Pande počele sa pripremama

Eko Taxi Vranje

Škola odbojke priznata u Srbiji, Gale i Milica na vrhu

Škola odbojke priznata u SrbijiOdbojkašice Panda otpočele su pripreme za prolećni deo prvenstva u Međuokružnoj ligi Leskovac. Sa njima vredno rade treneri Dejan Djorđević i Dejan Trajković.Oliver Tončić, predsednik kluba, zadovoljan je onim što su prikazale njegove odbojkšice u prvom delu prvenstva, gde su jedno od najprijatnijih iznenađenja.

– Zacrtali smo da naša odbojkaška škola bude prepoznatljiva u regionu, a potom i šire i to se na naše veliko zadovoljstvo ostvaruje. Rezultati nam nisu u prvom planu, već kroz kvalitetan rad stvaranje budućih prvotimki koje će kroz takmičenja moći u potpunosti da iskažu svoj kvalitet – kaže Tončić.

Odbojkašice Pande, pripremni period odradiće u Vranju, u Sali Tehničke škole gde i igraju utakmice.

– Početkom februara kreće nastavak prvenstva gde u Vranju dočekujemo ekipu Leskovca 98, jednu od najboljih u ligi. Cilj je da pružimo što jači otpor i pokušamo da pobedimo – ističe Tončić.

 

Gale i Milica na vrhuPOLjANICA PONOSNA NA SVOG TRENERA

Gale, najbolji trener Srbije

Vranjanci i Poljančani mogu da se ponose jer je Dragan Gale Jović, trener  Milice Mandić, olimpijskog šampiona iz Londona u tekvondu i sada evropskog, poreklom po roditeljima, upravo, iz Poljanice. Ponos je s tim veći što je Jović proglašen za najboljeg trenera u Srbiji u 2012. godini.

TEKVONDO
Posle fantastičnog uspeha Milice Mandić, Srbija je za noć naučila pravila tekvonda – tri runde po dva minuta, udarac u glavu nogom tri poena, ako je iz okreta četiri poena, udarac rukom ili nogom u telo po jedan poen, a udarac nogom u telo iz okreta dva poena. Kažnjivi su kontakt ispod pojasa i u lice.
Osamdeset klubova sa oko 1.000 takmičara u Srbiji opstaje gotovo isključivo zahvaljujući entuzijazmu ljubitelja ove borilačke veštine poreklom iz Koreje.

Njegov otac Novica Jović iz sela Stance, iz familije Cupaci, sa suprugom rodom iz Vlasa iz familje Jusufci, otišao je u Beograd, trbuhom za kruhom, početkom 60-tih godina prtošlog veka. Njihov sin Drgan rođen je u Beogradu. U rodno selo bio je posledwi put 1998. godine kada mu je umro stric.

O Drganu Galetu Joviću, o kakvom se treneru i čoveku radi, govori činjenica da se pre šest godina odlučio na nesvakidašnji potez kako bi pomogao Milici Mandić, ali i ostalim srpskim tekvondistima. Pre šest godina prodao je stan i podigao kredit kako bi plaćao podstanarski život ne bi li pomogao razvoj tekvonda u našoj zemlji.

– Mislim da su mnogi čuli za našu klupsku priču, za moju životnu priču. Naši mladi takmičari su osvajali medalje, ali ni jednu veliku. Dolazili smo im na korak, ali iako smo imali dobar program nismo imali ni najelementarniji uslov da ih sprovedemo – salu za treninge. Da čovek može da napreduje mora sebi da obezbedi uslove. Prodao sam stan bez razmišljanja jer sam verovao da Srbija ima sjajnu decu i veliku perspektivu u tekvondu. Od pre šest godina živim kao podstanar, a morao sam i da se zadužim u banci kako bih finansirao ovaj sport – izjavio je Jović.  • Ostavi komentar