Poraz u Smederevu korak ka ispadanju



Niko neće u Futsalere

Niko neće u FutsalereIgrači Kluba malog fudbala Vranje, u nastavku prvenstva Prve futsal lige Srbije, izgubili su u derbiju začelja, od poslednjeplasirane ekipe Smedereva, rezultatom 4:2.



Trener Goran Jović Beli, vidno je razočaran ishodom meča jer su njegovi puleni 15 sekundi pre kraja utakmice imali kolosalnu šansu da postignu gol i reše utakmicu.

– Kod rezultata 2:2, Buda Trajković se lepo oslobodio svojih čuvara, nesebično dodao loptu Daliboru Stošiću, a ovaj promašio čist zicer. U poslednjih 10 sekundi primili smo dva gola i izgubili. Izuzetno težak poraz koji može puno toga da odluči u nastavku prvenstva – kaže Jović.



Dalibor Stošić Daka, jedan od boljih u ekipi Vranja, ne može da shavti šta su sve ispromašivali u šest odigranih kola.

– Kao da nas je nešto uročilo. U Smederevu je bila kruna svih naših promašaja. Još uvak sanjam situaciju pred golom Smederevca, kad sam na na oko 15 sekundi pre kraja utaknmice, neometan, promašio sa pola metra udaljenosti prazan gol –  ističe Stošić.

Ipak, on se nada da će njegov klub prevazići trenutne slabosti i u subotu, pred svojim navijačima, savldati favorizovanu ekipu Marbo Intermeca iz Beograda.

– Nisu bolji od nas, uz veliku borbu i sreću koja bi jednom trebalo da nas prati, sigurno pobeđujemo. Naši navijači nas neće izneveriti, oni su naš dodatni adut – kaže Stošić.

Smederevci su poveli sa 2:0, a onda su Vranjanci izjednačili na 2:2. Strelci za KMF Vranje bili su Danijel Stošić Daka i Marjan Djorđević Macan.

Da je vranjski sport u dubokoj krizi, na rubu propasti, pokazuje i najnovija dešavanja u Klubu malog fudbala Vranje, jednom od, do sada, najstabilnijem sportskom kolektivu u gradu. Vranjanci su na pretposlednjem mestu u Prvoj ligi Srbije sa samo četiri osvojena boda iz šest utakmica, sa najgorom gol razlikom u ligi, 13 datih i 30 primljenih golova.

Trener Jović ne krije razočarenje stanjem u klubu, pre svega, raspoloživim kadrom igrača za najzahtevnije i najkvalitetnije takmičenje.

– Godinama unazad, oslanjamo se na igrače kao što su Igor Stojanović  Žike, Predrag Nikolić Pepi, Marjan Djorđević Macan, golman Žikica Ristić… Oni su legende kluba, ali moramo znati da jedne stižu godine, druge povrede, treće prezasićenost… Valjane zamene za njih još uvek nema, iako imamo dosta mladih igrača koji obećavaju. Jednostavno, mnogima je potrebno vreme da stasaju i budu oslonac ekipe, a to je proces od koga oni prvi odustaju, neredovnim treniranjem i nesportskim životom. Inače, kako objasniti da je Marjan Djorđević sa svojih 37 godina najbolji strelac ekipe u prvih šest kola – navodi Jović.

Evidentno je da klub mora da se pojača nekim iskusnijim fudbalerima, pre svega onima koji su dugo igrali u Dinamu i koji imaju urođeni osećaj za mali fudbal.

– U pregovorima smo sa Vladom Stamenkovićem i Igorom Stojkovićem, ali po svoj prilici oni će se prikloniti Dinamu, gde su im obećana mesečna primanja – kaže Jović.

Druga stvar, koja prati i ostale klubove u ligi, osim Ekonomca iz Kragujevca i VIK Naisusa iz Niša,  je nedostak finansijskih sredstava da bi se kvalitetni futsaleri animirali.

– Dobijamo sredstava za takmičenje, da odemo na dan utakmice kombijem do grada u kome gostujemo i da u Vranju platimo službena lica. To je sve. Nema novca za igrače, a bez plaćenih stipendija ili hranarina teško da možemo da motivišemo ekipu – ističe Jović.

Rezultati 6. kola: Kopernikus Vidre – Kolubara 3:1, Smederevo – Vranje 4:2, Ekonomac – VIK Naissus 9:4, Pirot – Bečej 2:1, Marbo Intermeco – Tango Liman, ponedeljak, 14. januar

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar