Nedeljno 300.000 iz budžeta



Nova uprava obezbedila novac,

Nova uprava obezbedila novacPripreme fudbalera novoformiranog GFK Dinamo, prema našim saznanjima, počeće 28. januara, odlučilo je novo rukovodstvo.



Novi klub ozbiljno se priprema za nastavak sezone i beg sa samog dna tabele kako bi se izbegla velika bruka i ispadanje u Nišku zonu.

– Stanje u klubu je mobilno, predsednik Popović radi punom parom na kosolidaciji kluba. Ono što smo čuli, to je da će Dinamo imati redovne nedeljne uplate koji bi mu obezbedile nesmetano takmičenje i isplatu prinadležnosti pojedinim fudbalerima. U klubu su svi zadovoljni jer će nedeljna uplata iznositi 300.000 dinara, a to je na nivou meseca 1,2 miliona. Sa takvom mesečnom sumom Dinamo bi mogao da se komotno takmiči u Prvoj ligi, gde je ranije bio. Ponovo će se napraviti i ugovor o besplatnoj vožnji svih selekcija kluba sa ATP „Kavim Jedinstvo“, a oni bi, kao ranije, dobili dozvolu gradskih otaca da povećaju cene, posebno u međugradskom saobraćaju – kaže naš izvor iz Dinama.



STANČIĆ TRENER DINAMA

Siniša Stančić, trener iz Leskovca, postavljen je za novog šefa stručnog štaba novoformiranog Gradskog fudbalskog kluba Dinamo.

Stančić je bio fudbaler Vučja dok je ovaj klub igrao u Drugoj ligi. Na poziciji veznog igrača isticao se tehinkom i velikim radijusom kretanja, pa je upmaćen kao jedan od boljih fudbalerra iz Jablaničkog okruga.

Kao trener, na početku karijere, vodio je Slogu iz Leskovca i Vlasinu iz Vlasotinaca u Niškoj fudblskoj zoni.

Vlasinu je predvodio u jesenjem delu prvenstva i osvojio drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za ulazak u Srpsku ligu „Istok“. Iako je uprava Vlasotinčana ocenila uspešno rad kluba, Stančić je dobio otkaz, a na njegovo mesto je doveden iskusni Dragan Nikolić.

Stančić se, u ponedeljak, u sali SO Vranje upoznao sa rukovodstvom Grada, kluba i fudbalerima na koje će Dinamo da računa u nastavku šampionata u Srpskoj ligi „Istok“, gde ga očekuje grčevita borba za opstanak.

 

Rukovodstvo Dinama odlučilo je da pojača Upravni odbor kluba i izvrši neke kadrovske promene, pre svega što se tiče funkcije sportskog direktora i generalnog sekretara. Iako smo hteli da direktno čujemo šta se sprema u klubu, predsednik Dragan Popović se nije javljao na telefon.

Naš sagovornik navodi da se radi na konačnom uobličavanju strukture novog Upravnog odbora, kao i na materijalnoj stabilizaciji i dovođenju iskusnih fudbalera,kako bi se izbeglo ispadanje iz Srpske lige „Istok“.

– Dejan Ivanović nije više sportski direktor i to mesto se gasi, a Goran Nastić je smenjen sa funkcije generalnog sekretara. Iako je za generalnog sekretara postavljen Miloš Antanasijević, član Grdeaskog veća iz redova PUPS-a, on će samo figurirati u klubu zbog nepoznavanja posla, a funkciju novog tehničkog sekretara će obavljati, Slađan Mišić Miško, bivši fudbalski sudija i čovek od poverenja Popovića i gradonačelnika Antića – kaže naš izvor.

Naime, očekivalo se da će se na posao i formalno vratiti dugogodišnji tehnički sekretar Ivan Mladenović, bliski saradnik Nebojše Zupančića, nekadašnjeg predsednika Dinama, a sada člana UO. Zupančić nije mogao da vrati Mladenovića u igru jer je protiv njegovog vraćanja bio Antić. Mladenoviću je Antić zamerio što je tužio klub i dobio po utuženju oko milion dinara – kaže naš sagovornik.

CRTICA
Šerifska posla

Dragan Popović Pop, predsednik novoformiranog GFK Dinamo, uprkos našim telefonskim pozivima i ostavljenim porukama ne želi da se javi i odgovori na pitanja vezana za klub. O tome da li će se javiti ili ne, odlučuje „šef“ ili „šerif“, zavisi ko ga kako doživljava, rekoše nam savesni pojedinci iz Dinama.

Rekoše nam da „šef“ ili „šerif“ i Popović nisu zadovoljni kako pišemo o Dinamu i da ne žele da daju izjave onima koji neće da daju punu i bezrezervnu podršku novom klubu, pred kojim je, ako uđu pare, velika budućnost. Jer tu podršku imaju u servisu, regionalnom i javnom. I, ne treba im više – ništa!

Popović, slušajući „šefa“ ili „šerifa“, pravi se da ne zna na kojoj se funkciji nalazi, na čelu kluba kog finasiraju poreski obveznici Grada Vranja. Da ima prava,ali i obaveze. 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar