drugu ligu, branio je potom za Banat iz Zrenjanina, blistao polusezonu u hrvatskom drugoligašu Kroacija iz Slavonskog Broda i – stigao na Kantridu, u Rijeku.
U međuvremenu, bio je standardni čuvar mreže omladinske reprezentacije Crne Gore.
Pored Zogovića, u klub stižu, prema rečima Slađana Cara, sportskog direktora, iskusni štoper Marko Jovanović, kao i špic Milan Stavrić.
Marko Jovanović dolazi iz ekipe Resnika, a pre toga je od poznatijih klubova nastupao za beogradski Obilić.
Milan Stavrić igra na poziciji špica i dolazi iz ekipe pirotskog Radničkog. Stavrić sa 25 godina iza sebe ima bogato domaće i internacionalno iskustvo. Počeo je Pirotu, nastavio u Belgiji gde je bio tri godine. Vratio se u niški Radnički, potom igrao u Slaviji iz Sofije, pa ponovo u Pirotu.

– Naš cilj je isti, osvajanje prvog mesta i plasman u viši rang. Biće mi zadovoljstvo da radim u Radniku jer sam primljen srdačno i iskreno. Sada je na nama da formiramo igrački pogon jer neće biti lako dostići razliku od minus šest bodova u odnosu na prvoplasirani Sinđelić iz Niša – kaže Blagojević.

Njegova želja je da se na bitnim mestima u timu, na poziciji golmana, veznog i špica, dovedu igrači Zvezde koji bi se kalili u Surdulici.

– Razgovarao sam sa ljudima iz Zvezde, čekaćemo da končanu odluku da trener Janković, da vidimo na koje fudbalere neće računati u nastavaku prvenstva. Moramo imati respektabilan tim, spreman da pobeđuje kod kuće, ali i na strani –navodi Blagojević.

 

Čeka odluku trenera MitićaFUDBAL: NIKOLA MITIĆ U UŽICU

Bena veran Slobodi

Vranjanac Nikola Bena Mitić (17), špic i golgeter omladinaca i kadeta Slobode iz Užica, potpisao je stipendijski ugovor sa tim klubom.

Sloboda, superligaš iz Užica, prelazni rok je započeo tako što je na vernost obavezao svoje talentovane fudbalere iz mlađih kategorija koji bi u budućnosti trebalo da predstavljaju okosnicu prvog tima.

Sedmorica omladinaca i kadeta, među kojima i Mitić, potpisali su stipendijske ugovore sa Slobodom.

Trener Slobode, Ljubiša Stamenković će do kraja zimske pauze pružiti šansu mladim fudbalerima kako bi dokazali svoj kvalitet a onda će pred početak prvenstva odlučiti da li će neko od njih ostati u prvom timu.

Nikola Bena Mitić je ponikao u OFK Vranje i do selekcije pionira igrao za taj tim. Bio je ubedljivo najbolji u toj kategoriji, iako je bio skoro godinu dana mlađi od svih. Bio je najbolji strelac lige.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar