Sretenovićeva i Tasić ispred svih



Najbolji sportista: Tasić, Sportistkinja: Sretenović, Kolektiv: ŽOK Vranje, Nagrada za životno delo: Trajković

Najbolji i najgori
Piše: Dušan Djorđević
I bi izbor najboljih u vranjskom sportu za 2012, u utorak uveče, u sali hotela „Vranje“. Izabraše momci iz Sportskog saveza na čelu sa lokalnim ministrom za sport Darkom Filipovićem, podeliše medalje gradonačelnik Antić i njegovi najbliži saradnici iz SPS: Siniša Mitić, Mira Mladenović, Zoran Veličković…
Izabraše ono što je moglo: strelca Miloša Tasića, za sportistu grada, juniorku Draganu Sretenović, kik bokserku  i ŽOK Vranje, skup juniorki i kadetkinja, za sportski kolektiv godine. Izabraše i ono što nije moralo u godini kada je vranjski sport doživeo najveće posrnuće, još od sokolskih vežbi uoči Prvog svetskog rata i donošenja prve fudbaske lopte i teniske loptice, odmah po završetku tog rata.
Ali, o njima nećemo iz poštovanja prema roditeljima dece i rodbini zaslužnih, onih straijih.
Svaka čast Dragani Sretenović i Milošu Tasiću, juiniorki i junioru, pionirkama, kadetkinjama i juniorkama ŽOK Vranje, boljih seniora nije bilo, jer u toj uzrastnoj kategoriji vranjski sportisti počinju da se sportom bave rekreativno.
Svaka čast Bogdanu Mitrovu, kome ovo nije prvi put, ali boljeg stvarno nema.
Izbor najboljih u 2012. godini pokazao je da vranjski sport nikad gori nije bio. Da bi bili fer prema najgorima upriličili smo im izbor, na zahtev brojnih ljubitelja sporta u Vranju.
1. mesto – najgori sportski kolektiv, zarđali zltani nož i limeni pehar – RK Vranje, koji se ugasio
2 mesto – najgori sportski kolektiv, zarđala srebrna kašika i kartonski pehar, ekipa FK Dinamo, koja se ugasila
3. mesto – najgori sportski kolektiv, zarđala bronzana viljuška i pehar od pak papira, ekipa KK Jug, koja se polako gasi.
Tu su u najužoj konkurenciji bile još neke ekipe koje su ispale ili će ispasti iz liga. Njima za utehu treba uručiti zarđali plehani tanjir.
Da svi kusaju ono što su im sportski rukovodioci spremali svih ovih godina.



Najbolji sportista: TasićSportistkinja: SretenovićZa najboljeg sportistu Vranja za 2012. proglašen je strelac Miloš Tasić, najbolja sportistkinja je članica KBK „Vranje“ Dragana Sretenović, dok je najbolji sportski kolektiv u 2012. godini ŽOK „Vranje“. Za najboljeg trenera proglašen je Bogdan Mitrev, trener vranjskih strelaca.

Komisija koju je imenovao Sportski savez Grada Vranja izabrala je najbolje 29. januara u sali hotela Vranje.



Nagradu za životno delo primio je teniski trener Momčilo Trajković, a posthumno je nagrađen proslavljeni vranjski sportski radnik Janča Zlatanović. 

Kolektiv: ŽOK VranjeNagrada za životno delo: TrajkovićZa najboljeg sportskog radnika u prošloj godini proglašena je Danijela Trajković iz Sportskog saveza, dok je nagrada za najboljeg sportskog stručnjaka otišla u ruke fizioterapeuta Dušana Bogdanovića.

Specijalno sportsko priznanje pripalo je MOK „Vranje“.

Na svečanosti su uručene i nagrade „Sportskim nadama“ Grada Vranja. Prema mišljenju Komisije, 36 mališana je zaslužilo ovo priznanje.

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar