Pobeda za kraj



, Bićemo jači na proleće: Kostić

Košarkaši Morave savladali su ubedljivo, u poslednjem kolu Druge lige Srbije, ekipu Železničara iz Inđije, rezultatom 82:58. Pobeda je utoliko značajnija što je ekipa Železničara jedan od favorita za osvajanje prva dva mesta koja vode u Prvu ligu.



Hančani su briljirali pred više od 800 navijača koji su ih bodrili do poslednjeg minuta, slaveći zajedno ubedljivu pobedu.

Vlada Marinković, trener Hančana, prezadovoljan je onim što je njegova ekipa pokazala protiv košarkaša iz Inđije.



– Očekivali smo znatno jači otopor ekipe koja se bori za sam vrh. Imali smo pehove u drugom delu jesenjeg prvenstva. Prvo smo ostali bez Nemanje Stankovića, izvarednog krilnog centra, koji će zbog bolesti morati duže da odsustvuje. Potom nas je pred utakmicu sa Železničarom napustio centar Srđan Grujić, koji je potisao za KK Pirot. Ipak, zahvaljući agilnom rukovodstvu kluba, na čelu sa predsednikom Prstojevićem i sportskim direktorom Kostićem, kadrovske probleme smo rešili na najbolji mogući način. Doveli smo iz subotičkog Spartaka braću Miloša i Aleksandra Andrejevića, inače bivše košarkaše leskovačkog Zdravlja. Nakon par treninga odmah su se uklipili u tim i to pokazali protiv Železničara – kaže Marinković.  

Bićemo jači na proleće: KostićU ekipi Morave, pored ostalih, istakli su se Mitić, Milenković, Ilić i Stojković, a kod gostiju Stanojević i Ognjenović.

KK MORAVA – KK ŽELEZNIČAR 82:58

Po četvrtinama: 20:12, 26:11, 17:21, 19:14.

KK Morava: Aleksić, Pavlović, Stojković 12, Kostić 3, Stanisavljević, Milenković 19, M. Andrejević 7, Stojanović 5, Ilić 12, A. Andrejević 2, Mitić 20, Stevanović 2.

Železničar: Ognjenović 14, Stupar 1, Ristić, Kovač, Stanojević 26, Gugleta 4, Kuntić 6, Bakić, Djorđević 5, Andrejić 2. 

GRUJIĆ NAPUSTIO HAN
Srđan Grujić (29), doskorašnji prvi centar Morave (ne)očekivano je napustio klub, kolo pre završetka jesenjeg dela prvenstva i potpisao za srpskoligaša, ekipu Pirota.
Miodrag Kostić, sportski direktor KK Morava, iznenađen je odliukom Grujića da napusti klub u kome je stekao afirmaciju i bio poštovan.
– Grujić je sve u klubu iznedadio svojim odlaskom, da nas napušta javio nam je SMS porukom. Smtaramo da nije fer ostaviti drugove i klub kolo pre završetka prvenstva, posebno pred važnu utakmicu sa Železničarom iz Inđije, našim konkurentom za sam vrh tabele – kaže za OK radio Kostić, sportski direktor KK Morava.
Navijači Morave su zatečeni jer je Gruja bio njihov ljubimac.
-Grujić je iskoristio što je imao status slobodnog igača i dva dana pre završetka vanrednog prelaznog roka otišao i potpisao za Pirot.Tačno je da je ljubimac navijača i o tome je trebalo da vodi računa – ističe Kostić.
Srđan Grujić, koji je u Pirotu i trenera punom parom za novi klub navodi da je otišao razočaran jer  je očekivao da mu se ispune obećanja koja je dobio pre početka prvenstva.
– Tačno je da su materijalne prinadležnosti prema meni mesečno na vreme ispunjavane, ali mi smo imali i drugi dogovor koji nije ispunjen. Taj dogovor za mene mnogo je bitniji od mesečne plate. Imam 29 godina, porodicu i ne mogu da živim od plate koju primam u Moravi. Drugo, tačno je da sam ljubimac publike, ali oni koji su me izneverili treba da se pitaju zašto je to tako. Kao Hančanin, valjda sam zasdlužio da mi se obećano ispuni kako bih mogao normalno da živim sa porodicom – kaže Grujić.
U Pirot je otišao po pozivu, presudio je finasijski momenat, mnogo bolji nego u Moravi.
– Bez obzira što imamo dobar finasijski ugovor, nikad ne bih otišao u klub koji se takmiči u ligi nižoj od one gde sam bio da u Pirotu nisu prevladali sportski i takmičarski motivi. Piroćanci se bore za prvo mesto, stvaraju moćnu ekipu i očekujemo da dogodine budemo u Drugoj ligi. Moravi želim sve najbolje, neka pokažu da su košarkaški brend  više na delima nego na rečima – navodi Grujić.
Ekipa Pirota, koja se sa ekipom Knjaževca bori za prvo mesto i prelazak među drugoligaše, dovođenjem Grujića obezbedila je poziciju klasičnog centra iskusnim košarkašem koji je igrao i za Vojvodinu 2, Beočin i Bele orlove u Prvoj švedskoj ligi.
Nakon igranja u Švedskoj Grujić se vratio u Moravu u kojoj je igrao do prošlog vikenda i sa kojom je prošle sezone izborio ulazak u Drugu ligu Srbije, bivšu Prvu „B“ ligu.
Srđan Grujić je rođen 1983. godine, visok je 206 centimetra i podjednako dobro igra u odbrani i napadu.
Grujić je igrao za Moravu na svih 12 utakmica u prvenstvu. Odigrao je 309 minuta ili 25,8 po utkmici, Postigao je 117 poena – 9,8 po utakmici. Ostvario je 28 skokova u napadu i 80 u odbrani.

POJAČANjA
KK Morava iz Vladičinog Hana dovela je pojačanja, kolo pre završetka jesenjeg dela prvenstva, uoči utakmice sa ekipom Železničara iz Inđije.
Miodrag Kostić Škantra, sportski direktor kluba i trener Vlada Marinković, ne kriju zadovoljstvo što su u njihovoj ekipi četvorica novih košarkaša, cenjenih u Drugoj ligi Srbije.
– Bili smo prinuđeni da se pojačamo, jer smo u finišu jesenjeg dela prvenstva ostali bez dvojice stanradnih prvotimaca, krilnog centra Nemanje Stankovića, koji će zbog bolesti duže odsustvovati i klasičnog centra Srđana Grujića, koji nas je napustio i prešao u KK Pirot. Odlučili smo se za proverene košarkaše braću Miloša i Alekasandra Andrejevića, Nikolu Stojkovića i Igora Jovanovića – kaže Kostić.
Vlada Marinković, trener, oduševljen je što su dovedeni košarkaši po njegovom ukusu i što će moći u zimskoj pauzi da stvara jedan moćan tim koji će ravnopravno sa drugim ekipama da konkuriše za osvajanje drugog mesta koje vodi u Prvu ligu Srbije.
– Miloš Andrejević (23) je krilni centar koji se istakao u subotičkom Spartaku, bio stnadardan i jedan od najboljih pojedinaca. Njegov brat Aleksandar, koji je takođe igrao u Spartaku, je klasičan centar, ima 21 godinu, izuzetno je talentovan i sa Aleksandroim Ilićem činiće centarski dvojac pred kojim je dokazivanje i potvrđivanje. Braća Andrejević i Ilić su ponikli u leskovačkom Zdravlju, odlično se poznaju i ne treba im vreme za uigravanje. Nikola Stojković je bek i bio je dugogodišnji košarkaš vranjskog Juga. Znamo njegove kvalitete i mogućnosti i smatramo da će nam puno pomoći u nastavku takmičenja. Zahvaljući odlasku Grujića (29) dobili smo pravo da licenciramo još jednog igrača preko 26 godina starosti i odlučiuli smo se za našeg iskusnog Igora Jovanovića. On kao dolazi u tim željan da pomogne i pokaže da je bio i ostao pravi košarkaš, cenjen od svih – navodi Marinković.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar